"I feel like I've been licking the ass of a fucking homeless person"

40 grader i Melbourne igår, helt fruktansvärt! Det gick varken att vara ute eller inne. Det gjorde inte saken bättre att vi gick ut i Lördags heller. I Januari kan Melbourne, som i övrigt inte är jättevarmt , uppnå sinnessjuka temperaturer och igår var en sån dag.

Idag köpte jag en Lonely Planet bok om Indien. Det känns som att jag måste göra lite research innan jag åker eftersom ingenting är planerat. De kommande dagarna blir det alltså till att läsa på lite om landet.

Anna är tillbaka i Melbourne nu efter sin semester i Sydney och Johan har flyttat tillbaka in på Back of Chapel. Hanna har flyttat ner till St. Kilda och hon jobbar och står i om dagarna. Själv ska jag försöka njuta av den sista veckan jag har här i Australien. Om exakt en vecka sitter jag på ett plan påväg till Indien.







Lite random och sa


Emma, Bob och jag at ute innan jag skulle med bussen till Melbourne i fredags. Saknar Emma saklart, men faktiskt grabbarna ocksa lite, och speciellt rum 205 pa wake up!


Alla hostel har lappar OVERALLT pa vad man far gora och inte gora. Oftast ar det saker som sager emot varandra, som har.


Igar drog Caroline med oss in till Melbourne centrum for att ga pa gratis comedy night pa nagon bar. Sa sjuukt kul, trots att jag var sa javla trott och hungrig. Skont att satta sig ner i en skinnsoffa med manniskor jag gillar sa mycket och bara asgarva nagra timmar! Han som ropade upp alla stand-up komiker var en san liten manniska, inte dvarg, men annu mindre. Sa sjukt styggt bara!
Stannade pa Subway pa vagen hem, jag svalte nastan ihjal och Daisy ville bara ha mat som vanligt, haha. Kom hem till mitt hostel vid halv 1 tiden och lade mig ner for att lasa klart min Josef Fritzl bok.
Nick, Sara, Daniel, Jag och min alskade Daisy, Kim och basta Caroline!

Idag ska jag forsoka fa tag pa Jimmy och Ben som kommit till stan. Annars jobbar jag fran klockan 5 till stangning! XX




















Australia day

Vilket jävla skämt!

Australiens nationaldag igår. Hade ganska höga förväntningar på dagen då många har sagt att Australia day är snäppet bättre än nyår vad gäller firande. Hanna och jag tog tåget in till stan och mötte upp Daisy från Danmark, en av tjejerna Hanna jobbade med i Byron Bay. Vi gick en sväng på stan och kikade lite men vi insåg ganska snart att det var jävligt lame, det hände egentligen ingenting. Hade jag inte vetat att det var Australia day hade jag inte kunnat gissa mig till att det faktiskt var Australiens nationaldag igår. Det hände fan ingenting på stan! Vi kollade på internet vad som fanns att göra dagen till ära och vi hittade tillslut ett ställe som erbjöd gratis barbecue (alltid något, gratis dessutom) Vi letade rätt på stället där vi käkade lunch.

Hanna fick tillslut det oönskade telefonsamtalet att hon skulle infinna sig på jobbet klockan sex så hon tog sitt pick och pack och drog sig mot jobbet. Daisy och jag gick ytterligare en runda på stan och sedan tog vi tåget till Back of Chapel där vi korkade upp. De flesta på hostelet festade igår och vi var ett gäng som satt vid bordet ute på bakgården. Vi skulle egentligen åka in till Federation Square för att kolla på fyrverkerierna klockan 21.00 men eftersom dagen hittils vart en sån stor besvikelse bestämde vi oss för att strunta i det.
Hanna anslöt när hon slutat jobbet och vi blev kvar på hostelet hela kvällen bortsett från ett kortare besök på Blue Bar.

Idag har jag inte gjort mycket alls (som vanligt alltså) Tvättade förvisso mina nedkissade shorts som jag tills idag inte orkat ta tag i än. Nu är shortsen i alla fall rena och de luktar inte längre kiss.


Ja det var väl alles. Snakkast!





"Weeell, well, never miiiind!"

Tack for era peppande kommentarer Mamma och Kersti! Det ar sa skont att logga in och faktiskt se att nagon uppskattar ens inlagg, ja, det var en pik till er andra!

De senaste dagarna har som sagt varit ratt kampiga, jobbat till minst midnatt varje kvall och pa dagarna har jag gjort mitt basta for att forsoka hitta nagonstans att bo, gatt och oroat mig. Speciellt for att pengarna inte ska racka. Som toppen pa snoppen sa har jag haft ett par skor som varit for sma sa benen ar som tva stalpinnar nu och jag har inte haft sadan traningsverk i fotterna sedan baletten. Daisy och Caroline har varit i stan hela tiden sen jag kom hit men jag har inte kunnat traffat dem alls.
Eftersom jag aldrig jobbat inom resturangbranshen innan sa har det varit ratt mycket att ta in i min semesterhjarna. Bara att springa runt och halla igang har ju varit tva heltidsjobb pa samma gang liksom.

MEN. Igar nar jag var pavag hem fran jobbet, (hela australien firade Australia Day medan jag jobbade) sa var jag sa himla glad att allt borjar ordna upp sig lite grann igen kanns det som. Mina kollegor ar jattegulliga och de tar hand om mig, har haft en annan chef och han kommer nog vara pa resturangen ett par veckor till. Trots att det ar sa dalig lon sa far vi iallafall nagra dollar dricks varje kvall och vi far mat och hur mycket dricka/kaffe vi vill pa jobbet. Och jag har roligt och skrattar nastan hela tiden, vilket ar det viktigaste! De som ager resturangen ar VALDIGT italienska och man far ha i bakhuvudet att trots att de kanske ger mig en avhyvling ibland sa menas det inte pa samma satt.
Det verkar som om jag kommer jobba ratt mycket da de fortsatter att kalla in mig, ska jobba imorgonkvall och sondag fran klockan 13 till stangning, vilket betyder tidigast klockan 00.00. Doden!
Jag ringde aven XBASE hostel, vilket ska vara ett av de battre hostlen i landet faktiskt, nere i St Kilda och bokade in mig fran och med lordag. Tjejen i telefonen lat positiv till att jag kanske kunde fa en plats pa Work for accom, bara jag ligger i och visar mitt intresse sa ofta jag kan till managern. Sa hall tummarna for mig dar hemma ar ni snalla!












