del 2 av senaste veckan "dont be a mucky pup"

Har spenderat hela dagen till att skriva ner precis allt som jag ägde i en fin lista till försäkringsbolaget, med datumet jag köpte skiten och hur mycket det kostade. Kom upp till en summa av 22700 om jag inte minns fel. Sjukt! Ska bli spännande att se hur mycket jag kan få tillbaka.... :/

Bara för att alla mina saker blev stulna så blev det ju såklart inte så att vi ville ställa in roadtripen, jag hade ju ändå tagit ledigt från jobbet över helgen. Vi begav oss istället på torsdag morgon igen, med dåligare väder nu tyvärr. Första dagen körde vi till Torquay, Bells beach för att hitta massa snygga killar. Bells beach är känt som Aussies surfmecka/huvudstad så jag och Celine bestämde att vi parkerar vanen på beachen så kan det ju aldrig gå fel. Pascal och Max, som blivit beordrade att sova i tält över helgen, försökte hitta närmaste camping i 20 minuter med hjälp av en karta. De båda var mycket förvirrade. Visar sig sedan att det är max 5 meter till närmsta camping, bara det att det liksom var ett staket emellan. haha!! Käkade en riktig brakbackpackermåltid med nudlar och halvt gammalt vitt bröd, som förr i tiden när man var en redu en backpacker. Har inte längtat efter nudlar, gröt och morötter alltså..

Efter en helt frukansvärt kall natt, och då ska jag och Celine inte ens klaga som låg på en tjock madrass inne i vanen under samma dubbelduntäcke som hjälp med att hålla värmen, till skillnad till killarna som hade mer vatten från regn i tältet än utanför och sen nära minusgrader på det.

Halv 8 blev jag och Celine iallafall uppväckta av att det knackar. En snutbög som ville att vi skulle betala böter för att det är olagligt att sova i bilen på allmän plats, skönt nog så var vi ju båda i underkläder då vi nyss vaknat upp så vi slingrade oss ur den avgiften på några röda sekunder! Sweet!

För de pengarna festade vi till det med en gudomlig chicken wrap på nästa stopp, Anglesea. En mysig liten stad som jag inte skulle vilja bo i. Helt död.

Nu är vi alltså inne på fredagen. Närmade oss kusten och entrade till slut great ocean rd, trots att det inte var det absolut bästa vädret till en början var det såklart vackert. Älskade Australien! Jag önskar att ni alla kunde se hur vackert det här landet är, obeskrivligt. Bilderna lever aldrig upp till verkligheten tyvärr... Svängde av vid en skylt som sade Great otways national park och bestämde oss, efter att vi snackat lite med ca 10 vilda koalor som chillade uppe i några av världens högsta träd, för att stanna över natten. Vi satte upp bordet, stolarna och satte igång gasplattan, det var dags för en hejdundrande middag igen bestående av biffnudlar. Detta efter att vi kollat på solnedgången över bergen. Ett par bacardibreezers, lite kortspel och sen bums i säng!

Lördagen var helt fantastisk, vi körde rätt många timmar men det var en upplevelse det med. Jag skämtar inte när jag säger att vi körde i 4 timmar och inte ett spår av ett hus någonstans, trots detta så såg vi kossor i hagar längst halva vägen. Och bara raka sträckor, kanske en påkörd känguru var 4 mil för omväxlingens skull. Då fick vi helt enkelt ta tlil med sångrösten eller bara gå bärsärk, vilket jag och Celine är världsbäst på i vårat team. TAKK. ÅH! Vi såg två Emu's också någon stans på vägen. Snacka om att se hela Australiens fauna på ett par dagar! Ni vet ju känslan att se djur på zoo, det är ju liksom ballt men inte alls på riktigt.

Efter miljarders med år av raka vägar så stannade vi på en camping, som inte en enda svenne skulle kalla något annat än en liten stenfylld plätt fylld med iglar. Som tur är så sov ju killarna i tält och inte vi. Anlände precis i rättan tid för att se en av de vackraste solnedgångarna någonsin. Himlen var molnfri när mörket slog in så vi åt våra nudlar till middag i en varsin camping stol och efter massa beundran över alla triljoner stjärnor (tydligen kallat milky way galaxy när alla stjärnor liksom är i en lång klump?!) gick vi in till vanen och lade oss på stjärnskådning istället.

Morgonen därpå, sista dagen på roadtripen innan Adelaide, kokade vi vårat morgonkaffe och Celine var som vanligt tvungen att kaffeskita, hon kom dock tillbaka springandes och skrek att det var något på stranden. Jag borstade mina tänder och orkade inte riktigt lyssna på henne men det visade sig vara ett sjölejon som vilade sig på en av de stora stenarna nere på stranden ca 200 meter från våran van.

ÅÅÅHH det var så himla ballt!!! Önskar jag hade alla bilder så jag kunde visa, men min sladd blev stulen så jag kan inte ladda upp dem än. Celine köpte en kamera för 7000 innan vi lämnade Melbourne så hon lovade att skicka bilderna på ett USB sen!


Efter det underbara uppvaknandet, och då menar jag inte infot om Celines morgon-kaffe-skit, utan om sjölejonet, så körde vi sista biten, några 10tals mil in till Adelaide. De andra ville egentligen gå en till vandringsled men eftersom jag var tvungen att flyga tillbaka till Melbourne redan morgonen efter så ville jag passa på att kolla in staden. Efter en dusch och ett första försök att få igång min nya mobil som jag fyndade för 70 kr (helt sjukt billigt, sprojlans ny också) så lämnade vi killarna för att åka in till stan. Stoppade några random pojkar på stan och frågade vad vi absolut inte fick missa, tydligen var det någon fontän som skulle vara rätt ball, kan väl jämföras med den tråkigaste fontän du kan tänka dig så vi vände när vi såg den från avstånd. Adelaide är så värdelöst och fult. Alla byggnader är hemska och det finns ingen färg någonstans, så deprimerande. Killarna vi stoppade iallafall höll på med ett skolprojekt och ville att vi skulle vara "de snygga tjejerna" i filmen så vi ställde upp på att gå fram och tillbaka på en gata tills de fick till det, så himla goa. haha

De tipsade om en pankaksresturang så vi gick dit till middag och spenderade 300 kr på pankakor, lite tjuvigt så eftersom vi var på backpackerdiet egentligen.


