1770

Tre slitna själar var det som tog bussen från Rainbow Beach till Hervey Bay i Fredags. När vi kom fram var vi så hungriga så det fick bli lunch på Mc Donald's. Detta gjorde att vi missade shuttlebussen till vårt hostel och nästa buss skulle inte gå förrän ett par timmar senare. Efter att ha hört mig för åt vilket håll man skulle gå för att ta sig dit och fått veta att det tog ungefär 20min att gå kunde jag en och en halv timmes promenad senare konstatera att det kanske var värt att vänta in den där shuttlebussen ändå, om inte mer värt att ha skippat att stanna i Hervey Bay. Precis som Rainbow Beach är detta ett ställe där de flesta stannar just för att åka ut till Fraser Island, finns egentligen ingenting att göra och själva stället i sig är inte särskilt tilltalade. Vi tog beslutet att bara stanna en natt (vi hade egentligen tänkt stanna två) och dagen efter tog vi nästa buss som tog oss upp till Agnes Water - Town of 1770.

 

Igår chillade vi på stranden i ett par timmar innan det var dags för mig och Hanna att dra iväg och göra "Scooteroo" Vi hade hört av många som vart här i Agnes Water att detta är något man borde göra om man är här och $55 kändes ganska prisvärt tyckte vi.

 

Vi blev upphämtade av Scooteroo-gänget utanför vårt hostel "Cool Bananas" (riktigt fräscht och bra hostel förövrigt) och blev körda till något som skulle likna en mc-klubb där vi samlades allihopa.

Själva Scooteroo-grejen är fruktansvärt töntig egentligen. Man blir tilldelad en fräsig skinnpaj, en hjälm med flames på samt en moped som ser ut som en minichopper. Sen cruisar man i samlad trupp runt i Agnes Water med omnejd och får bl.a se vilda kängurus och wallabies som hoppar runt precis längs vägkanten. Cruisingen avslutas med ett stopp i 1770 där man får se en vacker solnedgång. Apropå solnedgång så är 1770 det enda stället på östkusten där du kan se solen gå ner åt "rätt håll", alltså när den sänker sig över horisonten.

 

Just när vi gjorde Scooteroon fick man även möjlighet att få en gnuggistatuering och det gjorde vi såklart. Jag gjorde en på halsen och Hanna gjorde två, en på halsen och en ovanför bröstet, klart man måste gå in i rollen som biker, haha! Den första timmen av turen ställde jag mig själv frågan "vad är det för skit jag lagt pengar på egentligen?" vi stannade hela tiden för att vänta in alla, man fick inte köra om varandra osv. Efter ett tag lossade man på den spärren och vi fick köra lite som vi ville och då blev det lite mer fart på det hela.

 

Så, var det värt det? Tja, jag hade nog fått ut mer av att hyra en moppe och glida omkring själv men det var just själva grejen med det här som gör det så roligt. Vi skrattade så sjukt mycket åt hur jävla styggt det var! Tänk er själva hur 30 pers kommer glidandes i solnedgången som ett mc-gäng och tror att de är skitballa på sin chopper när de i själva verket åker runt på en sketen liten moped på 50cc.

 

Berra ringde igår kväll. Är verkligen kul att höra av er där hemma nån gång ibland. Hoppas ni inte fryser allt för mycket! Och Toffe, hoppas du är riktigt bakfull, höll på att skratta ihjäl mig när jag lyssnade av min voicemail imorse!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Som jag lovat!

Jag har varit ratt dalig pa bilduppdatering sa har kommer lite fran de senaste veckorna, nu nar jag fick EN TIMMAS GRATIS internet av nagra snubbar :) Livet ar for enkelt har! Tvi tvi peppar peppar ta i tra!!


Den sjukt konstiga nassprayen jag berattade om i surfers paradise


Fia & co. kom pa besok i Noosa heads. Vi hade en helt underbar kvall med taco och sedan fortsatte kvallen med forfest i deras alskade van!


passionpop, ett lite finare goon


klad tjej med fia pa besok!


Smorje innan stek pa stranden

hander inte sa mycket pa brannan. ingenting om jag ska vara arlig.


en bild fran otroliga fraser :)


Fraser-efterfest med massa lekar. Fran vanster: Johan hanglar, Daniel slickar, Rebecka juckar, jag rakar, Christopher suger och Luke pussar! Sa sjukt roligt hade vi!


Ring of Gore, skulle varit ring of fire men Christopher var sa full att han stavade fel pa mobilen. sjukt kul
















Fran igar

30/10/10
Dagen börjar med att Daniel kliver in i rummet, väcker Patrik först med den goda nyheten att frukosten står på bordet, att han varit och handlat medan vi sov. Jag läser några sidor ur Hypnotisören av Lars Kepler (alla måste springa och låna den, NU, så fruktat spännande bok!!). Möttes av solen när jag klev ur vårat doorm här på Cool Bananas hostel i Agnes Water, som vi nu befinner oss i. Till frukost fick vi den godaste havregrynsgröten hittills på resan och *trummvirvel*.. mackor med stekt ägg. En underbar start på en underbar dag!

Hostlet vi bor på nu är det bästa hittills. All staff är skit mysiga, köket är rent och fräscht, likaså rummen, toaletterna och duscharna. Utanför vårt doorm hänger tre fina hängmattor som jag och Patrik låg och läste i en timma efter vi varit på stranden och stekt en stund mitt på dagen. Vid halv 3, hade vi redan fått i oss lunch och jag och Daniel befann oss i receptionen. Framför oss hade vi 1 timma av hat som följdes av 3 timmar ren lycka. Framför oss hade vi en Scootaroo-tur. Vi åkte tillsammans med ca 30 andra på en varsin liten töntig jävla moppe, som skulle likna en cool HD. Vi blev tilldelade en fräsig skinnjacka och en hjälm med flames på(ballt). Guiden sa åt oss att idag, ja, idag, var en helt speciell dag. Idag kunde man nämligen få tatueringar på köpet. Ball tyckte jag och Daniel som skaffade oss en varsin på halsen, jag fixade även en på bröstet så att vi sen kunde skämta alldeles för många gånger: "JOSSI, ta av dig skjortan och visa vad du har på ditt bröst!!"

Vi blev tilldelade våra "hojjar". Det fanns två sorters, en lite mer värsting, för de som kört tidigare, och en för alla tjejer, alla mesar. Ingen kommer ihåg en fegis tänkte jag och kliver fram till en cool hojj. Självklart var det en fit** som tog min så jag fick en tönthojj och inte nog med det fick jag hamna sist i ledet. Sist, efter alla tjejer som inte kunde svänga i en kurva utan åkte rakt fram. Och när de väl följde kurvan så körde de i 30(!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) km/h. Jag kom på mig själv att nynna på någon värdelös R&B låt. Jag var så förbannad och tänkte att vad i helvete är det här för skit som jag lagt pengarna på. Tills guiderna säger till oss att vi efter kullen fick börja köra om varandra. TJOHEJ vad det gick undan då. Min lilla tönthoj accade(stavning?) hejvilt, till och med bättre än coolinghojjarna(en sån som Daniel fick). Från att ligga sist så låg jag snart nästan längst fram. Där gled vi, jag och Daniel, mot solnedgången med kängurur betandes 20 meter ifrån vägen . Vi garvade åt hela situationen, allt var så jävla pinsamt men så sjukt roligt. Det var pinsamt för vi åkte på en liten moppe, med årets mundering plus hennatatueringar. Efter ett tag kom jag på mig själv nynna på en sån där cool låt, en riktig pappa Robert låt och tänkte. När jag blir vuxen, då ska jag ha en HD!! En cool-hojj. Ingen jävla tjejhojj! wrooooooooooommmm Fruktat kul-t! 4 av 5 för Scootaroo!

En underbar dag, nej, en helt fantastisk dag! Jag läste dessutom ut min tredje bok och tänkte gå och låna en ny, men precis nu kom en staff in och undrade om vi inte skulle med på beachparty. Sooo, gotta go. Goonet väntar. Beachparty på halloween!
JAG. ÄLSKAR. MITT. UNDERBARA. UNDERLIV!!!!!!!!!



Framfor hojjarna... Cool




Ratt trott, men solnedgangen satt perfekt


En kansla av Sverige! Det sag ut som pa gotland, som Daniel sa, eller skargarden. Det luktade sverige till och med, massa tang, lite ruttet och svenskt saltvatten. Om ni forstar


En akta hojjare, sliten och tatueringar.
















Fraser Island

Då är vi tillbaka efter turen till Fraser Island och jag kan med handen på hjärtat säga att det är något av det bästa jag gjort i hela mitt liv. Har träffat så mycket sköna människor och haft så fruktansvärt kul!

Fraser Island är världens största sandö och det finns inga vägar på ön utan man kör direkt på sanden. I fyrhjulsdrivna Land Cruisers öste vi i dagarna tre runt på ön och gjorde diverse coola grejer. Här kommer ett litet sammandrag av trippen.

 

Söndag - Briefing. Alla som skulle åka med på turen samlades klockan 14.00 på hostelet (som också är de som arrangerar resan till Fraser) för en genomgång av hur resan skulle läggas upp. Först fick vi se en film som bl.a. beskrev diverse säkerhetsåtgärder gällande att köra bil med sand som underlag och hur du ska agera om en dingohund skulle gå till eventuell attack mot dig. Filmen var bland det fulaste jag sett och det hela kändes som ett stort skämt bara, haha!

Vi delades in i grupper om åtta personer och sen gick vi allihop och handlade mat och alkohol inför resan.