"I travel worldwide while you live in a bubble, passport stamp like the mail then double"

Medan Hanna styr upp sitt liv med jobb och annat här i Melbourne är det istället dags för mig att meddela att jag snart kommer att lämna detta underbara land.
Jag är egentligen inte alls sugen på att börja jobba och det är nog därför det har tagit sån tid för mig att engagera mig i jobbsökande och dylikt.
Att fortsätta resa runt i Australien känner jag heller inte att jag skulle uppskatta på samma sätt som jag gjort tidigare då jag vid det här laget sett det mesta jag vill se av landet. Visst, en roadtrip längs västkusten skulle nog vara riktigt grymt men jag känner samtidigt att jag jag inte kan göra precis ALLT Australien har att erbjuda.

När Jamie förra veckan frågade mig om jag ville följa med henne till Indien var svaret ganska givet. Denna resa har redan från allra första början varit sjukt spontan och jag känner att den gärna får fortsätta följa samma mönster.

I fredags lämnade jag in ansökan om turistvisum på Indiens konsulat nere i Docklands, något som de sa skulle ta fem till sju arbetsdagar fr.o.m igår.
Idag fick jag visumet godkänt och jag bokade min biljett.
7e Februari säger jag alltså hejdå till Australien och sätter mig på Air Asia's flight D72723 som via Kuala Lumpur ska ta mig till Mumbai i Indien. Där kommer jag att möta upp Jamie och vad vi sedan hittar på får framtiden utvisa.


Flygbiljett unt VISA, check!








"AND WHAT IS THIS? A BUCKET TO WASH YOUR FEET IN? COME OOOON!"

Nu ar det kampigt, och jag vet att jag inte ska klaga men fan vad mycket roligare jag haft pa den har resan, konstant, anda fram tills nu. Alla aker till Melbourne for att skaffa jobb, pa grund av floden. Och alla ar har pa grund av tennisveckan, vilket resulterar i skyhoga hostelpriser. Betalar $35 pa mitt hostel nu, liknar lite granna en san "husvagn" som byggarbetare har sina kontor i, fast ett rent hus. Tror jag betalade $22 pa gilligans i cairns och det var rena rama dromhotellet. Skillnad pa 100 kr svenska per natt alltsa.

Delade ut minst 20 cvn igar, langt ifran alla stallen jag var in och fragade tog ens emot det. Det var bara att vanda i dorren och klistra pa leendet i nasta cafe/butik/resturang/bar. En svin otrevlig 20 aring med tydligen 35 ars erfarenhet inom den harda cafe-branchen fragade om jag kunde gora kaffe tillsammans med en blick som kunde dodat.
Vem fan kan inte gora kaffe? Jag var sa irriterad.

Provjobbade pa en italiensk resturang/pizzeria igar, $12/h. Dock ar det forhoppningsvis svart sa... Mina fotter ar fulla av blasor och benen varker men fy fan sa glad jag ar att jag fick jobbet, ska jobba ikvall fran klockan 6!! Och mina jobbarkompisar ar helt okej, vilket ar skont! Detta betyder att jag iallafall kan stanna nagra extra dagar, beroende pa hur manga skift jag far nu da. Chefen verkar vara ratt dryg..
Den stora planen ar att hitta ett nytt work for accom, exakt samma som jag gjorde i alskade Byron Bay pa Nomads. Men eftersom den javla skit tennisveckan ar nu sa kommer det nog ga ratt trogt. Ska ringa till 10 hostel nu och ligga i!! Hepp hepp!!
Att aka hem till Sverige ar, tyvarr, inget alternativ an. Jag ar hellre arbetslos har an hemma faktiskt.

Positivt: Jag har fatt annu(!!!!!!) en erfarenhet. Kommer nog aldrig behova kampa sa hart for skitjobb hemma i Sverige. En tjej pa en butik, typ kappahl ar 1998-klader, kollade pa mig och sa: alltsa tyvarr, men for att kunna jobba har maste man ha erfarenhet och ha koll pa det senaste modet.

Upp med hakan, ut och leta, Hanna!
Ska bli kul att jobba ikvall iallafall, kanna att jag far gora nagon nytta!
















"What if I say: Skal jeg ronka din task for en tier?"

I Lördags landade Hanna in i Melbourne och jag och Kim, en snubbe från Danmark som jag hänger en del med, mötte upp henne på Prahran library vid 12-tiden. Hon hade vid detta laget ringt mig ungefär 20 gånger, något jag inte märkt då min iPhone inte ville fungera som vanligt i Lördags. Hanna hade, liksom jag, inte bokat något boende i Melbourne och Back of Chapel hade inga lediga rum. Vi löste detta på samma sätt som jag gjorde när jag anlände för två veckor sedan, vi smugglade helt enkelt in Hanna och hon fick sova i min säng.

Jamie och jag har länge pratat om att dricka rött goon blandat med Pepsi och eftersom Lördag var Jamies sista kväll i Australien satte vi dessa planer i verket. Resultatet blev bättre än förväntat faktiskt och blandningen fyllde sin funktion mycket bra.
Vi var ett gäng som förfestade på hostelet och vid 00-tiden bestämde sig några för att gå ut. Det slutade med att vi var runt 20 pers från hostelet som begav oss in mot stan. Vi hamnade på PJ O'briens, en irländsk bar i Southbank. Stället var helt fullproppat och det var ett jävla drag. Vi stannade kvar ända till stängning och vi var tillbaka på hostelet vid 04-tiden. Av någon konstig anledning beslutade vi oss för att stanna uppe och vi kom inte i säng förrän 08-tiden på morgonen.

Igår kväll var det dags att ta farväl av Jamie som nu lämnat Australien för att åka till Indien. Var verkligen jättetråkigt att säga hejdå, jag och Jamie har verkligen blivit bra vänner på slutet.
Jag och Kim avrundade kvällen med lite Californication och det blev en relativt tidig kväll.

Idag vet jag inte vart tiden tog vägen, har inte fått ett skit uträttat. Hanna däremot, som vart på jobbsökarjakt idag, ringde precis för att meddela att hon ska få provjobba på en restaurang/pizzeria i eftermiddag. Håller tummarna för att det går bra!