Då hela roadtripen var så satans rolig och händelserik så kunde vi ju liksom inte sluta så dåligt som Adelaide så vi åkte ner till Glenelg, vilket är stans lite mer poshigare del för att hitta en ball nattklubb. Det var ett skämt! Den populäraste klubben gick vi till och inte en snygg människa. Celine och jag kollade på varandra och sa samtidigt, den här staden innehåller endast: gamla, tjocka och fula. (ps. jag överdrev för att göra en bra historia där).

Men eftersom ingen av oss någonsin vill tillbaka till Adelaide så gick vi bärsärk där inne också. Har aldrig dansat så fult i hela mitt liv, har aldrig sett någon annan ösa så mycket som vi gjorde heller. Alla kollade på oss som vi var dumma i huvudet, men jag tror att både jag och Celine behövde en riktig extrem hejdåkväll så vi klarar oss tills nästa gång vi ses.

Saknar henne redan!


Nu är jag iallafall tillbaka till verkligheten igen och måste ta tag i alla papper och försäkringsbajs och så. Men som jag sa innan, det är inte jobbigt. För ett, två år sen hade jag brytit ihop för länge sen. Men det är nästan lite kul att få lite utmaning såhär igen, måste ju trots allt ladda upp för om 7 dagar åker jag till Thailand. Tänkte att jag drar till Asien ett par månader eller mer för att få en bränna, men nu har ju skitregnperioden börjat typ två månader tidigare. KUUUUL!

inte mina bilder men ni ser ju iallafall på ett ungefär vad jag sett:)
12 apostles
sjölejon
milky way galaxy
great ocean road


HÖRS SNART :)











del 1 av senaste veckan. drama "you know what you have to do? take 2 fingers, make it 3 and then stick it...."

Harrooooe.

Det har kommer bli svart, har hant en heeeel del sen jag lamnade Melbourne (forsta gangen) onsdagen forra veckan. Har fatt lana en jobbarkompis dator for ett dygn sa jag kan styra upp lite grejor, historien bakom kommer har!
Onsdagen 23/3, dagen efter min fodelsedag som var helt fantastisk, klev jag upp tidigt tidigt for att ga till Celines hostel, packa in mina vaskor i hennes van och sen paborja roadtripen mot Adelaide genom Great ocean road! Solen sken och faglarna kvittrade typ, en underbar start pa dagen. Eftersom Celine fortsatter med sin van till vastkusten och sedan runt hela landet, ville hon ha lite sallskap och hittade tva killar fran tyskland som var villiga att dela bensinpengar, Max och Pascal. Forsta stoppet pa roadtrippen var nationalparken Mornington Peninsula, efter tva manader i kalla Melbourne med en skitstrand var det saaa himla gott att komma till en paradisstrand igen, detta efter en timmes promenad pa en skogsled med helt otrolig utsikt over kullar och vad vi nu kallar det pa svenska. Vi tog lite bilder och fortsatte sedan upp mot fyren som lag ett par timmar bort. Vi hade fint vader hela tiden och jag var ratt nojd med att fa vara lite ledig samt spendera massa extra tid med Celine.

Trots att vi tog samma vag tillbaka, var det en liten skillnad. Vi var de sista tillbaka pa vandringsleden(om man kallar det sa?), sa vi fick se tva ormar, en som var helt mental sa det tog ett tag att komma forbi haha. Pa vagen till stranden, med den sjuka utsikten, sag vi en kanguru en kilometer bort med tre ungar. Nar nagot nu hoppade till 15 meter ifran oss var det ratt enkelt att klura ut vad det kunde vara for nagot spannande. Vi tog fram kamerorna fortast mojligt, men den var snabbare an oss. San sjuk kansla att ga pa samma stig som en kanguru!!!
Iallafall, vi var helt mallosa efter kanguru handelsen och med kamerorna i hogsta hugg gick vi ikapp en ekidna.

Vi kom runt ett kurva och dar star en kangurumamma med en unge 5 meter framfor oss, sen sag vi 3 till lite senare, de var max 3-4 meter framfor oss och sedan lite langre bort 20-25 vilda kangurus som kakade middag precis innan solen gick ner! SA HIMLA HAFTIGT!!!!!!!!!!!! Jag och Celine gick pa moln resten av vagen tillbaka till bilen.

Nar vi kom tillbaka till hennes Ww-van var ena dorren upplast, vilket var ratt konstigt da Celine visade vara nya tyska vanner hur man laser dorren innan vi paborjade promenaden. Pa parkeringen lag krossat glas ett par meter bort sa vi oppnade vanen med forhoppningen om att vara grejer var kvar. De var det, mestadels, forutom att de lyckades ta ALLA mina grejer (och en liten ryggsack med alla celines papper om forsakringar pa vanen, kameran etc.). Det sjuka var att jag hade det pa kann hela dagen att det inte kandes speciellt hundra att lamna vaskorna, trots att vi visste att vanen var låst. (Jag insåg precis att det finns å,ä,ö pa Josefines data, hahahhaha)

Tog ut min lilla plastficka fran min handvaska med pass, forsakringspapper, mitt extra svenska visa bankkort(som jag inte ens kan den jaaavla koden till) och mitt USBminne med alla bilder fran min resa och placerade den under forarstolen. Varfor jag gjorde detta, vilket jag inte alls brukar gora, var for att jag hade en dalig magkansla redan pa morgonen - och tacka fan for det! Vi var saklart tvungen att avbryta varan roadtrip och aka hela vagen tillbaka till Melbourne for att anmala till polisen vad som hant. For tva ar sen hade jag brytit ihop och haft panik over vad som komma skall med allt vad som har med att kopa allt nytt, for pengar som ar inlasta pa bankkonton som jag inte langre kommer at for allt ar stulet, ringa forsakringsbolag etc, etc. Men det kanns inte jobbigt alls, det ar sa sjukt. Installningen ar mest, jahapp (FITTHUVUDEN SOM TOG KJOLEN SOM JAG FICK AV MORMOR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!), men det jag agde var mest bara skit och det ar ersattningsbart.