 

Måndag - På morgonen lastade vi bilarna och gav vi oss av mot färjan som tog oss den korta biten över sundet ut till Fraser Island. Först stannade vi till ute i regnskogen och gick en liten sväng längs en bäck där vattnet som rinner är över 800 år gammalt och helt knäpptyst, därav namnet "Silent Creek" Vi käkade lunch och sen åkte vi vidare till Lake McKenzie, en sjö med kristallklart vatten, obeskrivligt vackert! Vi stannade ett par timmar för sol och bad och sedan åkte vi till vårt camp där vi packade in i tälten och började förbereda middag. Ett par hamburgare och några liter goon senare var festen i full gång och vi festade på vid campet runt elden ända fram till småtimmarna. Här får jag även veta av Bruce att innan vi satt oss i bilarna vid hostelet hade han rökt en halv joint, det var även han som var chaufför första biten. Sjuka jävel, haha!

 

Tisdag - Merparten av gänget var en aning slitna så första stoppet vid Eli Creek, a.k.a. Hangover Creek var ganska välbehövligt om jag säger så. Solen stekte på utav bara den och vi chillade runt i bäcken och kurerade våra bakrusiga kroppar. Innan vi stack tillbaka för lunch vid campet stannade vi till vid ett skeppsvrak som ligger vid stranden.

Eftermiddagen bestod av ett stopp vid "Champagne Pools" och "Indian Head" där vi såg både valar, sköldpaddor och rockor i vattnet. Det är mer eller mindre badförbud på Fraser då det är väldigt stor risk att stöta på både haj och stingrockor.

Kvällen såg ungefär likadan ut som den tidigare och i fyllan och villan stack vi ner ett gäng på stranden och härjade och kollade på stjärnorna. Är också sjukt häftigt med alla Dingos som stryker omkring lite här och var. När jag skulle gå och lägga mig träffade jag på en Dingo som stod bara ett par meter ifrån mig, häftigt!

 

Onsdag - Kan inte med ord beskriva hur sliten jag kände mig när vi klev upp. Saken blev heller inte bättre när Michel tog på sig att köra första sträckan. Jag har nog aldrig vart så rädd, det var verkligen helt sjukt! Människan hade inte kontroll på någonting så efter stoppet vid Lake Wabby, vilket även blev vårt sista stopp på Fraserturen, tog "da masta of driving" över ratten, undertecknad alltså.

När vi kommit tillbaka till hostelet packade vi ur bilarna och sen fick två förare i varje grupp ta bilen till en verkstad där man gick igenom bilarna för att se att allt var i sin ordning och att ingenting gått sönder. Stijn och jag höll nästan på att svimma när vi fick beskedet. Något med styranordningen hade tydligen gått sönder och vi skulle alltså bli skyldiga att ersätta skadorna. På briefingen berättade man om vad som hänt på tidigare turer och hur mycket folk blivit ersättningsskyldiga för diverse skador och vi såg båda två framför oss tusenlapparna försvinna ut i tomma intet. Medan personalen på verkstaden fixade med fakturan drog en av dem ett jättedåligt skämt och varken Stijn eller jag tyckte väl att det inte var det bästa läget att skämta men när vi fick fakturan stod "practical joke" med i specifikationen. De jävlarna hade alltså spelat oss ett spratt och vi slapp betala för skador som i själva verket inte fanns.

 

Jag hade sett fram emot en lugn kväll följt av en god natts sömn men så blev det inte nej. Helt plötsligt stod ölflaskor och goon på bordet och vi körde drinking games till höger och vänster. Vi hade sjukt kul och det var längesen jag skrattade så mycket! Ett stort tack till alla som gjorde dessa dagar till vad det blev!

 

Självklart kommer också ett gäng bilder från "Fräser"

 

 

Vår grupp. Stijn, Dave, Patrik, Daniel. Hanna, Hazel, Bruce & Michel


The good life


Lake McKenzie


Mys-Pata


Kristallklart vatten



Sand-Pata



Vårt camp.


Kiwi-Bruce lär Hanna Maoridanser.


Dag två. Schletna själar.


Eli Creek


Vrakjävel






Ze Cars


Champagne Pools


Fr. vänster - Anna, Hanna, Christopher, Luke, Johan, Katie, Lykke & Pata.


Vid Indian Head


Lake Wabby


The pyramid!


Ungefär såhär glad är man efter tre underbara dagar på Fraser Island!


Fakturan, haha!


Sista natten med gänget.








































Ja hon ar riktigt fin men, jag tror inte hon tar emot kuk sa bra!!!

ja ve och fasa, da var fraser island over och kroppen meddelar att inge mer alckohol i kroppen pa ett par dagar efter den resan. men vi fick med oss mer en bara lever skador, aven minen for livet som ali creek (hang over creek), lake mckenzie m.m. For mig va det dom finaste platserna jag har varit pa med helt kristalt klart vatten och sand som man kunnde skrupa kropp och snopp med, skulle tydligen skulle gora har och skinn mjukare. Ali creek eller hang over creek som dom passade kallar den va helt underbart efter forsta dagen nar goon hade konsumerats i stora mangder och skall banken var som varst ^^

Nu ar allt dock bra men lite vark i benen och traningsverk efter den javla ryggan.....sa om mor och far underar sa ar allt bra! jag ar brun och ser frisk ut och ater mycket haha ^^


M.v.H Pata                                                                                                                          






                                                                                                                                      







Efterfest pa pippies beachhouse

Solen stekte sa mycket igar nar vi kom tillbaka fran Fraser att jag, Pata, Stein och Fiona unnade oss ett varsitt sexpack ol for 20 ausdollar. Helt sinnessjukt dyrt men det var sa vart det! Vi hade kvar korv och massa gátt fran trippen sa det fick bli en liten bbq pa garden. Tillsammans med nagra skaningar(christoffer var en helt sjuk manniska), stein och rebecca sa sparade det sen ur, har aldrig skrattat sa mycket som jag gjorde igar kvall. Vi spelade olspel pa olspel, bland annat att man skulle vara ett djur och lata hit och dit och skicka sitt djur vidare, forstar om ni inte fattar for det gjorde inte vi heller men skrattade, det gjorde vi! Lite jobbigt anda att vakna upp och behova checka ut och saga hejda till alla som aker at olika hall. Men sa ar ju backpackerlivet! Det roligaste ar att man traffar manniskor och klickar sa bra att man kan komma och halsa pa senare. (Josse, vi ska till Belgien pa festival framover!)

Lite uppdatering om framtida planer? Vi ar fortfarande pa vag upp till Cairns, men efter det vill killarna spendera ton med pengar pa att se Uluru (den stora roda stenen mitt i australien), vilket jag inte alls ar peppad pa. Sa jag kommer satsa pa att flyga tillbaka till Byron Bay, hitta mig ett jobb i en manad samt kora free accomodation. Free accomodation betyder att man jobbar ca 3 timmar per dag at hostlet sa far man boende och mat gratis sen.

Lovar, igen, att en narmare beskrivning med bilder kommer om fantastiska fraser nar jag har mer internet att spendera.










hanna glad tjej

Vi ar alla tre helt mallosa efter tre dagar ute pa Fraser island! Allting var sa underbart vackert och vi hade jatte tur med vadret! Sa kul!! Jag lovar att beratta mer exakt, alla detaljer sen, nar jag har mer tid vid datorn! Forhoppningsvis kommer vi bo pa ett hostel med gratis internet i 1770 sa da kommer uppdatering med bilder och allt! men nu vet ni att vi lever iallafall :)

alskart

Alltsa jag ar sa himla taggad pa fraser island imorgon!!!! Googla det sa forstar ni sakert vad jag menar, har inte tid att forklara riktigt. Stranden och den stralande solen vantar! Ska pa breefing(stavning?) idag klockan 14 infor turen imorgon.
Igar checkade vi in pa ett hostel har i den nya byn(?) Rainbow beach, Pippin beachhouse. Drack ett glas goon och spelade hollywood och chicago hela kvallen pa terassen! AS mys :)

See you
Hanna

Guns, Bombs, Weed.

Dagarna verkligen rann iväg i Noosa, trots att vi egentligen inte gjorde någonting alls. Noosa är ett ganska litet ställe och det är grymt fint. Lummigt överallt och ja, mysigt helt enkelt. Första dagen bjöd på strålande solsken och vi spenderade dagen genom att schteka på stranden. Blev sedan en lugn kväll med nudlar och kortspel. Fick även det glädjande beskedet om att jag fått tillbaka på norska skatten, king!

 

Dag två var inte lika fin, var ganska mulet och faktiskt lite kyligt så vi tog det lugnt och chillade på hostelet. På eftermiddagen fick jag ett telefonsamtal av Fia, en kompis till Hanna som också reser runt här i Australien. Hon och hennes ressällskap var påväg ner mot Byron Bay och de stannade till en sväng i Noosa för att säga hej. Det slutade med att de bestämde sig för att stanna en natt och vi lagade tacos tillsammans varpå vi började inta diverse alkoholhaltiga drycker.

 

Medtagen alkohol är förbjudet på Nomads i Noosa så vi fick förfesta i Fia's och deras van. Noosa är som sagt ganska litet och det är verkligen inget partyställe. Det finns däremot en irländsk pub och där hamnade vi tillslut. Var faktiskt helt okej och det hela blev en lyckad kväll värd att minnas. Patrik fick bl.a pengar av en mystisk herre och Hanna slogs med kokainmissbrukare, en helt vanlig utekväll med andra ord.