"är vi redo för en kaka på subway nu eller? ja fan"

Hej svejs!
Lämnar Sydney om sisodär en timma, 12 timmars bussresa, är så sjukt spänd och nervös på att komma till Melbourne imorgonbitti. Jag har haft så himla kul i Sydney med Emma, trots att det senaste dygnet har varit hemskt på grund av en JÄVLA MASSA skitsnack, ska bli skönt att lämna alla galna bitchar här och dra vidare faktiskt! As tråkigt att lämna Bob och Josh redan som är världens coolaste.. Men. Vi vet ju nu att sånt är livet här i Aussi, folk kommer och går.
Imorgon klockan 8.00(aussi tid) befinner jag mig alltså i Melbourne. Det gör även (inom sinom tid) Daisy, Caroline, Daniel, Nick, Nick, Ben, Jimmy, Anna, Johan, Jamie, Julian, Jake. KUL VA!!

I Melbourne är planen att skaffa ett jobb fort som fan, annars måste jag åka hem snart, pengarna börjar ta slut på riktigt!! Kanske får sälja mina kläder på gatan som dom killarna gjorde! haha Men det är lite spännande faktiskt:)
Nu ska Bobban och Emma hjälpa mig med väskorna sen ska dom gå och käka.
Hörs i Melbourne!! Puss











"What's up, vanilla face?"

Häromdagen drog vi iväg och spelade basket på förmiddagen. Vädret var kanon och på vägen hem gick vi förbi bottle shopen och köpte några kalla. Det var sista kvällen vi var alla tillsammans då Jamie drar till Indien på Söndag. Anna åkte även iväg på "semester" till Sydney med sin au-pair familj igår så vi hade alla anledningar att hitta på något. Vi käkade middag på Mad Mex och drog iväg och bowlade på kvällen. Vi blev ett gäng på åtta pers från hostelet och det var riktigt skoj. Vi hamnade tillslut på Blue Bar på Chapel Street där vi tjongade i oss ytterligare några bärkeljunga. Nedanstående bilder talar för sig själva, förutom den sista som jag själv inte ens kan förklara.



Basket i Victoria Park






Johan, Anna & Scott


Bowling








Nåt japanskt arkadspel som var helt cp




"Heaps of saussies on the barbie in the arvo"








"If you drink enough you should obviously also know of some form of intoxication"

Tänkte jag skulle bjuda på en liten uppdatering från vad som hänt den senaste veckan.
Jag landade in i Melbourne i Onsdags, vid 21-tiden på kvällen. Jag hade inget boende bokat men jag hade pratat med Anna, Johan & Jamie och de bodde kvar på Back of Chapel, hostelet vi bodde på sist jag var här. Hostelet var däremot fullbokat men vi löste detta genom att de smugglade in mig bakvägen. Det fanns dessutom en ledig säng i deras rum (vadå fullbokat?) så jag parkerade mig i den. Det var grymt kul att träffa "familjen" igen, ja vi har faktiskt blivit som en liten familj nu, och vi satte inte helt oväntat igång att dricka öl. Vi spelade nåt ölspel tillsammans med en engelsman och en amerikan, en amerikan jag helst av allt skulle vilja spy i ansiktet efter mitt uppvaknade dagen därpå.
Ni kanske minns berättelsen från Alice Springs, när jag vaknade upp nedpissad av en fransman. Tro det eller ej, men samma sak hände mig igen. Amerikanen sov i sängen ovanför mig och han pissade under natten på sig och sängen jag låg i var genomblöt när jag vaknade, även jag. Vad är oddsen att det händer fler än en gång? Jag är mållös.

Efter att jag duschat av mig min "golden shower" gick jag ner till receptionen för att se om de hade några lediga rum. Först sa receptionisten ja, men efter att städerskan märkt den nedkissade sängen fanns det tydligen ingen ledig säng den natten heller. Det skulle senare visa sig att det fanns tre lediga sängar i Jamies rum så jag unnade mig ännu en gratisnatt. Free accomodation, javisst!

För att personalen på hostelet inte skulle bli misstänksamma gick jag upp tidigt i fredags och ställde min ryggsäck i receptionen. Sedan la jag mig i TV-rummet och kollade på TV. När de öppnade receptionen checkade jag in och jag bokade in mig på Back of Chapel månaden ut. Något som suger är att under Australian Open, som började igår, höjer de flesta hostels priserna så jag betalar runt $30/natten för tillfället vilket är ganska dyrt.

I Lördags fyllde jag år och vi spenderade dagen nere på St. Kilda Beach. Var grymt bra väder och riktigt behaglig värme, inte för varmt och inte för kallt. Senare på kvällen förfestade vi på hostelet, fick även tårta av de andra, gött! Det slutade med att vi hamnade på Revellers Bar på Chapel Street där vi festade till alldeles för tidigt morgonen därpå.

Söndag gick i bakfyllans tecken. Jag var dessutom tvungen att kliva upp innan 10.00 för att byta rum, något som jag tänkte att "det skiter jag i". Personalen verkar ju ändå inte ha någon koll här. Min plan fungerade däremot inte, jag blev väckt 10.15 av tjejen i receptionen och jag var tvungen att byta rum ändå. I mitt nya rum bor det en colombian som är i 40-års åldern. Han gillar tydligen att sova spritt språngande naken och det första jag fick syn på när jag klev in i rummet var en naken colombian, sjukt styggt!

I förrgår drog jag in till stan för att träffa Erling, göteborgaren jag träffade på Tasmanien. Vi tog en fika och snackade lite skit. Det känns som att det kan bli en hel del häng med honom framöver.

För tillfället är det bara Jamie och jag som bor kvar på Back of Chapel. Anna har börjat jobba som au pair hos en familj och Johan ska också jobba hos familjen som någon form av "gårdsherre" Jamie och jag tog det lugnt igår kväll och kollade på Californication på min dator.

Har inte tagit några bilder sen jag kom hit men jag postar ett par jag tog med mobilen i Lördags. Apropå bilder har jag precis också postat ett album på facebook med bilder från Fiji!



Ho's $5, sjukt värt!


Revellers Bar




Johan eldar igång en beedi. Skidelibangbang!










"Meatballs with a cloudy chancy"

Igår hade jag och Justin en chilldag, packade bananer och chipspåsen från gårdagen och begav oss till poolen på taket i Emma och grabbarnas lägenhetshus. Sen käkade vi de dagliga nudelpåsarna med tillhörande morot till efterätt. Skulle bara slappa i tvrummet på Wake up! men slutade med att Emma ringde och sa att vi skulle komma tillbaka till lägenheten och hänga med hennes nya roomies och deras jobbarkompisar. Så vi satt på balkongen och lyssnade på musik hela natten. Vid 12 gick grabbarna ut och jag fick äntligen skypa med Anders, Josse och Erika. Typ världens bästa dag och natt!!!