Kom tillbaka till Base(hostlet jag bor och jobbar pa) och alla undrade saklart vad fan jag var tillbaka for, snodde at mig en sang och vaknade istallet upp dagen efter med forvantningarna pa en fantastisk roadtrip, nu hade jag ju liksom inget mer att forlora, bokstavligen!







"So, traveling is your profession now?"

Från Khajuraho drog vi oss som sagt vidare mot Orchha i Fredags. Vi stannade en natt och vi hann med att kolla in ett fort som ligger i stan. Vi stannade därefter två nätter i Sanchi och där kollade vi in något buddhistmonument samt ett museum. Jamie och jag tog oss även en dagsfylla i Sanchi för att döda lite tid.

 

Just nu är Indien FÖR mycket. Vi har sett så mycket tempel, monument, museum och palats så vi är, om jag ska vara helt ärlig, förbannat jävla less nu. Det har blivit för mycket av det goda med andra ord. Det är dessutom väldigt energikrävande att bara vara här, då det är en helt annan livsstil i detta land.

 

Men men, jag får försöka hålla humöret uppe. Det är mindre än en vecka kvar tills jag åker hem nu och jag fick senast idag det glädjande beskedet att BBM har bokat stuga i Vemdalen över vårforum. Ska verkligen bli grymt kul att komma hem och träffa alla igen.

 

Två stopp har vi kvar på vår resa. Från Mandu, där vi befinner oss nu åker vi vidare mot Ajanta och sedan tillbaka till Mumbai.

 

Ma höres!



Från fortet i Orchha


Ena ko!


Hittade en tom snusdosa i Sanchi och även fast jag inte snusat på ett halvar var det inte annat än att man blev lite sugen, haha!


Sanchi och dess "Stupas"


Vid några grottor i Sanchi


Jahaz Mahal i Mandu
















Hi! Bye!

På grund av begränsad internetmöjlighet har jag inte kunnat blogga på ett par dagar och det dröjer nog ytterligare några dagar innan nästa inlägg. Postar mest bara ett livstecken. Hej så länge!






"Excuse me sir! Would you like to spend your money?"

Yogi fick för sig att han skulle sluta röka igår. Det kom som en chock för både mig och Jamie då han röker i snitt två paket cigg om dagen. Bra initiativ ändå tyckte vi men hans "jag har slutat röka" skulle senare få ett abrupt slut då Jamie och jag kom på den fantastiska idén att vi skulle ta oss en fylla. Vi gick och handlade gin i spritbutiken och till middagen drack vi gin och Limca. Det kom faktiskt en liten regnskur igår kväll och runtomkring Khajuraho åskade och blixtrade det så det sjöng om det.


Efter middagen tömde vi sjuttiofemman och blev fulla. Kvällen slutade med att Jamie och jag försökte stjäla en cykel som stod inne på hotellet. Vi lyckades aldrig men jävlar vad vi skrattade!


Idag skulle vi kolla in ett vattenfall som ligger ca 3 mil utanför Khajuraho men när vi väl var framme bestämde vi oss för att vända då man var tvungen att betala någon slags inträdesavgift vilken var alldeles för dyr.

Blir en slapp dag idag med film på hotellrummet. Imorn drar vi vidare mot Orchha.

 

Limca & gin.

 

Cykelstölden

 


"Look! Hitler's after dinner mints"

Resan till Khajuraho gick ganska smidigt faktiskt, eftersom det är Holi-festival, eller har varit i alla fall, så var det knappt något trafik alls under vägen. Kom fram i Måndags kväll och checkade in på hotellet.

Igår besökte vi Western Temple Group och imorse kollade vi in templen på östra sidan stan, eller byn kanske jag ska säga, Khajuraho är inte särskilt stort. Khajuraho är känt för deras Kama Sutra tempel, något ni kan se en hel del av på bilderna nedan.

I eftermiddags fick vi låna köket på hotellet och Yogi hade en liten matlagningskurs med Jamie och mig, det var jäkligt intressant och det vi lagade ganska enkelt också. Det är väldigt uppenbart att ALLT sitter i kryddorna när det kommer till indisk mat. Sjukt gott blev det vi lagade och det blir nog till att laga lite indisk mat när jag kommer hem. 12 dagar kvar nu, nedräkningen har börjat.

Pz

 

Yogis bil efter att ha blivit attackerad av folk som firade Holi

 

Ett av många Kama-sutra tempel i Khajuraho

 

Hehe

 

 

Mer porr!

 

 

 

 

Träffade några tempelvalpar imorse. Lite kul att de har bindis (skönhetsmärken i pannan)

 

Nyfiken valp

 

Något mindre smickrande än valparna

 

Styggaste bilden! Lägg märke till personen som håller för ögonen, haha!

"ååh nej!"

 

En skön restaurang i Khajuraho.