 

Dag tre blev en otroligt härlig bakisdag på stranden, är nog den bästa dagen vi haft hittils vädermässigt. Vi skulle egentligen gå en sväng i Noosa's nationalpark som också men de planerna la vi ganska snabbt på hyllan.

 

Fick ett jäkligt kul telefonsamtal igår morse av en dyngrak Andreas Asplund som festade loss i Norrköping och poppade champagne för tusentals kronor, big ups! Det gjorde verkligen min morgon, haha! Gav oss sedan av mot Rainbow Beach där vi nu befinner oss på Pippies Beachhouse. Är också härifrån vi kommer att ta färjan ut till Fraser Island imorgon där vi kommer att stanna i tre dagar. Tillgång till Internet är inte den bästa här så det dröjer nog ett par dagar innan nästa update.

Tills dess får ni hålla till godo med lite bilder från Noosa Heads.

 

 

Adjö mina vännerrrrrrrrrrr

 


@ the beach, biiiatch.



Wombat, wombat, sexy, sexy!



"Daniel, du ser så harmonisk ut"



Noosa.



Palmerrrrrrr



Solnedgång i Noosa



Förfest. Patrik, Maja, Fia, Emil unt Hanna.



Pata, Hanna & Fia





Emil




Hanna



Emil & Maja



Guns, Bombs, Weed.















Fräser en räka på irish klubb utan kola

Hello lowlifers!

Det senaste dygnet har nog varit bäst hittills på resan, bortsett från mitt och Kelles cheeky monkies besök i Byrån. Fia Cedborger med sina kompanjoner Maja och Emil kom förbi Noosa igår. Jag var i extas för att vi fått tjejbesök och flörtade lite så de stannade över natten, de lyxade till och med till det med att ta in på samma hostel som oss. Förfesten hölls, efter en gedigen tacomiddag (så SINNESSJUKT gott, var mätt till i eftermiddags typ), i deras camp-van. Jag älskade deras lilla van så jag ska klura ut hur man bygger en sådan tills jag och Josse ska ut på Europa-turné inom de närmsta åren!! Sjukt kul ska det bli, men det är ju en annan historia såklart.

Ett par passion pops senare var vi redo att kolla Noosa heads uteliv. Första bästa bar, rakt över gatan, fick duga för kvällen. Vi kliver in och dj'n spelar Oh oh oh oh oh myyyyy goosh, baby let me love you daaaaooown. Efter det var i alla fall jag och Daniel på topp! Sen skena jag och Fia ur och körde räkan mitt framför baren. Allt finns på film, som tur är. Efter denna härliga öppning så sprang killarna efter oss och bad oss göra "the shrimp" igen och igen och igen. Två räkor fick räcka.
I morse vaknade jag as tidigt av resterande doormmedlemmar som härjade runt hejvilt här inne, så jag gick bort till våra svenska gäster som sedan bjöd på den omtalade "Maja gröten". Första gången som jag faktiskt tyckte det var helt OK med havregrynsgröt. Trots bakfyllan. Jo, i landet Australien får man nöja sig med havregrynsgröt, det blir liksom ingen kebabtallrik med extra vitlökssås här. (Jag lyxade dock till det med en chokladkaka och en påse jelly beans för jag hade sånt sötsug för ett par timmar sen)

Efter jag fått smaka på Maja-gröt så var vi tyvärr tvugna att säga adjö till gänget som skulle vidare till Byrån och cheekys och allt underbart som har med Byrån att göra. I'll be back. In byron alltså. Efter avskedsvinkning begav vi oss till stranden, solen har varit ensam på himlen idag, stranden var vit, vattnet turkost och bjöd på stora roliga vågor att lattjalajjban i. Ni ska se Patriks ansiktsuttryck när han äntligen får springa och bada. Han är värre än en 3 åring i plurret, tro mig.

Åt köttfärs och ris till middag, var underbart gott, sedan dess har vi mest bara legat i våra sängar och typ dött. Har haft en seg kväll utan något att göra. Har ingen bra bok att läsa längre, så jag har mest legat och stirrat i taket. Förresten! Ni som läste min egna blogg, innan denna. Kommer ni ihåg hur mycket jag längtade till livet efter studenten och hur bra allt skulle bli(jag hatar fortfarande skolan och vill inte tillbaka, tro inte något annat), en av sakerna jag verkligen längtade efter var att läsa böcker med gott samvete. Och det gör jag nu. Har redan läst 2,5 stycket. Jag älskar att vara fri! Jag älskar att vara i Australien! Det enda som fattas är en till tjej i vårat gäng så är vi komplett, jag måste alltså på jakt efter en brud! Det kan väl inte vara så svårt, kan man tycka!

Mamma:
Skönt att höra att alla mår bra. Nästan så jag fällde en liten tår. Fast bara nästan! Jag saknar er lite, fast bara lite. Krama mormor från mig och hälsa att jag använder kjolen jätte mycket, den är griimm! Jeansen har jag inte behövt alls så det behöver hon inte heller tänka på :) Kan du inte ta kort på stallet och hästarna och maila mig?? Pussa Gölin också!! Och klia lite extra på henne som en hälsning! Puss, hälsa far och el ninja


















H likes Noosa

Hejjeee

Noosa ar helt fantastiskt fint ska ni veta! Var en svang till stranden idag, efter att jag hittat mig en bikini. Det var pa tiden om man sager sa. Det blev dock en ligga still bikini eftersom den var lite for liten. Men, sa lange som jag langtat sa var det vart (egentligen inte) dessa narmare 300 kr som jag var tvungen att lagga pa den. Men fin iallafall!

Saker jag saknat med Sverige de senaste dagarna:
Smorgastarta
Brod med (iallafall lite) smak
En kommentar fran pappa, lever du ens gamle skrutt?
Och en uppdatering pa hur mormor mar!

Annars ar det typ en halv vecka kvar till fraiser turen, 3 dagar och 2 natter rakt ut i vildmarken med en bil. Mer uppdatering om detta kommer givetvis! Och imorgon anlander Fia till Noosa. Forhoppningsvis tittar solen fram igen, jag har borjat fa lite farg pa min bleka kropp nu. Notera lite farg!

Kommentera sa jag vet att ni lever dar hemma ar ni snall och hur ni mar! :)
Puss







Australia Zoo

Tidigt igår morse lämnade vi Brisbane och styrde vår kos mot Australia Zoo som är ungefär en timmes bussfärd norrut. Australia Zoo är Stewe Irwin's (The Crocodile Hunter) egna zoo och efter hans död är det hans familj som äger och driver det.

 

Nedanstående bilder talar ganska mycket för sig själva men jag kan säga att det var verkligen värt ett besök och att det lätt är den bästa djurpark jag någonsin vart i. Återigen kul att se en massa djur man vanligtvis inte ser hemma och extra roligt att man på många ställen får träffa djuren "face to face"

 

Vid 16-tiden tog vi bussen från Australia Zoo  norrut mot Noosa Heads som också det bara ligger en timmes bussresa därifrån. Fick gratis upphämtning från busstationen och även gratis middag(!) när vi checkat in, grymt bra. Nomads är verkligen en hostelkedja att rekommendera! Här stannar vi nu några nätter innan vi ger oss av mot nästa stopp.

 

Snakkast!

 

Crikey!

 

 

Familjen Irwin

 

Aldabran Tortoise - Dessa jättesköldpaddor kan bli upp till 200 år gamla

 

Trötta Koalabjörnar

 

 

Echidna

 

 

Wallabie

 

 

Sjukt söta

 

 

Chill Mc'Dill

 

 

Jag och Börje

 

Krokodilshow

 

 

 

Mata mä!

 

 

Trött vs. Pigg

 

 

Wombatunge på 9 mån.

 

 

Wombat

 

Ugglor i mossen

 

Kokaburras

 

Tasmansk djävul.

 

Steve Irwin - The Crocodile Hunter

 

Röd Panda - Snarare död panda.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Under hot!!!!

Nu är sitter jag efter att Anna har underrätta mig att dom har haft en "röstning" hemma mellan några onämnda personer från Järpens högre upplysta personer inom våran kompis grupp, om jag inte skriver något i bloggen snart så är jag inte välkommen hem igen.

 

Om jag ska summera hela resan tills nu så har den varit helt jävla underbar! Allt från Sydney som var helt underbart med allt man kunde se och smälta att man äntligen var i Australien. sen bar det av på en bussresa som tog 14 timmar till Byron Bay dar vi träffade 3  nya vänner som vi ska träffa på nyår i Sydney! det blev en del festade i Byron Bay för att vädret va av det sämre slaget.

sen forsat resan mot Surfers paradise där jag äntligen fick va ute i havet och bli slaget av vågorna som jag har längtat efter i 3 månader!

 

Och nu är vi i nu va det heter haha! och ligger och degar på rummet med två svenskar som delar sina erfarenheter efter sina resor i Australien med daniel medans jag sitter under hot från Anna z att om inte ett blogg inlägg kommer snart så får jag inte komma hem!

 

Har inget mer att säga en att jag mår bra och har hälsan i behåll så mamma o pappa och syskon vet att jag mår bra. 

 

 

 

 

 

 

 


Brissie

De flesta jag har pratat med som vart i Brisbane säger att stan inte är så speciell och att det inte är något att ha, jag kan hålla med. Vi tog en runda på stan imorse, kollade in områdena runt Botanic Gardens och Southbank. I sistnämnda stadsel har man byggt en "man made beach" som det kallas. Man har alltså byggt en strand mitt i stan. Vid strandkanten finns även en pool som man kan bada i. Vi gjorde inte det då vi drog slutsatsen att det antagligen är mer kiss än vatten i poolen.