Här kommer bildbomb nr2.


stekte också lite i förrgår med emma, bob, niklas och josh. som sagt, livet är inte så svårt.



En typ som gjorde ena konstiga konster!


moonlight markets på the rocks med Caroline och Nick! Världens mysigaste ställe, det är Sydneys gamla stan, fast med vackra, vackra små hus och mysiga cafeen osv!


the rocks


vi var vuxna och gick på smirnoff-provning. saknar min fina fina caroline!


myspys! vi unnade oss mat, en chili curry risotto som var GUDomlig, japanska pannkakor som var GUDomliga och sedan lite efterätt på det. hallelujah! Allt är så himla mys när man umgås med Car! <3


promenad tillbaka till mitt dåvarande hostel, base x. uuh


varje gång jag ser operahuset så är det så overkligt!


jag car och nick tog tvåtimmars tåget till blue mountains. på vägen såg vi en liten(..?) aloe vera växt.


Utsikten var helt obeskrivlig, allt blir sämre på bild som ni kanske vet. Och det är något konstigt med australien för allt är så himla mycket större. havet hemma är inte lika stort som här, himlen är inte lika stor hemma och blue mountains var OÄNDLIGT. Three sisters på den här bilden by the way!


Branta, branta trappor för att ta sig ner till three sisters. Vi gick i 6-7 timmar den dagen, genom regnskog, upp på berg, ner i vattenfall, hela tiden med utomordentlig utsikt. det ni!




sjuktttt





ett annat vattenfall


king of the world och litte svett på det'


Vägen mellan Gordon falls, slutpunkten på våran bluemountains trip, och tågstationen i Leura, blev vi överraskade av dessa fåglar. Vi gick och kollade på de små husen och babblade på, så blev vi nästan attackerade av foggel. Som sedan åt fröy.




solnedgången hade vi i väntan på tåget tillbaka till sydney och halvvägs hem! underbart!



En annan dag strosade jag runt i surry hills/paddington i seconhand och designer butiker! Paddington är helt sjukt, det tar ALDRIG slut på coola affärer, som ni ser på skyltarna här så är det butik efter butik, efter butik.
Inne på Shag, närmaste skylten, hade de så mycket som jag ville ha att jag var tvungen att lämna gråtandes nästan.


En annan dag bjöd Caroline med mig upp på bron och kollade utsikten över stan! Vokkert det!




Förutom att turista runt i Sydney så slappar vi rätt mycket, läser en bok på stranden eller vid poolen. (min engelska Josef Fritzl bok är helt fruktansvärd, fast spännande såklart. Läs den om ni får möjlighet!) Träffar spännande människor. Om två timmar ska jag möta upp älskade Becca i circular quey och vi ska träffa någon kille som tydligen ska vara ascool. Vet inte riktigt vad hon menar med det, haha. Skön! "Du ä'r min favorite, jag illar daj!"















"But. You know Kelsey. - Yeah, we're from the same igloo"

Har gratisinternet genom Emmas dator så jag klev upp för ca 2 timmar sen för att fixa massa som jag ligger efter med, typ som hitta ett hostel i Melbourne, fixa taxefile number så jag får jobba i detta land, lagt ut en annons på gumtree om rideshare, kollat flyg hem(priserna har stigit så sjuuukt mycket. anus), fått lite ångest över bankkontot och så vidare. Nu fortsätter jag med att lägga upp lite bilder från senaste tiden i Sydney. Eftersom jag knappt haft tillgång till internet så kommer det en bildbomb nu istället. Enjoy! :)

Annars måste jag bara säga att jag trivs så himla bra här, varje dag påminner jag mig om att vara glad att jag faktiskt fick fingrarna ur röven och lämnade trygga hemma. Jag lär mig så mycket varje dag och känner att jag utvecklats så mycket genom händelser och människor som jag träffat de senaste månadarna. Förut längtade jag hem lite mellanåt, men nu trivs jag så bra. Obeskrivlig känsla faktiskt! Men.. jag älskar mitt liv och önskar iallafall att alla ni där hemma som jag älskar kunde dela allt de roliga med mig :)

I 205 har det hänt grejer senaste veckan. Flyttade dock in i Emmas lägenhet mitt i centrala sydney med balkong, två toaletter, tvättmaskin, gym, pool, bastu, eget kök, ja men ni förstår. Lever ju lyxlivet nu va!!


Gabriel, Emma, Laidan och jaggee
Laidan var en sjukt intressant människa. Med en rätt tråkig bakgrund lämnade han england och förändrade sitt liv helt. Erfarenhet än de flesta som är minst 30 år äldre!


Justin från Canadia, jag älskar kanada!! Världens coolaste människor kommer därifrån faktiskt.


Josh, en av killarna som Emma bor med och Mike.













"-Listen! "Patrik music" -No way man! This is S Club 7 compared to "Patrik music"

Hedj!

Först och främst, jag lever. Är tydligen jättemånga som har vart oroliga för mig eftersom jag inte vart online eller tillgänglig på mobilen på en hel vecka. Sistnämnda har vart fruktansvärt skönt. På Fiji hade jag inte täckning på mobilen så jag stängde helt enkelt av den. Internet fanns på vissa ställen men det var för det första svindyrt och för det andra var det bara så skönt att koppla bort allt.

Fiji ja, ska försöka sammanfatta resan i korta drag så inlägget inte blir jättelångt. I Onsdags åkte jag ut med The Yasawa Flyer, en katamaran som cruisar Yasawa-öarna, en ögrupp bestående av 20 gamla vulkanöar. Jag hade köpt ett sk Bula-pass, ett båtpass liknande det vi hade med Greyhound i Australien, vilket tillät mig att hoppa på och hoppa av båten hur jag ville under sju dagar.
Så basic, det man gör är att boka in sig på de "resorts" man vill bo på (det finns runt 30st runtom de olika öarna) där man sedan bor/chillar/gör aktiviteter osv. Det finns både de mindre budgetställena och lite mer fancy ställen. Jag lyckades prova på både och, och det var ganska kul att jämföra standarden på de olika ställena då det var väldig kontrast ibland.
Det finns inga supermarkets på någon av öarna så det enda valet du har är att äta på resorten du bor på. I ett "matpaket" ingår frukost, lunch och middag och det är ofta bra och ganska mycket mat. Det är däremot ganska dyrt och jag räknade ut att jag betalade i snitt 110FJD/dag för boende och mat, vilket motsvarar ungefär 400SEK

Yasawa-öarna är verkligen paradiset alltså, det är på sina ställen obeskrivligt fint med kristallklart turkost vatten, kritvita stränder osv. Första dagen var det riktigt bra väder, även halva dag två. Sen började det regna, och det slutade inte förrän jag lämnade landet. Visst, det var stundtals mindre uppehåll men på det hela taget var vädret helt värdelöst. Det blev ganska ledsamt i längden med regnet eftersom det inte finns särskilt mycket att göra på öarna, många av de aktiviteter de olika resortsen erbjöd blev dessutom inställda pga dåligt väder. Jag gjorde däremot två mindre "turer" under min vistelse. Jag var och dök en dag och sen åkte vi ut med båt till en by där vi var med på en gudstjänst, vilket var ganska speciellt.
De glömde bort att ta betalt för min dykning så där sparade jag in runt 400 spänn och fick bra gratis dykning på köpet, gött!