 

Matlagning med Yogi

 

Resultatet. Sjukt gott!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


happy bday hanna

Sa sjukt kul igar kvall!!!!!!!!!!!!
Gick pa Eliotts jobb och at mat och drack gott gott gott vin for runt 3500 kr! tjejerna hade bakat en helt fantastisk typ kladdkaka som bara droppade av choklad som dom tog med anda till resturangen och sen sjong alla for mig. mmmmmm!!!! hamtade upp elodie pa hennes jobb och sen akte vi till st kilda. fick gratis shots i red eye bar och begav oss sedan vidare pa aventyr pa fitzroystreet. efter tva flaskor vin med celine, rose, elodie och nagon random kille som joinade oss sa kommer jag ihag mindre. rose sager alltid till mig vad jag far gora och inte, hon ar som en mor for mig - och poliser far man inte ta i sager rose, jag gor alltid motsatsen for att bevisa att det kan man visst. hon dog ju nar jag fick en puss pa munnen av polisen! sjukt roligt, alla skrattade hysteriskt i timmar efterat!!! kom tillbaka till mitt rum och ett fittluder sover i min sang sa det blev varsta kalabaliken for att jag skulle vara full och smart och han var ett mongo! nar jag kommertillbaka fran great ocean road sa bor jag inte langre i staff rummet, tack gode gud!
anyways! nu ska jag fortsatta fira min fodelsedag med gratis klippning pa en salong runt hornet! PUSSSSSSSS

"I NEED TO TAKE A SHOWER, BECAUSE THEY PUT THE TOWEL IN THE FOOD! ... THERE WERE A LITTLE WHORE IN THE BED!!!!!"

Hej alla bajskorvar dar hemma!

Jag jobbar och star i har i Melbourne! Jobbat inprincip varje dag, kvall och natt hela denna vecka. Avslutade sondagkvall lite latt med att stada hela baren sjalv igen. phuuuuuuuuuuuu Managern maste saklart ta hand om all ekonomi, mail och sa inne i kontoret, da det endast var vi tva som jobbade sa blev det jag som fick stada skiten. Naval! Fick lite extra dricks, som jag delvis kopte internet for :) wihoo! Big boss pump aka Matty verkar alska mig nu och har gett mig shift, efter shift, efter shift i baren och lite bonusar for att "unna mig sjalv en lunch" etc.
aaee, jag kommer sakna mitt jobb!!!!!!!!!!
Lordag kvall var helt sinnessjukt roligt och vi satt och highfivade varandra som galningar nar vi hade "knock off" drinkar efter jobbet for att vi hade haft sa kult. Alla gaster kopte drinkar hejvilt och vi fick in nastan lika mycket pengar som pa torsdagkvallarna trots att det var halften sa mycket folk. Varan dj var GRYM och pumpade fet musik hela kvallen. En ny svenska, Samantha som borjat i baren ar precis vad jag behovde for att alska detta jobb annu mer. & Tom, en av de tva nya managerna ar dessutom en pudding!!!!

Imorgon ska det firas min 19ars dag som ar pa tisdag! Alla tjatar hela tiden om hur konstigt det ar att jag bara ar 18 och reser runt och tokar da jag egentligen ska vara i skolan. Ar sa glad att jag gjort detta!! Sadan sjuk erfarenhet!!!
Iallafall, har forsokt samla alla som jag traffat under min resa som ar i Melbourne for tillfallet sa jag kan fa pussa pa alla, kommer sakna alla sa himla mycket nar jag aker harifran :'( Speciellt Rose, Caz och Nick...

Nu ska jag fortsatta lyssna pa roi hotturs nya album, gor det ni med! sa dutte anders!!!
http://soundcloud.com/roi-hottur/sets/imaginarium/















Varanasi days

Jag har drabbats av en jävla otur de senaste dagarna. Mina flipflops gick sönder häromdan, min kamerazoom håller på att gå sönder och min laddare till datorn har också gått sönder. Sjukt drygt då de senaste två grejerna kommer att kosta en massa pengar att fixa när jag kommer hem, KUKEN! Det är verkligen inte vad jag behöver just nu.

Hursomhelst, igår gick vi upp klockan 05.00 och åkte ner till floden Ganges. Vi tog en båttur längs floden i soluppgången som tog oss en och en halv timme. Vi tog också en sväng förbi Indiens äldsta universitet innan vi åkte tillbaka till hotellet och sov ett par timmar. I övrigt blev det en ganska slapp dag igår och vi låg mest på rummet hela dagen bortsett från ett besök till ett buddhisttempel senare på eftermiddagen.

Idag är det "Holi" festival i Indien och indierna målar sig i massa olika färger och festar. Vi festar inte utan tar det även idag lugnt. Vi har kommit till en punkt nu där vi känner att vi inte orkar engagera oss längre. Vi gör så pass mycket med Yogi och det blir så intensivt så när vi har chans att chilla så gör vi det. Jag tror också att vi börjar längta hem nu båda två, det blir mer och mer uppenbart för varje dag som går. Imorn är det två veckor kvar. Imorn drar vi även vidare till Khajuraho, dit är det runt 50 mil så det blir en lång dag i bilen.


Båtar på Ganges




Bad-indier


Soluppgång






Manikarnika Ghat, fick inte ta bilder närmare. Här kremerar man folk helt öppet. Sjukt!




Haha, var bara tvungen!


Folk härjar med färger på hotellet.







Bandhavgarh National Park

Igår gick vi upp klockan 05.00, tjongade i oss en kopp chai och blev vid halv sex-tiden upphämtade av en jeep som skulle ta oss på tigersafari. Yogi, som annars inte brukar hänga på de olika aktiviteterna vi gör, följde faktiskt med idag.