 

Vi kollade även in shoppinggatan Queen Street Mall men ledsnade efter ett tag och gick tillbaka till hostelet. Taket på vårt hostel är som ett soldäck så vi tog en varsin solsäng som vi la oss på. Där låg vi sedan resten av eftermiddagen och tog det lugnt.

 

Imorgon åker vi vidare mot Noosa Heads. Blir tidig uppstigning då vi tänker hinna med Australia Zoo som ligger på vägen dit.

 

Brisbane i bilder

 

Hej!

 

Streets Beach.

 

Wheel of Brisbane

 

 

Taket på vårt hostel.

 

Utsikt från "soldäck"

 

Vårt hostel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


"That would probably be the last thing i'd do if i didn't have legs...jump in a jacuzzi"

Blev rätt jävla hårt igår kan man säga. Kvällen började med att vi gjorde världens misstag när vi köpte öl. För mig var det självklart att all öl man köper på en "bottleshop" är starköl men vi skulle snart erfara att så var inte fallet. När vi öppnat första ölen utbrister Hanna "Men vafan! Det är ju trefemmor" Vi hade alltså köpt folköl. Som tur var hade vi nästan en hel låda goon kvar så det ordnade upp sig ganska bra till slut ändå.

 

Förfestade på rummet tillsammans med Aidan, britten som vi var ute med i fredags, Sedan bar det iväg ut på stan. Vi tog några bärkeljunga på ett par barer innan vi bestämde oss för att gå på en klubb. Patrik orkade inte hänga på men vi andra gick på Vanity, en nattklubb.

 

Klockan 09.20 imorse hoppade vi på bussen som skulle ta oss till Brisbane. Alldeles för tidigt med tanke på gårdagens aktiviteter och ingen av oss var särskilt fräsch imorse, haha! Tog dryga en och en halv timme och väl framme i Brisbane letade vi rätt på vårt hostel.

 

Har inte gjort allt för mycket idag. Var en liten sväng på stan och sen sov vi ett par timmar. Blir lugna lakan ikväll och förhoppningsvis är vi lite piggare imorgon så vi orkar ta oss an stan.

 

Bilder från gårdagens supa

 

Ligga?

 

Pata & Aidan

 

@ Vanity

 

Vanity

 

Vanity

 

 

Blir suddigare och suddigare

 

Aidan

 

In da klöööb

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Bluebird!

Den ene av de två tysta britterna vi bor med fick av nån konstig anledning för sig att börja prata med oss igår och det hela slutade i att vi gick ut och drack öl tillsammans.

 

Patrik var lite sliten imorse och Hanna är fortfarande inte frisk så efter frukosten gick jag själv ner på stranden och la mig. Där har jag legat hela dagen.

Har vart en sjukt fin dag här i Surfers, har inte sett ett enda moln på himlen.

 

Är sista dagen här i paradiset och imorgon ger vi oss av mot Brisbane, ska boka hostel och buss idag. Blir förhoppningsvis utgång ikväll, utelivet ska tydligen vara grymt bra här.

 

Inga bilder idag. Jo, förresten. Hittade en bild i mobilen som jag tog i Sydney...

 

Haha!

 

 

 

 

 

 

 

 

 


forbannade skitsaker

Skulle kunna elda upp den har javla skitdatorn. Varenda gang jag har skypedate sa funkar det helt plotsligt inte att connecta?? FRUKANSVART irriterande. Jag vill skypa med mamma och El ninja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nagon som kanner igen problemet och vet hur jag ska gora!?

See you soon
/Arg Hanna

back at mc d

(detta inlagg ar 6 timmar forsenat)

Solen skiner jävlar anamma här i Surfers idag och jag mår faktiskt mycket bättre! Alltså valde jag att sätta mig på "uteserveringen" istället. Det bästa med det är att beachen ligger 15 meter därifrån jag sitter och som jag kankse tidigare nämnt så är alla killar på något sätt snygga här, till och med dom fula är snygga här i paradise. Så just nu klagar jag inte med min kaffe och min utsikt.
Min nässpray tog slut igår så jag bad pöjkan att försöka hitta en ny åt mig. Tillbaka kommer dom med det sjukaste jag någonsin skådat, ska lägga upp en bild senare. Produkten, som även innehöll havssalt, funkade inte kan jag tillägga.
Kan tillägga en till sak och det är att det är lördag. Jag byter taktik. Tänker inte ligga i sängen och hoppas på bättre tider längre. Ikväll följer jag med Daniel och Patrik ut med tre andra svenskar som bor på vårat hostel. Och inom den kommande veckan HOPPAS jag att jag kan få chansen att äntligen träffa Fia Cedborger. Skulle varit hur roligt som helst att få träffa en svensk för omväxlingens skull, men mest av allt en svensk tjej. No offens!
Elin/Mamma! Tydligen provade Dana att skypa igår utan vidare framgång, så jag vet inte om det kommer funka! Men vi bestämmer klockan 10.00 (er tid) så ska jag försöka fixa det på något sätt. Puss puss love you

"Fick du nån wedgie då? Ja jag trodde kuken stack fram, det kändes så iallafall"

Hanna mår fortfarande inte bra så Patrik och jag åkte själva till Dreamworld imorse. Tog bussen från Appel Park vid nio-tiden och var framme en dryg halvtimme efteråt.

 

Vi körde igång direkt och började med "Tower of Terror II", en åktur som Patrik sent skulle glömma. Ni som har facebook kan gå in på min sida och kolla bland mina filmer. Finns en film där från när jag och Tor är på Magic Mountain i L.A. som heter "Superman The Escape". Detta var samma åktur, fast baklänges!

 

Efteråt lurade jag med mig Patrik i "The Giant Drop", ett fritt fall på 120m. Jag har aldrig sett Patrik så rädd någonsin, haha!

 

När det fria fallet var över trodde jag att det var över för Patrik med. Vi chillade ett tag och gick och kollade på djuren istället. Dreamworld är en kombination av nöjesfält, zoo och vattenlandet White Waterworld. För $69 får du tillgång till alla tre och du kan åka dit så många gånger du vill ända fram till julafton. Måste säga att du får väldigt mycket för pengarna vilket är sällsynt när det kommer till nöjesfält.

 

Zoo-delen var riktigt bra. De har mestadels djur från Australien och vi både klappade och matade kängurur, klappade koalor (har aldrig tagit i en mjukare päls) och kollade in massa andra spännande djur. Kul att kolla på djur man vanligtvis inte ser eller har sett förr.

 

Vi tog ytterligare nån attraktion efter lunch och sen begav vi oss till vattenlandet. Det hade börjat mulna på en del och det var ganska kallt men vi åkte ändå några rutchbanor innan vi gav oss. Åkte en riktigt ball som heter "The Wedgie", alltså kalsongrycket. Man kliver in i som en kapsel varpå dörren stängs. Efter ett par sekunder försvinner golvet under ens fötter och man störtar rakt ner i ett rör som är själva vattenrutchbanan. Det går så sjukt jävla fort och snurrar runt utav helvete! Innan du vet ordet av är du nere och av vattenmassan du möts av får du ett gediget kalsongryck, därav namnet.

 

Ni som är intresserade bör absolut kolla in www.dreamworld.com.au och www.whitewaterworld.com.au

 

Är grymt nöjd med dagen på Dreamworld. Mår Hanna bättre imorn kanske vi åker tillbaka, annars blir det väl en slappdag på stranden, ska tydligen bli bra väder imorn.

 

Kvällens planer är oklara men Patrik snackar om öl. Finns risk för att det slinker ner en eller två.

 

Här är lite bilder på karuseller och kängurur!

 

Dreamworld

 

 

Även fast vi bokstaverade både för och efternamn fick vi dessa namn på biljetterna

 

 

The Giant Drop, 120m fritt fall

 

 

The Claw!

 

 

Här fick man klappa koalor och mata kangas

 

 

Pata klappar Börje

 

 

Jag och Börje

 

 

Jag matar Börje

 

 

Koala

 

 

Haha!

 

 


Krokodiljävel, så sjukt stor!

 

 


Farfar

 

 


White Waterworld

 

 


White Waterworld





















The Gold Coast

Igår lämnade vi Byron Bay och staten New South Wales bakom oss och rullade in i Queensland, destination Surfers Paradise, Australias Gold Coast. Många jag träffat som varit här jämför denna turistort med Florida eller Kalifornien och menar att det är väldigt amerikaniserat här. Mitt första spontana intryck av staden är väl detsamma. Nu har jag ju aldrig vart i Florida men det är lite Miami-stuk över det hela. Stora hotell, neonljus, stranden ligger i princip i stan osv. Fick inget wow-intyck av stället men vädret var kanon så jag ska inte klaga.

 

Checkade in på Island Backpackers som ligger precis vid busstationen, skönt att slippa gå med all packning. Hostelet ligger precis i anslutning till ett hotell, eller det är väl egentligen samma byggnad, fast vi bor i hosteldelen. Känns som ett charterhotell ungefär, är väldigt mycket 80-tal över det hela (Miami igen) Bor tillsammans med två britter i ett rum för fem personer. De gör inte mycket väsen av sig och det är rätt skönt faktiskt. Hanna är lite förtjust i den äldre av dem. Han är i 30-års åldern, bär kostym, har ett par fräcka Calvin Klein pyjamasbyxor och äter chokladflingor som snacks direkt ur paketet.