Annars tog jag det bara jäkligt lugnt, läste bok, slappade, åt fruktansvärt god mat (Fijianerna kan det där med att laga mat alltså) och drack en och annan öl.

En kul grej var att sista resorten jag skulle bo på var överbokad när jag anlände och jag tillsammans med de 15 andra som skulle checka in stod där som frågetecken.
Det går nämligen till som så att katamaranen man åker med, den stannar ute på öppet vatten och så blir man upphämtad av folket på resorten som kommer i mindre båtar. Det är med andra ord inte så lätt att hitta ett annat boende om det skulle vara fullt på ett ställe. I det här fallet skulle däremot resorten skjutsa oss till en närliggande ö, där det fanns ett ställe som hade lediga rum.
Jag som hade bokat boendet ganska lång tid i förväg tog receptionisten åt sidan och förklarade att jag inte ville bo på något annat ställe, något som de faktiskt löste.
Det slutade med att jag fick deras managers rum, han hade åkt till fastlandet. Det lät ju glassigt men tji fick jag när det skulle visa sig vara typ det skabbigaste rummet i världshistoien. Personalen hade dessutom jätteroligt åt mig och kallade mig för The manager hela tiden, haha!

Kom tillbaka till fastlandet i Tisdags där jag mötte upp med Luke som precis anlänt. Han ska spendera fem veckor på Fiji och det var jäkligt kul att vi hann ses en sväng. Vi drack lite bärs och snackade skit hela kvällen och det slutade med att vi blev sittande med fijianerna där vi blev bjudna på livemusik och kava, en traditionell dryck gjord av rötterna på en speciell växt . Man maler sedan rötterna och blandar pulvret med vatten vilket man sedan dricker. Det är inte gott men det är något man måste testa, själva "ritualen" när man dricker det är ganska kul. Dricker man tillräckligt mycket ska man tydligen också känna av någon form av rus.

Sista dagen på Fiji tog jag och Luke en sväng på stan innan jag vid 15-tiden åkte ut till flygplatsen för att flyga tillbaka till Melbourne.

Trots regnet är jag ändå nöjd med min vistelse. Var skönt att bara ta det lugnt och koppla bort allt, samtidigt som jag fick uppleva ett nytt land och en ny kultur.

Här kommer ett gäng bilder, närmare bestämt 50 stycken. Håll till godo!


The Yasawa Flyer






Såhär blir man upphämtad.


Min säng på Blue Lagoon Resort


Blue Lagoon


Blue Lagoon


International crabrace...


... kapplöpning med eremitkrabbor


Blue Lagoon


Charlie


Manta Ray Resort


Manta Ray


Haha, kan vara en av de roligaste skyltar jag sett




Manta Ray


Korallerrrrrrr


En polsk tjej ville ta ett kort på mig när jag åt mat, det fick hon.


Fijian night


Manta Ray


Octopus Resort


Octopus


Octopus




Gudstjänst






Octopus


Octopus




I väntan på katamaranen


Berg


Påväg till...


...Waya Lai Lai Ecohaven Resort


Managerns rum


Managerns "snickarbänk"


Skitan


Skön dusch. Varken varmvatten eller munstycke


Kokosnötterrrrrrr




Waya Lai Lai


Waya Lai Lai


Waya Lai Lai


Gööött!


Bamboo Backpackers i Nadi


Luke muthaphukkin' Martin


Fijianskt häng


Kava


Luke dricker Kava


Marknad i Nadi






"Undra om man inte ska vara lite crazy och kaka en banan.. Go bananaz liksom!!"

Igar kom Bex tillbaka till Oz! Var sa himla kul att traffas igen och vi hade skitroligt igar, vi satt pa mitt och Emmas rum och snackade skit hela formiddagen och kvallen! Det ar ocksa kul for jag kan kommunicera helt nu pa engelska sa det blir inte sa knackigt som forrut nar jag och Bex umgicks, och hon pratar sa javla fort och hela tiden! haha "Du ar min favorite!!"


Jag, Bex och kusseEmma!


Michel, Bex, emma


Min frissa Guy fran Byron, remember?


Stek pa bondi idag!













Ett roligt citat som jag glomt bort!

Hejsvejs i lingonskoga!

Det ar jattekult att Emma antligen ar har och det ar sa himla skont att ha en tjej att prata tjejgrejor med! Och att ga ut och ta ett par glas goon och prata svenska ar jatte konstigt! Man blir som sig sjalv igen nar man kan skamta pa svenska och apa runt, svart att forklara men det ar inte alls samma sak att uttrycka sig pa engelska! Forsta dagen Emma var har sa tog vi det bara lugnt och hangde med grabbarna i varat hostel. En av dom ska hanga med ut ikvall, en tysk stavhoppare som inte gillar sa mycket att sova pa mage. En annan var en EXAKT kopia av Eminem, fast typ en ung version. Var tvungen att beratta det for Josse pa en gang nar jag sag honom, for vi gillar Eminem, det ar nagot speciellt med honom alltsa!
Man traffar sa manga konstiga manniskor. Tva tyska emo-tjejer som flyttade in igar har inte fatt nagot pa lange. Sa sjukt bittra! Och dar sitter jag och Emma, tva dumma, blonda, svenska tjejer och fnittrar. De hatar oss for att vi tog tillbaka VARA sangar som dom tankte sno, trots att vi bott i rummet en natt innan de, sen glomde Emma sin nyckel efter hon varit pa toa inatt sa hon var tvungen att knacka i 10 minuter. Och imorse skulle jag bara lana uttaget for att ladda min telefon men glomde bort att stoppa tillbaka hennes dator sen. Darfor hatar dom oss. Men mest for att vi har kul och inte dom.