I soluppgången gav vi oss alltså in i de indiska djunglerna i hopp om att få se tiger i det vilda. Efter ungefär en halvtimme började vi bli otåliga och efter att enbart ha sett rådjur, apor och vidsvin tyckte vi att det vore på sin plats att få se en tiger nu. I samma stund började det dyka upp fotspår (heter det ens så?) av tiger på vägen. Efter ytterligare några minuter stannade vi bilen och chauffören pekade in bland träden. Mycket riktigt, det var en tiger, och den var jäkligt nära. Det kändes lite sketchy med tanke på att man inte är särskilt skyddad i jeepen och skulle tigern få för sig att gå till attack är man med stor sannolikhet ganska körd.

Vi tog lite bilder och sedan beslutade sig några indier som red på elefanter att driva ut tigern på vägen(?!) då den hade begett sig längre in i djungeln och var utom synhåll. De red in bland träden på sina elefanter men det var ingen hit tyckte tigern. Vi kunde höra att den var nära oss nu och när den började ryta och fräsa kände man sig inte så tuff alltså. Helt plötsligt tar tigern sats och öser över vägen och sen är den borta. Det går inte att beskriva med ord hur häftigt det var!

Vi lyckades bara se en tiger men det var bättre än ingenting och jag är grymt nöjd att vi gjorde tigersafarin, det var verkligen en upplevelse!


Planen var att stanna två nätter i Bandhavgarh men eftersom vi kom tillbaka till hotellet efter safarin vid 10.00 bestämde vi oss för att röra på oss istället. Vi tänkte försöka ta oss till Allahabad, då det skulle bli lite väl långt att köra hela vägen till Varanasi. Det slutade dock med att vi hamnade i Varanasi ändå, efter att ha snurrat runt i ca två timmar i Allahabad där alla hotell var fullbokade.
Det blev en lång dag igår och runt tio timmar i bilen men såhär i efterhand var det värt det. Hotellet vi bor på i Varanasi är grymt! En aning dyrare än vad vi är vana vid men det är skit samma. i Varanasi stannar vi fyra nätter.

Bilder från safarin


Vi var en aning rädda att ge oss ut i djungeln


Påväg in i nationalparken


Apjävel


Rådjursjävlar


Soluppgång


Vildsvin


Tigerspår


Tigerspår vid vägkanten


Ena tiger




Lite dålig bild men det var sjukt svårt att ta bilder eftersom tigern sällan stod still


Elefantindier


Dags att driva ut tigern på vägen


Tigern i ett språng över vägen


Bhedaghat 2 Bandhavgarh

Igår sov vi ut och käkade sen frukost. Vi besökte därefter ett vattenfall som låg en liten bit från hotellet. Det var helt värdelöst. Att kalla det vattenfall är ett skämt! Lite smått besvikna drog vi tillbaka till hotellet där vi tog det lugnt och slappade ett tag, det var alldeles för varmt för att vara ute i solen.


Plötsligt knackar det på dörren till vårt rum. Jag öppnar och utanför står åtta indier som också bor på hotellet.


-Photo!

-Eeeh, excuse me?

-Photo, sir! Photo!


Det visade sig att de ville ta ett gäng bilder på mig och Jamie när vi poserade tillsammans med indierna. Visst har vi vart med om detta åtskilliga gånger ute på stan men det har aldrig gått så långt så att folk har knackat på vår dörr för att ta bilder, haha! Själv tycker jag bara att det är sjukt styggt och garvar mest åt det hela.

Jamie och jag snackade om hur fult det skulle vara om vi gjorde samma sak hemma, om det t.ex. skulle checka in en mörkhyad person på ett hotell.


På eftermiddagen tog vi en båttur längs floden där vi kollade in Marble Rocks. Det var inte så mycket att hänga i julgranen men det var en ganska nice båttur. Käkade sedan en king middag och drack lite öl innan vi gick och la oss.


Idag körde vi 20 mil norrut och vi befinner oss för tillfället i Bandhavgarh National Park. Imorgon ska vi ut på tigersafari och chanserna att få se tigrar här är bland de bästa i Indien, ska bli grymt spännande!

 



Vid vattenfallet


"Vattenfallet"


Photo session


Båttur vid Marble Rocks




Kossorrrrrrrrrrrrrrrrrr




Imorn blir det tigerjakt!











"Oh my god! I'm gonna have like an orgasm when I drink this!"

"Oh my god! I'm gonna have like an orgasm when I drink this!"
Vi hade n‰stan hunnit fram till hotellet i Hyderabad n‰r jag bad Yogi att stanna bilen. Jag spydde tre gÂnger den eftermiddagen och jag var helt s‰ker p att jag blivit matfˆrgiftad. Det lugnade d‰remot ner sig mot kv‰llen och jag kr‰ktes ingenting under natten.
Morgonen d‰rp mÂdde jag lite b‰ttre men fick inte i mig nÂgon mat. Vi hade en del p schemat den h‰r dagen och trots att jag bara ville stanna i s‰ngen och vila tog jag mig till sist i kragen och h‰ngde med. Det slutade d‰remot med att jag Âkte tillbaka till hotellet efter en kvart d jag mÂdde skit. Vila var nog precis det jag behˆvde fˆr senare p kv‰llen mÂdde jag mycket b‰ttre och i Sˆndags morse var jag frisk som en nˆtk‰rna. Jag vettefan vad det var men nu ‰r jag i alla fall back on track igen.
÷vernattade i Nagpur natten till idag och nu p eftermiddagen rullade vi in i Bhedaghat utan fˆr Jabalpur. H‰r stannar vi tv n‰tter och imorgon ska vi kolla in Marble Rocks.
Idag ‰r det tre veckor kvar tills jag Âker hem.
TjarÂ!

Vi hade nästan hunnit fram till hotellet i Hyderabad när jag bad Yogi att stanna bilen. Jag spydde tre gånger den eftermiddagen och jag var helt säker på att jag blivit matförgiftad. Det lugnade däremot ner sig mot kvällen och jag kräktes ingenting under natten.