 

Stackars Hanna har förövrigt blivit sjuk och orkar inte med allt för mycket om dagarna så det är Patrik och jag som har fått utforska staden. Hon följde dock med ner på stranden igår för att träffa Aron och Kelle, irländarna som vi träffade i Byron. De spenderade sin sista dag här i Surfers så vi passade på att hänga med dem ett tag innan det var dags för dem att dra. Har vi en jäkla tur kanske vi kan få bo hemma hos Kelle i Sydney över nyår, hoppas hoppas!

 

Vi tog det sedan ganska lugnt och gick en liten sväng på stan innan vi handlade middag och gick hem. Kvällen spenderade Patrik och jag i hostelets jacuzzi där vi satt ett ganska bra tag och snackade skit. Man har tillgång till en hel del här på Islanders. Pool, jacuzzi, tennisbana. Allt är dessutom gratis(?!) så det är grymt sjysst, good times!

 

Gick upp ganska tidigt idag då jag hade en skypedate inbokad. De andra hade precis vaknat när jag kom tillbaka till rummet och vi styrde frukost som vi åt ute i finvädret. Hanna mådde inte bra imorse och blev sängliggandes medan jag och Pata tog en sväng på stan. Vi gick en ganska bra bit och hamnade till sist i en park där vi studerade påfåglar, haha! De (inte påfåglarna) håller på att fixa inför nåt motorarrangemang här i stan så det är avspärrat på ganska många ställen och man får som gå sick-sack genom halva stan. Till sist tröttnade vi på det och gick hem. På vägen hem gled jag in på en drop-in salong och fick frillan fixad för $20, billigt och bra.

 

På eftermiddagen köpte vi biljetter till Dreamworld, ett nöjesfält- och vattenland som ligger en halvtimme utanför stan. Dit ska vi imorgon och det ska bli grymt kul! Hoppas Hanna mår bättre så hon kan följa med!

 

Sitter förresten på "ditt andra hem" nu Hanna-Sofia, du kan ju gissa vart det är, haha!

 

P.S. I och med att vi åkt över gränsen till Queensland befinner vi oss nu i en ny tidzon. Vi är nu åtta timmar före er hemma i Sverige.

 

Bilderrrrrrrrrrrrrr
Sjukt starka strömmar i vattnet!
QDeck - Australiens högsta byggnad och världens högsta bostadshus (322,5m)
Den rosa byggnaden är Islanders där vi bor...
Utsikt från balkongen.
Havsutsikt var det ja. Tackarrrrrr!
Lunch på Hungry Jacks (typ Australiens Burger King) Aussie Burger var nåt nytt. Rödbetor, sallad, tomat, ägg, bacon, ost, ketchup och Börje (hambörje alltså)
Baywatch
Jäkligt nice med stranden ett stenkast från stan.
Kelle och Patty
Kelle, Hanna och Aron.
i en annan del av Surfers
Påfågeljävel!
Peacock, eller on-bird som jag själv kallar det.
Grillmasta-Pat flippar burgare på hostelets barbecue.
En trött, sjuker och hungriger Hanna
Börje idag igen, jaja.

lite mer update

Jag kom på att jag ändå inte har något annat att göra än att sitta här på donken, så jag kan lika gärna berätta lite mer från de senaste dagarna. (Skrev i minst en timma, hur detaljerat som helst och allt försvann.
Snoret bara forsar ur min näsa och duvorna bara forsar in här på donken. Sjukt. Snart forsar det även kiss ur min proppfulla kissblåsa. Jag får väl försöka igen då, med en kortare version. Fan!)

Nimbin var hur ballt som helst från mitt perspektiv! Det är sjukt svårt att sätta ord på alla intryck, Nimbin är nog något man helt enkelt måste uppleva själv för att förstå. Busschaffören, som stannade till ett par gånger för att köra lite standup eller byta musiken(bland andra joplin, hendrix, doors, något lokalt sjukt bra band m.m. m.m.) som skrapade ur högtalarna i den gamla bussen, var en av de mest udda jag mött. Första intrycket av honom var att han kört denna buss så länge att han samma morgon var tvungen att vakna upp av diverse droger för att ens fungera halvt som människa. Hans ögon var större än Tobbe och det var allt annat än aktuellt att ens tänka tanken av lukten som fanns runt hans slitna dreads(vi kom senare tillsammans fram till att han inte tog droger alls, men det fick en att verkligen komma in i känslan av de pårökta 70-talet, vilket också säkert var meningen!)
Jag och Ben delade på en flaska schweppers samtidigt som i alla fall jag njöt av den fantastiska musiken och den fantastiska naturen, allt från stora gröna slätter till hav, floder, djungel, höga berg m.m. Som tur var bjöds det på sol denna Nimbindag! Precis som taget ur en film från 70's. Jag bara njöt!
Daniels bilder från Nimbin tror jag talar ganska bra för sig själv. Jag hade säkert lika stora ögon som busschaffören när jag gick runt och såg alla konsiga grejer och kände alla konstiga lukter (förresten: nej mamma, birgitta och gunnar, ni behöver inte dissekera oss när vi kommer hem). Alla var klädda i kläder från denna tidsepok, fulla med färger. Butikerna sålde alla möjliga konstiga saker som definitivt inte skulle funnits i Sverige. En kvinna tog fram diverse piller från disken i hennes affär och berättade entusiastiskt för oss vilka piller vi skulle kombinera för olika ändamål. Sjukt konstig upplevelse. Det satt människor längst alla gator och frågade om vi inte ville köpa cookies, weed och allt vad det heter. Ca 2-3 timmar senare var vi tillbaka på bussen som skulle ta oss hem. Vi klev ur i den "verkliga" världen igen tillbaka i Byron och fortsatte kvällen på Cheekys.

En bärkeljunga på hostlet tillsammans med gott sällskap. Här Ben, Annie och Megan!


Cheekys hade, som Daniel sa, 2dollar meels. Fick en sjukt stor nachotallrik och en öl var för ca 13 sek. Helt sjukt. Vi vann även 3 ölkannor till vårat bord. Jag var med i en tävling tillsammans med 5 andra. Reglerna var enkla, speakern ropade saker vi skulle hämta från publiken och sist tillbaka på scenen åkte ut. Först ut var ett svart sugrör, därpå en tom ölkanna, en kondom, en tröja köpt i Byron.. till sist stod jag och en tjej kvar. Nu var det typ på liv och död för mig. Han ropar ut "...ball from the pooltable", och jag börjar löpa bakåt i lokalen för mitt liv typ. Alla pekar mot biljardbordet och väl framme får jag syn på den vita och den gula bollen. Jag tar såklart den vita och springer tillbaka till scenen med en gest som om jag vunnit en resa runt halva jorden. "that is'nt the eight ball!!!". Brudjäveln bakom mig stoppade alltså in pengar för att ens komma åt den svarta bollen för att sedan komma tillbaka till scenen, som segrare. Missade liksom den lilla detaljen "the eight ball from the pooltable". Där rök min vinst, ett dykarcertifikat värt 440 aud(ca 2900 sek). Det sög!!


Jag önskar mig själv ännu en gång att krya på mig, så jag kan följa med Daniel och Patrik på tivolit/vattenlandet här i Surfers som tydligen ska vara helt insane. Jag vill, vill, vill! Men helst av allt just nu skulle jag vilja ha råd med en stor påse casewnötter, lite frukt och choklad och något gott att dricka, typ en coca-cola och sen lägga mig i min säng på hostlet och läsa en bok. Det blir väl till att hålla sig till vattenflaskan och boken!

Förresten! Det enda jag längtar till med att komma hem än så länge är att få se alla paradise-avsnitt på webtvn. Men det sänds tydligen inte ens på webben så jag kan lika gärna stanna i Aussie förevigt?! Potatisbullar och knäckebröd är ju inte så svårt att flyga hit! Inte heller er människor som jag säkert kommer dö av längtan efter om ett tag. Bara att hälsa på liksom :)








@ mcdonalds

Hi, how are you?
Så säger alla, alltid, när man hälsar här. Fast man bryr sig typ inte om själva svaret, man måste bara fråga. Annars kan man till exempel bli avhyvlad av en bartender, det blev Patrik. Hur ska man höra när en bartender, importerad från något helt annat land än aussi, pratar ändå aussi, med hög musik i bakgrunden frågar hur man mår? (OCH man är själv full) haha lite komiskt ändå måste ni ju medge! Jaa, det kankse var därför som halva bartender kåren sprutade vatten på mig från baren?!

Iallafall, nu sitter jag på mcdonalds här i Surfers paradise medan grabbarna är ute för att försöka fånga lite sol på deras likbleksliknande kroppar. Än så länge idag har solen endast tittat fram några få minuter. Men, vad vet jag, egentligen?! Jag har ju tvingat mig själv att sitta på hostlet och bli frisk... Det är nog bara en vanlig förskylning detta så jag håller inte på att dö (som jag som vanligt trodde jag skulle göra). Apropå hostlet så är det definitivt det sämsta hittills! Det är lortigt och fettigt överallt, och är det inte det så är det tråkigt, mörkt och dystert. I vårt 5 doorm bor två engelsmän. Ena har lyckats fått tag i, jämförelsevis med våra träplankssängar, kejsarbädden. Där ligger han i sina sjukt stora calvin clein pyjamasbyxor, trycker på datorn som om tangenterna vore sånna bävrar på tivoli som man ska drämma till med en träklubba, och knaprar på sina kalaspuffar eller vad det nu är som ligger i det där flingpaketet, a.k.a. hans godis. Den andre killen, är den store killens raka motsats. Han gör inte så mycket väsen och får sitta på en oskön liten stol, mittemellan min säng och kejsarsängen, för att kunna kolla på tvn som enbart hittills visat reklam eller nyheter.