Kusse Emma kommer

Harroe baroner.

Precis checkat in pa wake up! i sydney. Verkar ratt schysst va! Nu invantar jag bara Emma och sen far vi se vad dagen har att erbjuda. Ar sa less pa sydney och ska bli kul med lite sallskap nu! Men det har gatt sa himla bra att vara sjalv, ratt skont anda faktiskt! Trodde inte det, men sa are!

Det verkar som om alla utom Chicago, Liam, Jo, Phil och Struan kommer till Melbourne och ska vara dar iallafall i borjan pa februari. Hur ballt ar inte det? Ska bli skiiiit kult att pussa pa alla igen! Nomadsfamily forevigt, sa ni vet!!

See you!












Manly calling!

Keey, da flyttade jag in pa Base igar efter en heldag ute vid Blue Mountains med Caroline och Nick, vilket var heeeeeeelt fantastiskt sjukt vackert! Berattar mer sen med bilder, sa fort jag har tillgang till en battre dator(som vanligt!).
Just nu har jag mellanlandat lite pa trevaniga applestore mitt i sydney. Dagens mal ar att utforska Manly! En dag pa stranden behovs kan jag saga, 7 dagar sen nu, dvs alldeles for lange sen! Haller tummarna for att mitt SVINDYRA busskort jag kopte for nagra dagar sen aven ska ta mig ut dit!
Langtar till kusinen anlander till Sydney nu. Hostlet jag bor pa nu ar ratt sletet, typ samma atmosfar som forsta hostlet i Cairns (for Daniel och Patriks information) dock inga heroin-skottar den har gangen. Jag har dock nagra skottar i mitt dorm och tror halften av alla hade med sig ett ragg hem fran krogen inatt. Men som tur ar sover jag som en stock!!
Pappa! JAAAAA!! Jag vill prova kite! Nu har du lovat!!

Puss puss! Hors snart!

skydivet med caroline

Ma vara en fruktansvart daligt ihopsatt video, men battre an inget och jag lovade ju faktiskt :)



Klicka HAR for att se videon!
Och sedan detta for att se vad vi verkligen gjorde, helt pa riktigt! SJUUKT!



Nar jag visade videon for Car sa skickade hon givetvis massa bilder. Typiskt, de hade ju varit ball att ha med dom i videon. Men ni far dom har istallet da!

jaaag :D


Caroline!!


Det var trakigt att vara tillbaka pa marken igen!



Weeeeyyy!!


"she's living in my flat and eating my food"

Som vi alla vet ar jag grym pa att fotografera. Har kommer lite bilder fran de forsta dagarna med Caroline i Sydney!


Dagen borjade med att jag och Daniel gick pa IMAX, motte sedan upp Car och Nick for picknick i botaniska tradgarden med utsikt over operahuset! Myspys


Jag och Car gick pa gratis museum! Det var sa sjuukt stort och jag larde mig as mycket om Australiens historia! Skont att ha ett levande lexikon med sig :)


Pa museumet hade de ocksa en hajavdelning nu som var fruktansvart stor! Allt ni kan tanka er om hajar! Himla spannanade! Jag kunde latt sta raklang i den har fossilen av en haj, fran typ uralderstider.


Fonster shopping i de stora vackra varuhusen har vi hunnit med en dag ocksa. Dromt och klamt pa skor fran Loubotin, Chloe, Choo osvosv. Skor for flera tiotalstusen kronor. Efterat motte vi upp Nick och gick till nagon vidrig budgetskit, och jag var tvungen att kliva ut fran min jag lever ett lyxliv-bubbla. Jag stod och tittade pa dessa t-shirts i sakert 3 minuter, bara glodde, och tankte for mig sjalv: ..............
Det var helt tomt, hur kan man gora nagot sa fruktansvart


Har ser vi ett par akta backpackers. Deras pengar hade tagit slut, och de ville resa vidare for att skaffa ett jobb. Alltsa salde de allt de agde istallet! Jag vill ocksa fa slut pa pengar och salja allt jag har, ballt och beratta for barnbarna sen. Men kanske inte...

Dagens planer ar att sitta for mig sjalv framfor datorn, sa himla skont! Haller pa att tvatta och gora iordning for att flytta tillbaka till hostellivet imorgon. Klockan 4 ska jag mota upp Caroline igen inne i stan for att ga pa nattmarknad lite senare. Aidan har bjudit in lite folk till lagenhetsfest har ikvall, buhuuu.
Imorgon aker jag, Car och Nick till Blue mountains for en heldag och jag flyttar mitt pick och pack till Base, pa Kent street inne i centrum!













Ogilla ovantade promenader

Det har regnat sen igar, as trakigt! Jag stannar inne idag med alltsa. SA skont att fa sitta for sig sjalv och inte ha nagon annan springande runt sig som sagt. Och att inte tala for hur skont det ar att bara klicka runt pa internet och kolla vad som hant i varlden de senaste 3 manaderna typ. Haha
I forrgar skulle jag aka in till stan for att mota upp Caroline och hennes vanner fran England. Som tur var foljde Aidan med! Vi gick forst till en irlansk pub pa Goulbourn street. Pa onsdagkvallar hade de uppenbarligen kareoke och dragqueen show, en himla salig blandning alltsa. Nick gick bland andra upp och skulle sjunga "new york, new york", mer dragqueen kan det inte bli for mig, men han tyckte det var en fin sang. Nar publiken, som var till halften fyllt med engelskman, fick reda pa att aven Nick var engelsk, satte de igang att sjunga huliganfotbollsramsor. De tog nagra ol och sedan gick vi vidare till Scubar vid centralstationen. En slags "under jorden" klubb. Vakten visiterade alla efter att ha kollat noggrant pa legitimationen. Han ville aven kolla i min vaska. Pa killarna anvande han en san sak man soker med for att hitta vapen.
Vid halv 1 borjade jag och Aidan att rora oss hemat, da han skulle upp och jobba dagen efter. 2,5 timma senare satt vi pa ratt busshallsplats. Det visade sig att tagen slutat ga fran centralstationen, sa planen var att ta en buss fran circular quey istallet. En mycket bra plan trodde jag, da Aidan foljde med pa den. Avstandet mellan central stationen och circular quey ar enligt en polis som vi stoppade 1,5 timma senare, efter att vi pa Aidans initiativ gatt 40 min mot Surry Hills (alltsa at det hall det ar mest fel att ga at), sa var det ca 3 km.
Nar vi 6 minuter efter 2 antligen skulle fa ta den sista bussen for natten fran Hyde park, sa gick den endast pa fredagar. Jag var sa less! Dels for att jag och Aidan inte pratade med varandra pa hela gangtiden, han var dessutom full och klagade pa att han skulle upp och jobba dagen efter. Som om det var mitt fel att han foljt med ut, och sen gatt at helt fel hall.
Det slutar iallafall med att vi delar en taxi med Rory, en 18 arig kille fran Skottland som var hur skon som helst!