 

Morgonen därpå mådde jag lite bättre men fick inte i mig någon mat. Vi hade en del på schemat den här dagen och trots att jag bara ville stanna i sängen och vila tog jag mig till sist i kragen och hängde med. Det slutade däremot med att jag åkte tillbaka till hotellet efter en kvart då jag mådde skit.

 

Vila var nog precis det jag behövde för senare på kvällen mådde jag mycket bättre och i Söndags morse var jag frisk som en nötkärna. Jag vettefan vad det var men nu är jag i alla fall back on track igen.

 

Övernattade i Nagpur natten till idag och nu på eftermiddagen rullade vi in i Bhedaghat utan för Jabalpur. Här stannar vi två nätter och imorgon ska vi kolla in Marble Rocks.

 

Idag är det tre veckor kvar tills jag åker hem.

 

Tjarå!

 

 


Jag chillar med ett restaurangfår någonstans mellan Hampi och Hyderabad.

Yogi och Jamie gottar sig med mat och öl medan jag ligger i sängen och är spysjuker. Hotellet hade förövrigt ingen restaurang så man käkade på rummet.


Yogi rattar Fiaten på de indiska landsvägarna


Landskap


Utsikt från vårt hotellrum i Bhedaghat













never mind, ill find someone like you


sushi, strand och solnedgang med Rose och Caroline. underbar kvall!


fonstershopping med tjejerna. celine jag och tanja i bild haha



hittade byron bay boxes en kvall efter the nightmarkets


fluro party pa jobbet! jag fick tishan med "lord of the pump" av Raph i receptionen, som jobbtroja.


mormors alskade kjol som hon hade nar hon var ung och var ute och for!


ater sushi och kollar pa solnedgangen samt pa rose och caz som springer runt och fotar




var sa himla lycklig nar min fina Nick kom till oss i melbourne!


elodies skor, sa sjukt roligt. "i wanted to buy because i love it so so much. nooo, not fun. it is old and broke now!"


rose & caz


cool bowlinghall med rose. vi sog verkligen. sjukt pinsamt! rose var battre an mig trots att hennes teknik var hemskare an min! skratta fick vi gora at varandra iallafall haha


jag och sam efter en hard natt i baren, vi hade mingel/valgorenhet for foretag runt om i melbourne. vi hade seglings tema, "Big boss wanker Dave" hade en sot randig troja som han inte alls passade i.. Sam ser helt sjukt rolig ut, vet inte riktigt vad som hande har!!

Btw! Laser en spannande bok for tillfallet som jag maste citera:

- Barnkalas, okej, sen vi aker till Hampton pa semester. Folj med oss. Stort hus jag hyr over sommaren, havet framfor oss, fjarilstrad. Har du sett ett sadant nagongang?
- Jag tror att Billy ar for stor for ett flickkalas.
- Da jag hyr Madison Square i nasta vecka, men nu han kommer till Ludas kalas. Jag ser dem tillsammans, och som bror och syster, tva barn med svara tider bakom sig.

Jag tankte att kan man verkligen saga sa pa svenska, "och som bror och syster". Fortsatter sedan lasa:

Jag slutade lyssna, Toljas knappa engelska gick mig pa nerverna.

Inser sedan att hela stycket ar helt grammatiskt fel. Ska bli intressant att komma hem och ha en riktig konversation pa svenska, tog mig 5 minuter att komma pa ordet valgorenhet och jag maste hela tiden lasa om det jag skrivit for att se om det later ratt. haha

3,5 vecka till thailand!! tjohooo!! vagrar att lagga mig pa stranden har, vattnet ar inte alls ljusblatt och stranden ar inte alls kritvit som pa hela ostkust resan, sa man kan latt saga att all min branna ar borta. insag i morse med morgon-take-away-cappucinon med celine att armharen borjar bli morka igen, ett bra nog tecken pa att man ar blekfis. kult. iallafall ni som inte tror pa mig att jag ska till thailand (jossefin nilsson), tog en bild pa min flygbiljett!





ciao















"I'm not doing any exercises now. I'm just drinking and smoking"

Resan från Bombay till Hampi var riktigt dryg. Som jag nämnde i mitt tidigare inlägg tar det ganska lång tid att transportera sig på de indiska vägarna. Vi spenderade två hela dagar i bilen och det var fruktansvärt varmt. Övernattade i Solapur i Måndags och kom fram till Hampi i Tisdags kväll.

 

 

Första dagen i Hampi blev ganska slapp. Efter att ha käkat frukost gick vi en sväng för att kolla in stället, vilket förövrigt är väldigt litet. En timme, sedan orkade vi inte mer. Det var så varmt att det inte gick att vara i solen. Resten av dagen chillade vi på vårt guest house. Vårt rum har världens roligast hänglås, kolla in bilderna! Det är nog det styggaste jag sett sen jag kom till Indien.

 

 

Idag gick vi upp vid åttatiden då vi hade läst i Lonely Planet att varje morgon klockan 08.30 tar tempelelefanten Lakshmi sitt morgonbad i floden. Det gjorde elefanten även denna morgon och det var rätt ball att se.

 

 

Efter att ha sett elefantbadet och käkat frukost gjorde vi en tripp och kollade in Hampis alla tempel. Vi hade styrt en ganska schysst deal med en rickshawchaufför som skulle köra oss hela dagen för 600 rupees, mindre än 100SEK. Det var ganska intressant till en början men värmen blev ganska snart outhärdlig så det kändes bara jobbigt efter ett tag.

 

 

Imorn drar vi vidare norrut mot Hyderabad.


Hampi


Man behöver inte boka tvättid i Indien


Hitlers hänglås


Två mäktiga män bredvid varandra


En elefant badar i floden, no biggie.




Hampi


Tempel


Mer tempel


Jamie fotar en get




Den här stenen sprack igår medan ett flertal folk stod nedanför. Som tur var kom ingen till skada


Vattentempel


Hedj!