Träffade Kelle och Aron en sväng igår när vi kommit hit till surfers! Vi bestämde att vi skulle träffas i slutet på december i Sydney, och jag kommer definitivt spendera mitt nyår tillsammans med Kelle! När vi ändå var inne på det så peppade jag och Patrik till julafton på Ikea, tänk deras julbord (KNÄCKEBRÖD inkluderat). Mer svenskt kan det inte ens bli hemma i Sverige liksom, haha!

OHhoj, nu fick jag besök av en duva här inne på donken! Mysigt!

Såhär glada var vi första dagen i Byron. Stek på stranden. (Grapparna bögar som vanligt) Tänkte med bilden försöka visa hur det antagligen ser ut just nu på stranden, utan sol dock, medan jag sitter här :)

Patrik(tobbe) redo i vårat "charter-hostel"

Daniel(micke) är också på g så att säga!!

"Havsutsikt!", Som det skulle stått på en broshyr från ett lite sämre charterbolag.

Det kommer bättre och roligare bilder nästa gång jag får låna Daniels dator till donken, mycket smidigare (och billigare) att sitta här! Och när jag ändå är inne på kommunikationen mellan Aus och Sverige så pratar Daniel och Patrik om att köpa ett slags telefonkort som man kan ringa i 50 timmar till hemnummer. Innan jag bestämmer mig om jag ska köpa ett vill jag veta vilka hemma som har ett hemnummer som skulle vilja prata ett par timmar, alternativt att ni kan ta er till en hemtelefon?! (Hur många äger egentligen en hemtelefon år 2010?)
Krya på mig! Ciao!









Nimbin

Klockan 10.00 igår morse blev vi upphämtade av T.H.C. - The Happy Coach (fyndigt namn, eller hur?) Var en riktigt flummig karl som körde bussen som skulle ta oss till Nimbin som ligger ca en timme väster om Byron Bay. Vi gav oss iväg och efter halva vägen ungefär stannade vi till vid ett vattenfall som tydligen skulle vara sevärt. Det sög. Det sög verkligen jättehårt. Vattenfallet (om man ens kan kalla det så) får Ristafallet att verka lika stort (om inte större) som Niagarafallen.

 

Efter vårt lilla pitstop fortstte färden mot Nimbin och runt halv ett var vi framme. Nimbin kan, som jag skrev tidigare, liknas vid Christiania i Köpenhamn. Droger är inte lagligt någonstans i staten New South Wales men i Nimbin har man en ganska liberal syn på detta och i synnerhet marijuana. Alla butiker och byggnader hänvisar till denna substans och i princip allt det du köper i Nimbin är gjort av hampa. Känns som att de vridit tillbaka klockan till 70-talet och det är ganska kul att se för hela staden är bara så jäkla konstig. Man känner lukten av gräs nästan överallt och jag vet inte hur många gånger vi blev tillfrågade om att köpa weed.

 

Efter ett par timmar bjöds det på barbecue. Sjukt gott var det och jag måste säga att för $20 var den här resan riktigt bra valuta för pengarna. Landade in i Byron Bay nån gång vid fyra-tiden där vi duschade och gjorde oss i ordning för middag. Käkade middag på Cheeky Monkey's igen. På Tisdagar kör de "$2 specials" på Cheeky's och för ca 13SEK fick vi en varsin stor nachotallrik och en öl. Stannade ett par timmar och drack öl med Ben, Annie och en brittisk tjej som flyttat in i vårt rum. Vi skulle egentligen köra en sista utgång i Byron ikväll men ingen av oss orkade så vi gick hem och gjorde kväll istället.

 

Vattenfallet som sög.

 

Nimbin

 

 

Denna butik har tillstånd att odla mairjuana.

 

Maträtter och bakverk med hampa i.

 

Hanna, Ben, Annie & Pata

 

 

 

Haha sjukt fyndigt ändå.

 

 

Gatumusikanter/langare

 

Barbecue

 

Schleten skatepark.

 

 

Diesel (busschaufförens hund) la sig bredvid Patrik på vägen hem.

 

Heypa!

 

 

 

 

 



sjuk

Hejje!

Aker vidare mot Surfers Paradise idag! Har inte sa lang tid pa mig att skriva innan internet tar slut. Vi ska iallafall gora iordning den dagliga frukosten idag: havregrynsgrot(jag har borjat gilla det sa, det ar inte lika hemskt som i borjan nar jag nastan spydde efter varje tugga) med nagon sorst appelmos och mjolk, rostat vitt(!) brod(det existerar inte morkt brod har), med tomat och peppar pa. Efter frukosten ar det utcheckning, bussen gar kl 11!

Jag har dragit pa mig nagon javla kuk helvetes fitt anus inflammation igen, vad ar det?! 7 gangen pa tva ar. Denna gang dock i halva munnen, halva nasan och svaljet. Kult. Riktigt kult. Ocksa skiner solen sjalvklart idag igen bara for att jag vill lagga mig under tacket!

Hmm.. Jaja! Nu nar jag fatt klaga av mig ska jag se dagen fran den ljusa sidan istallet! jag ar ju liksom har :)

/Hanna


Return of the stolen food

Return of the stolen food.

 

Imorse hände något väldigt märkligt. Jag står och kokar gröt och Hanna håller på att plocka fram färskvarorna ur kylen som vi har i en kylbag där. Båda inser nästan samtidigt att kylbagen hon precis plockat fram är den kylbag som för ett par dagar sen försvann spårlöst från köket och som vi var helt säkra på blivit stulen. Frågan vi alla ställde oss är vart den har hållit hus någonstans då vi letade igenom precis hela köket utan att hitta den när vi insåg att den var borta. Jaja, kylbagen är åter i vår ägo och nu känns det som att vi har ris för hela den här resan kvar.

 

Har vart lite av en "uppstyrardag" idag. Vi har bokat turer till både Fraser Island och Whitsundays, bokat buss till Nimbin imorn, bokat resa och hostel i Surfers Paradise tills på Onsdag och nu har vi precis slängt in en tvätt.

 

Inget regn men fortfarande mulet och ganska grått. Ser däremot ut som att det ska bli helt okej väder imorn så vi får förhoppningsvis en ganska fin dag i Nimbin. Hoppas vädret tar och skärper till sig nu för det börjar bli lite ledsamt med det här skitvädret.

 

Fick en idé på eftermiddagen att ta en promenad ut till fyren vid Cape Byron, Australiens östligaste punkt. Det tog längre tid än vi trodde att ta sig ut dit och Patrik vände faktiskt när det var 1,5km kvar till fyren. Hanna och jag gick däremot hela vägen och det var verkligen värt det. Var grymt fint där ute! Blev en ganska ordentlig promenad som tog oss totalt nästan 2,5h.

 

Här är några regniga bilder från gårdagen och bilder från kvällens tur till Cape Byron.

 

 

 

 

Pata i höghatt.

 

 



Påväg till Cape Byron

Ett treed

 

 

 

 

 

 

Australiens östligaste punkt.

 

Fyren vid Cape Byron.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Kanga Bangas

Eftersom det mest bara regnar här i Byron gör vi för tillfället inte många knop. Dagarna ser oftast likadana ut. Man vaknar någon gång vid 10-tiden, tänker "jag ska aldrig mer dricka goon någonsin i hela mitt liv" Vi käkar frukost och sen ligger vi mest på rummet hela dagen, snackar skit, läser, spelar angry birds och lyssnar på musik tills vi inser att det är dags att börja dricka igen. Tragiskt men sant (jävligt kul även), haha. Det har flyttat in en till tjej från Kanada i våran doorm som var med och festade igår. Blev ingen vidare utgång men vi var inne på Cocomangas en sväng där vi fick gratis "jam jars" dvs groggar i syltburkar. Vid insläppet på Cocomangas blir man fotograferad av en webcam och de scannar ditt leg innan du får gå in. Har aldrig vart med om det förut och det kändes lite läskigt på nåt vis. Ben berättade att det är samma sak på de flesta klubbar i Kanada, just för att kunna lämna uppgifterna till polisen om det skulle hända något.

 

Vi hade egentligen tänkt åka till Nimbin idag men vi vaknade så pass sent så vi skippar det och försöker ta det imorn istället. Nimbin är en "hippiestad" som ligger lite utanför Byron Bay, man skulle kunna likna den vid Christiania i Köpenhamn. Ska tydligen vara ett sevärt ställe.

 

Apropå ingenting kan jag berätta att vi åt känguru till middag igår. Vi svängde ihop en pyttipanna och istället för vanlig korv köpte vi "Kanga Bangas", kängurukorv helt enkelt. Spännade att ha provat men jag blev inte jätteimponerad. Var inte äckligt men inte särskilt gott heller. Kängurufilé ska tydligen vara mycket godare så det får vi prova nästa gång.


Kanga Bangas.

 

Packa Hanna i Patriks ryggsäck.

 

 

 

 

Nomads

 


Nomads

 

 

Hedj!