Slutsats: Lyssna aldrig pa karlar om vagbeskrivning.
Men tacka dom om dom ar med.
Fast inte om dom gnaller pa vagen.










"OOHH, thats why you had 'i <3 cock' as your status on fb?"

Hej igen!

Jag tog modet att fraga Aidan om jag fick lana hans dator, da han anda ar pa jobbet nu pa dagarna. Kanns sa fel att fraga nar han ar sa snall och later mig bo har, erbjuder mat, speciellt efter att Daniel bott har i en vecka.
Trots att jag inte bott i min ryggsack de senaste 2 manaderna sa kanns det sa fruktasvart skont att verkligen kunna kasta sina grejer omkring sig. Inte behova vika tillbaka nagorlunda och lagga i ett horn.
Det ar ocksa sa himla skont att bara sitta i en soffa, som jag gjort hela dagen, ata flingor titt som tatt och lyssna pa zz top(lyssna pa blue jean blues). Ga pa toa med oppen dorr, vara en skunk med skitiga klader och sa vidare. Sant som man inte gor med manniskor omkring sig. Dock har jag inga skitiga klader kvar. Allt ar rent! Allt luktar som det ska igen. Maste kanske tvatta mina vita linnen ett par ganger till for att fa bort alla flackar. I Australien har de bestamt sig for att anvanda sig av kallvattentvattar. Min mor har alltid tjatat om "underklader, strumpor och handdukar PA SEXTIO GRADER HANNA!". Men har har vi alltsa kort pa kallvatten i 3 manader. Tills nu. Ni kanske kan forsta min lycka!
Mycket mer an att sitta har och lokat hela dagen har jag inte gjort. Darav en valdigt ointressant uppdatering.
Men med mycket tid framfor datorn sa tankte jag bjuda pa mina favorit stunder fran de senaste tva manaderna istallet!

Ikvall ska jag min alskade Caroline och hennes van Nick utforska lite nattliv har tankte vi. August och Johan, tva killar fran Nomads, kommer forhoppningsvis ha anlant till Sydney idag ocksa. Haller tummarna pa att vi blir ett gang. Och pa fredag planerar jag och Caroline att aka till Blue Mountains en heldag, fran 8 pa morgonen, ta med picknick igen och inte aka hem forran vi sett solnedgangen!

THE BEST OF BYRON BAY

Ga barfota till wreck side en solig/regnig dag/natt, pakladd/i bikini/naken.
Alla backpackers som kommer till Byron Bay hittar forst till eller blir visade till main beach. Vi hangde dock alltid pa samma stalle, wreck side. Sa jag hittade alltid nagon jag kande i Byron, aven om jag gick till beachen sjalv.


Forst i, wreck side! Ben, Nick, Aitzi, jag, Joe, Jo, Liam, Phil.


main beach, gar anda ut till udden dar borta. Uppe pa kullen ligger fyren!





Varje morgon gick jag ut pa balkongen och kollade mot fyren. Pa nagot magisk satt gav den mig ett extra stort leende varje morgon!


Utsikt fran fyren, till vanster Tallow beach. Stranden till hoger ar main beach/wreck side/byron



Nar Chicago fyllde 25 akte alla till Tallow beach, en tom megastor strand utanfor Byron. Grabbarna valde att talta men vi tjejer andrade planen nar det mitt i natten borjade OSA ner regn. Vi hade dock en helt fantastisk dag i ett paradis!


Tallow


Jag saknar alla mina fina pojkar!


Bara for att dom alltid visade sin enorma karlek till sin svenska tjej! ;)


Tallows, soluppgang


Jag saknar ocksa tiderna med mina absoluta favorit tjejer! Vi hade sa otroligt roligt tillsammans!
Caroline, som jag gjorde skydivet med, ar ocksa i sydney nu och myser med mig om dagarna! Rose ar tyvarr i Melbourne och vet inte om hon kommer vara kvar nar jag och Car kommer. Rose ar den mest fantastiska kock jag nagonsin kommer mota! Och den mest fantastiska kanadensaren nagon kan traffa! (Pa delad forsta plats med Brian!)


Min fantastiska Rose! Det basta minnet ar helt klart roadtrippen till Daisy som lag pa sjukhus med Chicago samt alla timmar i koket hon forsokte lara mig hur man lagar mat! haha Sa manga dumforklaringar!!


Basta kvallen i Byron. Nagon, sakert Liam, kom pa ideen att vi skulle ha hattfest. Sa alla tog pa sig en varsin hatt och startade kvallen med leken "Sylvia". Sylvia gick ut pa att sitta i koket och kolla pa gaster som kom in for att sedan avgora om denna person hade nagon ratt egenskap. Da fick man dricka visst manga klunkar. Om personen hade ett sakallat uniskull (ihopvaxta ogonbryn) eller om personen faktiskt hette Sylvia, fick man dricka upp allt som fanns i glaset. Pa bilden ser ni alskade Joe med sin alskade hatt och tva exnomadsfamilymedlemmar fran Holland - Berry (med vara housekeeping-hogtalare) och Valentijn som spelar ett helt annat spel som, formodligen Liam kommit pa.


Jag och Aitzi, min alskade syster fran spanien! Eller mer mamma, haha!


Brians sista dag :( Chicago, Liam, Joe, Brian, Gloria, Nick, jag, Kelsey, Rachel och random hangaround.
Vi gick ner till wreck side och mos. Brian kommer vara i Oslo nar jag flyttar dit, ska bli sjukt kul!!


MAAAT! Jag och Phil. En valdigt speciell manniska. Jag hatade honom anda fram till sista veckan, otroligt svar att komma nara inpa. Otrevlig och bitter mot de han inte kanner. Sista veckan hade vi as roligt!