Heeedj!


Tempeljävel!


Ett treeeed









 


Ladies Night

Ah jag ar sa dalig pa att uppdatera men jag vill ladda upp bilder samtidigt juue! Forlat!

Igar akte jag, Rose, Jana, Caroline och Nick till Lentil's as anything igen. Min absoluta favoritmat har i Australien. Det ar en buffe med vegitarisk (underbart god) mat. Igar hade de Afrikanskt tema vilket innebar mycket kryddor och maten har sa mycket smak till skillnad fran typ all annan mat i det har landet. Tillsammans med skon blues fran hogtalarna hors skrammel fran glas och bestick fran koket. Pa ena vaggen visas svart-vita romantiska filmer, pa alla andra vaggar blandas konst med klotter. Lokalen ar fylld med oherhort vanliga servitriser som jobbar gratis. Nar man gar ut darifran, proppmatt fran buffe och dessert och tva-tre kaffe senare betalar man vad man tyckte att det var vart i en liten lada. FANTASTISKT.

Min chef ar som sagt vimsigare an allt och har lovat mig shift i veckor nu. Har sagt till pa skarpen sa manga ganger och igar fick jag antligen Lilys jobb i baren nar hon aker pa mandag! Han kom fram till mig och sa "nasta vecka jobbar du fyra betalda shift, veckan efter kanske 5". Jag haller er uppdaterade om vad som hande med de shiften, kan nastan satta 100 kr pa att han inte kommer ge mig det han lovat, IGEN. Aker iallafall med Celine pa great ocean road-trip runt min fodelsedag i 4-5dagar som det ser ut nu i hennes gula Volkswagen-buss. Rose och Jana har inte rad men det ska nastan bli roligare att aka med Celine! Mer galet da vill jag lova!!
Ska forsoka fixa fram lite bilder men nu blir det jobba arslet av mig de kommande veckorna(och speciellt inatt eftersom det ar torsdag och det betyder LADIES NIGHT) sen asssiiiiennnnnN!!! As jobbigt att vanta sa lange pa sol, ar helt kritvit igen. Kul va!!

Puss pa er!











"I had a run-in with a penis"

Efter att ha kollat in the City Palace i Udaipur igår gav vi oss av igen, vi körde ungefär 50 mil och stannade sedan efter vägen och tog in på ett road side hotel. 50 mil låter kanske inte mycket på en dag men det är en helt annan sak att köra i trafiken här, det tar sin lilla tid. Lite tråkigt att vi inte hade mer tid i Udaipur måste jag säga, jag gillade den stan!

Efter ytterligare sex timmar på vägen rullade vi i eftermiddags in i Bombay. Det tog ett tag att komma fram till hotellet med tanke på all trafik i stan men det gick bra.

Precis när vi kommit fram kom Yogi på den briljanta idén att lura Jamie. Jag klev ur bilen, ringde från receptionen upp till Jamies rum och bad henne att komma ner. Jag sa att jag hade dåliga nyheter. Jamie kom ner med ett förskräckt ansiktsuttryck och det blev inte bättre när jag förklarade att Yogi blivit sjuk. Jag sa att han inte inte kunde följa med utan att vi hade en annan chaufför istället. Sedan hoppade 57-åriga Yogi fram bakom ett hörn som en femåring och skrattade gott, haha!

Efter att ha käkat satte vi oss ner för lite planering. Häromdagen sa Yogi att det vi kommer att få se i södra Indien är mer eller mindre bara tempel, tempel med väldigt snarlik arkitektur. Detta kanske kan bli lite tråkigt i längden. Han kom istället med förslaget att ta sig an centrala Indien, något som både jag och Jamie nappade på. Det blir mer variation på det sättet och det låter spontant som att det blir en roligare tur att göra. Sagt och gjort alltså. Imorgon kommer vi att åka ner till Hampi, det blir en liten omväg då vi alltså kommer att börja åka söderut. Jamie vill jättegärna se Hampi men det är inga problem. Problem är något som inte existerar i Yogi's värld. Från Hampi kommer vi sedan att röra oss uppåt igen och kolla in vad de centrala delarna av Indien har att erbjuda.

Det är planen än så länge. Ma höres!


Udaipur - utsikt från mitt fönster


City Palace i Udaipur


Utsikt från City Palace


Mer utsikt


En kul bild jag tog med telefonen idag. Menyn på en restaurang.


Yogi och Jamie planerar nästa drag








"Okay, we will push off at nine o' clock"

Då är vi alltså on the road. Drog från Delhi i Måndags och styrde vår kos mot Agra. Vi kom fram på eftermiddagen och efter att ha lastat av grejerna på hotellet åkte vi till Agra Fort, det var jävligt ball! Jag strosade runt på fortet i någon timme innan vi begav oss tillbaka till hotellet för middag.

I Tisdags blev det tidig uppstigning då jag skulle se soluppgången vid Taj Mahal, det är tydligen vid soluppgång som det är som mest spektakulärt. Jag lämnade hotellet vid 06.30 och efter en promenad på ca 15 minuter var jag framme. Jag löste biljett och hade precis gått igenom den obligatoriska säkerthetskontrollen när jag blev nekad inträde eftersom jag hade min laptop i ryggan, den fick jag inte ta med mig in. Efter att min iPod blev stulen första dagen i Bombay har jag numera alltid mina värdesaker med mig, det var alltså inte för att försöka hitta något trådlöst nätverk att snylta på inne vid Taj som jag hade med mig den. Som tur var fanns det skåp utanför där man kunde låsa in grejerna.

Något som var lite tråkigt var att det var väldigt molningt, något som gjorde att solen inte lyste upp Taj Mahal så som jag hade föreställt mig. Hursomhelst, Taj Mahal är fanimig overkligt när du först får syn på det. Det är en så häftig syn så det finns inte. Som alltid är det svårt att visa med bilder men jag tycker ändå att jag fick några hyfsade shots.