 

 


halvvags till mataffaren utan "icakort"

Daniel och jag ar pa vag att handla, halvvags blev vi indragna pa ett stalle dar dom erbjuder gratis internet i 30 min. De star folk och vill ha in en for att surfa runt varje gathorn. Ska forsoka fa fingrarna ur och ladda upp lite bilder men det tar verkligen sa himla lang tid och det kanns som man har battre saker for sig har an att sitta vid en dator en halv dag. Antar att ni forstar mig ;)
Anyways, Kelle och Aron akte till Surfers Paradise igar sa jag drog med mig Daniel ut pa cheeky, inte lika kul utan Kelle haha. Hon erbjod oss aven boende i Sydney over nyar, hon ska forhoppningsvis bo kvar i nagot hus da sa vi fick stanna dar som det lat, vilket erbjudande va?! Skulle varit hur roligt som helst!!

Det regnar har nu. Men det ar iallafall varmt, sa det hjalper. Som det ser ut kommer det regna nagra dagar framover. Det kan ni fa gotta er i dar hemma, vi har det sa himla bra anda liksom ;) En till dalig nyhet ar att var mat var borta imorse nar vi skulle gora frukost. Sa javla arg var jag. Sa fick jag pressa i mig den dar ackliga havregrynsgroten, jag hatar det verkligen, kanns som att ata spya, smakar som det ocksa typ. Men, det ar billigt och man blir matt lange!

Kvallens plan ar lite oklar an sa lange. Annie och Ben(som bor i vart doorm) hade intrades band till cocomangas. Sa vi ska val kanske laga oss lite middag och sen korka upp goonet. Inte alls sugen idag. But... A man gotta do, what a man gotta do, right?









What up?


"Det är ju inte direkt så jag blir He-Man bara för att jag super"

Hej och hå!

 

Igår blev vi på kapsyl'n tillsammans med några av de vi bor med. Ben och Annie, ett par från Kanada, samt Aron och Kelle, två kusiner från Nordirland. Riktigt kul att börja träffa lite folk och få prata lite med fler än bara de man reser med.

Vi gick ut och käkade allihop på Cheeky Monkey's, en bar/nattklubb. Du får mat och en bärs för $5 och det kändes rätt värt igår. Efteråt gick vi tillbaka till till Nomads och började dricka. Hostelet bjöd på goon (googla det ni som inte vet vad det är) så det blev nästan gratisfylla igår, win win. Väl runda om fötterna bar det av till Cheeky's igen där det var fullt drag.

 

Själv var jag rätt trött igår och inte så jättetaggad men drack ändå ett par öl innan jag gick hem. Patrik signade ut efter 10 minuter och Hanna kom hem imorse nån gång. Idag har vi inte gjort någonting alls, har inte ens vart utanför dörren. Får se vad vi hittar på ikväll.

 

Lite bilder från gårdagen:



Goon-time!

Vårt rum

 

Förfest. Hanna, Kelle, Annie, Pata, jag, Aron & Ben


Oskön pårökt pedofil som raggade på allt och alla.

@ Cheeky Monkey's

 

Hanna & Kelle.

 

Adjö mina vännerrrr

 

 

 

 


Skal

Hej mina alskade svenskar dar hemma! Jag saknar er inte sa mycket an. Honestly!

Kan inte satta ord pa hur fantastiskt Byron Bay ar. Vill stanna har resten av mitt liv! Kan trosta er med att det ar daligt vader idag, men istallet kan ni vara avundsjuka pa att vi var ut igar. Det kan jag inte heller satta ord pa. Vi bor i ett 10 doorm nu, alltsa for 10 personer. Sa 7 av oss gick ut tillsammans och kakade, sen tillbaka till hostlet som bjod pa vin (det ar som himlen nar man ar sa fattig som oss) och sen cheeky monkies.
Patrik gick hem for att han var for full, efter 10 minuter inne pa klubben. Daniel sag jag inte roken av, kanske for att jag och Kelly stod pa borden och dansade hela natten! Vilken underbar manniska!
Forlat mamma, men det blir definitivt utgang ikvall igen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Sa roligt var det, och det ar fredag idag. Crazy


Idag blir det alltsa chillmode. Ska snart kaka frukost sen far vi se vad denna dag i Byron erbjuder. Hela varlden borde besoka Byron, inte just nu nar vi ar har. Men nagon gang.

Nu tar mitt internet slut! See you. Puss puss















Sydney - Byron Bay

Tisdag, sista dagen i Sydney spenderades i Royal Botanic Gardens. Strålande sol hela dagen och varmt som bara den, vi fick en riktigt fin dag.

 

Gick upp tidigt igår morse och lämnade Syndey vid 07.00 med buss mot Byron Bay. Bussresan tog närmare 15h och vi landade in sent på kvällen och checkade in på "YHA Byron Bay", ett hostel där vi bokat en natt. Genom bussbolaget vi åker med skulle vi få en gratisnatt på "Nomads", ett annat hostel i Byron men det gick inte att ringa och boka rum där och samtidigt få en gratisnatt utan man var tvungen att boka på plats för att få gratisnatten. Checkade ut från YHA och letade rätt på Nomads imorse och här har vi bokat tre nätter, sen får vi se vart vi tar vägen.

 

Mitt första intryck av Byron Bay är  att det verkar riktigt nice, till skillnad från Sydney är det här stället mycket mindre men det är en helt annan atmosfär här uppe och det blir lite mer personligt på något vis. Storleksmässigt känns det lite mer som hemma. Hostelet och folket vi bor med är även det ett plus. Idag har vi bara legat på stranden och tagit det lugnt men ikväll är det dags för en utgång!

 

Hoppas allt är bra på hemmaplan!






Stor palm.


Flying foxes.


Flying fox. Sjukt stora!

Hedj!


Blommorrrrr








Kakadua










Operahuset & Harbour Bridge




Hejdå Sydney!












 

 

 

 


valdigt trotta ben och fotter

Ni forstar inte smartan i fotter och ben efter denna dag! Har raknat lite pa att vi kommit upp mot 1 mil i gangvag per dag, men idag har vi definitift gatt over 1 mil. Fast med solen med oss hela dagen! Sa himla underbart! Sag Sydney ur ett helt nytt perspektiv! Jag ar sa lycklig :)

Vi ska halft checka ut nu innan receptionen stanger har pa ChilliBlue, vi maste borja ga in mot centrum innan klockan halv 6 imorgon bitti for att satta oss pa bussen mot Byron Bay. Restiden ar ca 12 timmar vilket betyder att vi inte kommer kunna blogga pa ett tag! Val framme har vi inte langre gratis internet, om ni undrar varfor det kommer bli dalig uppdatering iallafall de narmsta dagarna.

Farmor Marie, det ar ocksa darfor jag inte kan skriva de tre sista bokstaverna i det svenska alfabetet, jag skriver med ett konstigt skrivbord!

Det ar sa harligt att lasa era kommentarer! Fortsatt skriva :) Bara ett hej racker for mig!















Sunny Sydney

Hej alla underbara!

Vi har det fortfarande bra, annu battre idag for att solen skiner, inte ett moln pa himlen enligt Patrik. Sjalv har jag inte riktigt tagit mig sa langt an. Dagens plan ar val da att duscha, dra pa sa lite klader som mojligt, bland annat mina favoritshorts som jag stulit fran favoritmamma och sedan traska runt i botaniska tradgarden, kamerorna kommer ga pa hogvarv. Ni har tur dar hemma att det just ar Daniel och Patrik som reser med mig. Bada har namnligen gatt media, de ar bada sa duktiga pa att fanga snygga grejor! Hoppas mina bilder duger anda ;)


St Marys by night


Sydney tower by night


Ge och ta situation. Borje matar Borje i Hyde Park.


Solen tittade fram pa Pitt street efter en regnig dag


Bl.a. secondhandfynd fran Crownstreet market. Alla som besoker Sydney maste dit!


Parken vi maste ga igenom for att ta oss in till centrum. Jobbigt va?!


Lurigt vader i forrgar nar vi besokte den dar kanda bron och operahuset!


I vantan pa Shufflebus


Detta tog lite mer an 1 timma.. Sjukt segt internet pa detta hostel. Sa nu ar jag less, ses sen, nu ska jag ga och ha en faboulus dag med mina pojkar!

Ciao!









Darling Harbour

Igår drog vi ner till centralstationen för att boka buss till Byron Bay. Genom Greyhound, ett av de många olika bussbolagen man kan resa med här bokade vi ett busspass mellan Sydney och Cairns. Man kan hoppa på och hoppa av bussen hur många gånger man vill men busspasset gäller bara i en riktning, du kan alltså inte få för dig att åka tillbaka. Busspasset är gilitigt i 90 dagar. Vi bokade även vår resa till Byron Bay och dit åker vi tidigt på Onsdag morgon.

Gick sedan en sväng på stan och kikde in Market City, en marknad med diverse stånd där de säljer allt mellan himmel och jord. Var sånt jäkla härj så vi gled mest bara igenom och drog sedan vidare ner mot Darling Harbour.

Sydney Food Festival är i full fart i stan och nere vid Darling Harbour, i Tumbalong Park pågick under gårdagen "Darling Harbor Fiesta" Kändes som vi klev in i Sydamerika när vi äntrade parken. Sydamerikansk musik blandades med massa matstånd fyllda med maträtter från olika delar av Sydamerika. Var sjukt skön stämning i parken och vi stannade kvar ett tag innan vi drog vidare mot hamnen.

Efter att vi kollat in Darling Harbour drog vi oss tilbaka till hostelet, lagade middag och gjorde sedan tidig kväll.

Lite bilder från gårdagen.



Market City


Häänna-Banäna


Darling Harbour Fiesta i Tubalong Park


Sjukt mycket mat överallt!


Chillin' in Tumbalong Park.


Darling Harbour


Darling Harbour


Darling Harbour


En uppochner-Börje i Hyde Park.


Kings Cross.














Hedj

blogg.se var inte samarbetsvilliga igår så jag kunde tyvärr inte posta något inlägg. Har även vart krångel med det trådlösa på hostelet. Här följer därför ett längre inlägg om våra första dagar i Sydney.

Dag 1 - Sliten dag. Efter att vi anlänt till hostelet och checkat in smög sig jetlagen på som sagt. En powernap mitt på dagen resulterade i att vi vaknade utvilade vid nio-tiden på kvällen. Vår plan om att vända på dygnet och komma in i rätt rytm failade alltså ganska rejält.

För att råda bot på detta och försöka bli trötta igen gick vi ut på stan. Vi kikade runt lite i krokarna vid Kings Cross, vilket sägs vara Sydneys motsvarighet till Red Light District. Strippklubbar, barer, klubbar, sexbutiker, you name it. De finns överallt.
Jag passade även på att fixa ett australienskt mobilnummer, så nu kan ni som vill nå mig på +61 401 856 377
Vi avrundade kvällen runt 23.00 och gick tillbaka till hostelet och la oss.

Dag 2
- Klev upp vid halv åtta imorse och käkade frukost. Var något mer utvilad idag må jag säga, trots att jag sov sjukt dåligt. På Chilli Blue ingår frukost och den är faktiskt helt okej. Internetade lite och sen gav vi oss ut på stan. Vi strosade en sväng på Crown Street och stannade till vid en second-hand marknad som Hanna hade kollat upp sen tidigare. Hon gjorde några fynd medan jag och Patrik mest gick runt och kollade. Vi tog sedan en gratisbuss ner till Circular Quay och kollade in Harbour Bridge och operahuset, så nu kan jag pricka av det också! Vädret har vart väldigt växlande idag och det märkliga ljuset gjorde tyvärr att det var väldigt svårt att få bra bilder på operan. När vi var påväg därifrån började regnet att falla och vi bestämde oss för att åka tillbaka till hostelet igen. Smet in en sväng på applestore innan vi tog bussen. Deras nya iPod nano är riktigt cool.

Dag 3
- Natten till idag ställde man om tiden till sommartid. Klockan var alltså inte alls halv nio när vi klev upp, utan halv tio vilket resulterade i att vi missade gratisfrukosten. Det spöregnade dessutom så peppet var inte på "jättetopp"
Idag bytte vi även rum och de tre resterande nätterna kommer vi att bo i ett privat rum, vi har tidigare bott i ett rum tillsammans med sex andra personer.

Mitt på dagen sprack det upp och solen tittade fram så vi gick ner på stan och traskade längs George Street som är huvudgatan i Sydney. Sydney har verkligen sjukt bra shopping och det är svårt att inte bränna pengar här. Vid sextiden drog vi oss hemöver och handlade lite middag på vägen. Vi har lagt upp en matbudget på $450/månad som vi ska försöka hålla oss till.

Idag ska vi boka buss till Byron Bay som blir vårt nästa stopp.

Här kommer ett gäng bilder från gårdagens aktiviteter.

Hi! Bye!



Vårt hostel, Chilli Blue Backpackers.


Bakgården på hostelet.


Vårt rum. Klart vi fick Superman på dörren.


The King in the Cross.




Secondhand-marknaden på Crown Street. Sköna flip-flops.


Harbour Bridge.


Operahuset






Heey!




Träffade Börje i Hyde Park.


Sydney Skyline.


George Street.


Sydney Tower


Fashion


Det är jävligt viktigt att kolla åt rätt håll innan man går över gatan.









 

 








Herroe, ajm fram sweden, and aj hav samm prabblems whid bilen

Bloggen lag nere igar av nagon anledning, om ni inte kommit in vill saga!
Det regnar i Sydney, suger verkligen. Sa sjukt deprimerande.. Langtar nu efter att fa se ostkusten och komma mot lite varmare grader, men tydligen ska det regna hela veckan! Kul med semester va! Sover skit daligt, lag klarvaken fran 2 till 5 inatt och sag fram emot frukosten mellan 7-9. Vaknade 8 och fixade mig iordning, vackte grabbarna and stuff. Saklart stalldes klockan om till sommartid har inatt. Sa vi missade frukosten med 45 min typ.

MEN! Vi har flyttat in i ett s.k. privat room. Jag och Daniel fick lyx dubbelsangen och Patrik, vart lilla barn, sover pa overslafen. Lart mig av de senaste tva natterna att det blir ganska rangligt dar uppe. Hade en kines under mig som jag trodde lag och runkade. Patrik undersokte saken och insag att han bara kliade sig pa brostet, hela tiden.
Vi har ocksa fixat en gemensam matkassa nu. Vi ska tillsammans forsoka klara oss pa 440 aud/manaden till och borja med, helst annu mindre (2870 sek ).

Det ar aven nagot vajsing med uppladdningen av bilder via Daniels dator, de vagrar vrida sig ratt helt plotsligt. Darfor kanns det inge kul att lagga ner energi pa att ens ladda upp bilder just nu. Jag ska forsoka fixa det nar jag far tid!
Nu ska vi dra oss ut i sketavadret och kolla alla kladbutiker langst George street. Det finns SA SJUKT MYCKET FINA KLADER HAR. Och massa manniskor att inspireras av. Love

Vanta... NU SKINER SOLEN! TJaaaaabba







slappande av bibliska proportioner

Idag regnar det sa vi bestämde att vi ska slappa idag och ga över matkassan och andra utskott av pengar.
Igar sa va vi nere pa Oprahuset och tittade och gick pa en secondhand marknad och tittade vad som fanns, hanna köpte sig tva smycken och jag och daniel gick tomhänta därifran. sen gick vi till appelstore efter vi hade köp lite frukt för att stilla hungern.

Jag har varit ovanligt pigg dom senaste dagarna och ätit frukost som jag aldrig annars gör med aptit, är nog för att man vet att det är ganska lite mat per dygn en va det är hemma där man kan kan ta sig en macka när man vill ^^
Första dagen i sydney ville jag bara hem av att man hade jetlag och att jag vill vara med en person jag träffade i uppsala som jag inte träffat pa 2 ar , men kom pa andra tankar när man fick sova och duscha av sig 2 dagars resesvett! jag ser mycke fram imott att dra av hela östkusten pa 3 manader och sen fira jul och nyar i sydney!!!! sen blir det perth pa westkusten! men vi har lite kvar i sydney att se innan vi drar som Bondi beatch, och botansika trägarden m.m.

Nä nu vill daniel att vi ska dra en sväng i staden och jag haller med HEJ!







Jetlag - ett fysiologiskt tillstånd orsakat av störningar av dygnsrytmen.

Dessa störningar kan orsakas av skiftarbete eller resor över tidszoner.

 

Det senare har med största sannolikhet orsakat min. Efter ytterligare 14h i luften har vi nu landat i Sydney. Det tog ett par timmar att ta sig igenom tull och karantän men utan några problem som tur var. Chanel 7, som gör programmet "Gränsbevakarna Australien" filmade tydligen på flygplatsen idag men vi såg tyvärr aldrig skymten av dem.

 

Tog en shuttle buss från flygplatsen till vårt hostel "Chilli Blue Backpackers" som ligger i hjärtat av Kings Cross, det verkar helt okej. Här har vi bokat fem nätter, därefter är vår plan att bege oss norrut längs östkusten. Blir ett kort inlägg idag, orkar knappt med mig själv just nu. Heeey!

 

 

 

 

 


jetlagjetlagjetlag

Framme på hostlet Blue Chilli Backpackers i Kings Cross, Sydney. Luktar äckligare än äckligast, har haft samma kläder sedan vi åkte från ösd i onsdags. Har jetlag så det bara skriker om det. Ena sekunden är man pigg och nästa döende. Daniels ansiktsfärg var för ett tag sen grå-rosa blandad. Sista flighten tog 14 timmar från Abu Dhabi! Vi åkte med Etihad airways vilket vi alla tre rekommenderar faktiskt! Mysigt och bra service! Dessutom gick det jättebra med öronen mamma, så himla skönt! Älskar dig pusspuss

Tog en minibuss från flygplatsen till hostlet för 14 aud och fick sedan vänta ett par timmar på att få checka in. Det verkar iallafall bra här! Kan väl dock inte påstå att jag mår bra, än, som sagt - en dusch, nya kläder och en kvarts sömn. Sen kan jag återkomma på frågan.. Huuuuuhhhhhhh


Pata och jag sov i stugan i Vattholma. Han är inte söt.

Daniel sov mest hela tiden på alla flygen, han var inte heller så söt.
... ÅÅÅ int je hell

Medan vi väntade på att få checka in så kröp vi typ mot närmsta supermarket och köpte en limpa, chips, tzatsiki och juice. Satte oss på en trappa vid en vägkorsning och "arslade i oss".

Dagens ord:
Kissimurra
Kommer från Daniels ord "kissa kuk", vilket sätts in i meningar såsom: "Ääe, nu måste jag gå och kissa kuk". Dvs. gå på dass. Kissimurra är alltså den kvinnliga motsvarigheten.


Förlåt för att bilderna är sneda, men jag orkade verkligen inte sitta och pilla mer vid denna konstiga macdator. Måste få av mig dessa kläder, duscha och på med nya. Men först, tro det eller ej: kissimurra!

..... denna jetlag.....




RSS 2.0