Efter Taj Mahal satte vi fart mot Rajasthan och närmare bestämt huvudstaden Jaipur. Vi gjorde ett stopp på vägen, vid Fatehpur Sikri där jag spenderade någon timme.

Efter vår ankomst i Jaipur visade mig Yogi lite "handicraft" som han uttryckte sig. Vi kollade bland annat in en textilfabrik där de visade hur de handtrycker all texil själv, samt besökte en polare till Yogi som sysslar med smycken. I Agra kollade vi även in ett ställe som tillverkar grejer i marmor, samma material som Taj Mahal är byggt av.

Varje "presentation" går till på samma sätt och efter att de visat och berättat förväntar de sig såklart att man ska handla. Personligen är jag inte mycket för grejerna de säljer. Visst, många av grejerna är häftiga och det är rätt ball att de faktiskt gör grejerna själv från scratch, det är väldigt äkta liksom, men det är så jäkla mycket krimskrams tycker jag. Jag känner varken att jag behöver rubinringar eller glittriga sängöverkast i siden.

I Onsdags besökte vi Amber Fort, vilket är den forntida huvudstaden i Rajasthan. Fortet ligger jäkligt häftigt till och jag var nästan mer imponerad av utsikten än själva fortet. Vi tog också en kortare trip upp i bergen till fortet Jaigarh. Själva fortet är inte så mycket att ha utan folk åker mest dit för att se Jaya Vana, världens största kanon på hjul.
Yogi släppte sedan av mig i stan där jag strosade runt ett tag, själv skulle han uträtta några ärenden. Jag fick instruktioner så att jag skulle hitta till hotellet men det slutade med att jag inte hade en aning om vart jag var. Att fråga folk på gatan funkar inte riktigt på samma sätt här, då du med stor sannolikhet frågar någon som försöker lura dig på pengar. Som tur var hade jag adressen nedskriven och jag tog en rickshaw tillbaka till hotellet.

Torsdag - Pushkar.  Pushkar är ett väldigt litet ställe. Det är också en helig Hindustad. I Lonely Planet står det: No booze, meat, eggs or kissing. Så, vad gör man i Pushkar om man inte får äta kött, dricka brännvin eller hångla då?
Jo, jag hoppade upp på en kamel och drog ut i öknen med två indier. Ute i öknen slog vi upp ett camp och indierna lagade middag, bland det bästa jag har ätit sen jag kom till Indien. Efter ett par bärs runt en öppen eld övernattade vi ute i öknen och återvände till Pushkar imorse.

Nu befinner vi oss i Udaipur där vi stannar inatt innan vi fortsätter ner mot Mumbai. Vi har ca 80 mil kvar och vi räknar med att vara i Mumbai på Söndag, det är ingen stress med Yogi.

Apropå Yogi är han verkligen så som Jamie beskrev honom. Hur lugn som helst, jättetrevlig och han styr upp allting. Han är ganska tyst av sig, något som kanske beror på att han är något av en notorisk rökare. Han röker ungefär 40 cigg om dagen, men det är lite menar han själv då han för några år sedan rökte 95-100 cigaretter dagligen, haha! Det funkar i alla fall utomordentligt att ta sig runt på det här viset.

Idag är det exakt en månad kvar tills jag åker hem.



Agra Fort.


Agra Fort med Taj Mahal i bakgrunden.


Taj Mahal.


















Jag framför the Taj.


Fatehpur Sikri.


Jag hänger ut.


Amber Fort.


Utsikt från Amber Fort.


Elefantjävlar!


Jaya Vana, världens största kanon på hjul.


Jaipur.


Camelback.


Vårt camp.


Vårt camp.


Min säng


Min kamel.


Matlagning.


Så jävla gött!


På morgonen påväg tillbaka till Pushkar.


Tjena!







"TA"

Ladies night som vanligt igar, torsdag! Galet med folk och jag gjorde inte sa mycket mer an att springa runt och mala folk i ansiktet med fluro-farg(farg som lyser med speciella lampor inne i klubben) de forsta 2 timmarna. Eftersom jag kor promotion om dagarna sa blir min roll lite att fa igang gasterna med diverse. Mellan ansiktsmalningen forsokte jag fa gaster att dricka gratis tequila genom bodyshots. Annars har vi sakallat "wet t-shirt competition" varje torsdag. Otroligt korkad ide, gar ut pa att jag ska mingla runt och ragga upp 5 snygga tjejer samt 5 snygga killar i ungefar 1 timma. Dar gar jag runt och kollar in kroppar om de ar "snygga" eller inte. Nar jag riggat scenen tillsammans med vakterna dvs knuffa runt fyllon och hallt upp vatten i ca 30 hinkar ar det dags for varje tavlande att ga upp pa scenen i en vit t-shirt och dansa till en lat medan jag haller vatten over dom. Sa otroligt korkat men hur dumt det an ar sa kommer folk for att se detta. Tjejer som inte har nagon bh pa sig vinner $100 pa en harsalong och killar vinner 10 gratis natter pa base!

Annars sa fortsatter min chef att lova mig shift. Han skriver schema till alla, jag far helt plotsligt halften av det jag hade innan och en fjardedel av det jag blivit lovad. Sen inser han att han fuckat upp efter att jag fragar vad han haller pa med och ger mig istallet pengar for att gora promotion-jobbet. Det ar sa frustrerande men jag vinner ju pengar pa det saaaaa :)
Ikvall jobbar jag i baren igen! Alskar det fortfarande lika mycket och vi var 13 stycken igar som fick $31 var! Heeelt sjukt! ca 3000 kr i dricks i en backpacker bar! Det forklarar hur grymma vi ar;)

Hors snart! Saknar er! Pusspuss



















RSS 2.0