En helt vanlig kvall nar jag satt och skrev brev till mormor, morfar, farmor och farfar hade vi ett band i "the courtyard"(svenska) som spelade. Jag och Susanne borjade dansa helt sjalva och efter ett tag kom nomadsfamily ut och foljde med i dansen. 15 minuter senare stod alla gaster pa borden och dansade. Sa sjukt rolig kvall som slutade med att Caroline blev alldeles for full och vi spelade in as roliga videos pa henne nar hon forklarar hur mycket hon alskar alla. Blir tarogd av skratt nar jag kollar tillbaka!


Mys vid havet


Elodi pysslade ihop varldens finaste julklapp till Jimmy nar vi hade secret santa. D.v.s att alla fick dra ett namn ur en hatt och kopa en julklapp till denna. Jag fick ett ASFINT glas med Hannah Montana tryck fran Ben och gratis drinkar! Tyvarr var jag tvungen att lamna glaset i 201, vagade inte stoppa det i vaskan da alla busschafforer bokstavligen kastar runt vaskorna i bussen. :'(


Chefen bjod alla i "our AMAZING staff" pa en helt underbar fest med riktig bbq, gratis ol, vin och glogg och dom hade ocksa hyrt in en riktig aussitrubadur med didgeridoos och grejer!


Roadtrip med Johan och August fran Sviiden med Daisy och Nick var ett av alla goldmoments!


Skydive med Caroline! Har har vi en tjej som var sa JAAAKLA peppad!!
Imorgon ska jag forsoka klistra ihop videon igen, som jag lovat :)

Detta inlagg har tagit mig 4 timmar nu sa jag ska fortsatta imorgon istallet tankte jag :)
Puss pa er och bara sa ni vet sa kanns allt mycket battre nu an sist jag skrev. Jag behovde en deppdag och en ligga i soffan/dator dag for att aterhamta mig lite tror jag! Det finns inte tid for att grava ner mig nar jag ar har i Oz.
Jag marker verkligen hur mycket jag utvecklas av den har resan! Sa himla konstig men kul kansla!
Okej, ses imorgon! Puss igen











Bula!

...betyder "Hej" på fijianska. Vet inte hur många gånger jag har hört det ordet sedan jag kom hit, och jag har bara varit här i några timmar.

Eftersom min flight blev inställd häromdagen fick jag gratis taxi till flygplatsen imorse. Jag kunde andas ut när jag såg att flighten skulle gå som planerat och jag ställde mig i kön till incheckningen.
Väl framme vid disken ville man se på min returbiljett, något jag inte alls kunde visa då jag inte hade bokat någon biljett tillbaka från Fiji. Kan man inte visa att man har sin returresa bokad får man inte komma in i landet. Med mindre än två timmar kvar till avgång var det med andra ord ganska bråttom för Herr Carlson.

Jag kanske även ska lägga till en parentes här då det inte är så många som vet om nedanstående.
Jag har ganska länge haft min resa hem till Sverige bokad. Planen var att efter Fiji åka hem till Sverige. Själva Fijiresan var heller inte planerad utan skulle bli som en bonus, en "längre mellanlandning" då det var billigare att flyga till Fiji först, istället för att boka en enkel biljett från Australien och hem.

De senaste veckorna har jag däremot känt att tiden bara har rusat iväg.
Jag känner att jag har inte någon brådska hem, åker jag hem nu har jag dessutom ingenstans att bo, inget jobb osv. Jag har den här chansen nu, så varför inte utnyttja den fullt ut?

Jag bestämde mig därför för ett tag sedan att avboka min hemresa och åka tillbaka till Australien. Det dröjde däremot tills igår eftermiddag för mig att avboka biljetten och jag ville inte boka min biljett tillbaka till Australien förrän jag visste hur det skulle bli med min flight imorse.
Som tur var hade jag redan kollat in en biljett jag tänkte boka om det blev så att jag skulle komma iväg idag och jag löste problemet med hjälp av Hanna-Sofia, som faktiskt bokade biljetten åt mig då jag inte hade tillgång till något internet. Jag kommer alltså att åka tillbaka till Australien och närmare bestämt Melbourne den 12e Januari.

Efter diverse förseningar och en flight på närmare fem timmar är jag hursomheslt framme i byn Nadi som ligger på "huvudön" Viti Levu. Jag bor på ett ställe som heter Bamboo Backpackers där jag betalar 15 Fijidollar (ca 55 SEK) för ett rum och då ingår frukost och gratis wifi. Detta är löjligt billigt jämfört med Australien!
Stannar här i en natt och imorgon drar jag ut och båtluffar på de mindre öarna vilket är vad jag kommer att sysselsätta mig med under den här veckan. Det är tydligen här, på de mindre öarna, som själva paradiset finns, själva huvudön ska enligt rykten inte vara något särskilt.

Postar en bild på Fijiöarna för er som inte vet vart det ligger.



Hälsningar från Söderhavet!






"safety"

Hej mina nära och kära.

Sydney, lille, lille Sydney. Trots att jag haft tre underbara dagar här, besökt bondi beach, bästa museumet jag någonsin varit på, bästa nyårsfirandet någon kan uppleva, picknickar, bbq med coctails, massa mys och så vidare, är det så himla svårt att släppa Byron Bay och alla fina människor. Varje gång jag loggar in på facebook har jag fått minst 5 kommentarer som påminner om min underbara tid på Nomads. Jag var inte redo att lämna än, vilket känns så himla tråkigt.

Från att vara omringad av människor och leva med lyxig (backpacker lyxig) mat för 30-40 svenska kronor om dagen, till att vara nästintill ensam i en svindyr storstad. Mina pengar börjar ta slut snart, vilket betyder att det gör det ännu svårare att slappna av och bara njuta. De pengar jag spenderat på dessa tre dagar, spenderade jag på halva min tid i Byron typ. Tillbaka till riskakor, nudlar och ännu mera gröt alltså.

Jag köpte ett veckolångt busskort idag så jag ska kunna ta mig till och från stan när jag vill, vilket tvingar mig att hitta på saker om dagarna. Men efter att ha varit på det coolaste museumet idag med min fina Caroline (som jag gjorde skydivet med) och hennes bästa vän från England, Nick, så känns det nog för hela veckan. Förmodligen bara för att jag är leds just nu. Det är bara bra att ha jobbiga stunder ibland också, jag vet, men det är så mycket skönare när man kan luta sig tillbaka mot någon än att ta tag i allt bajskörvigt helt själv.

De jag verkligen vill göra här innan jag åker är dock att se en dansföreställning samt besöka blue mountains som tydligen ska vara väldigt sevärt, även suitcase sale, dvs modemedvetna unga som säljer sina kläder för skandalösiskt billiga priser på en sorts liten marknad. Men pengarna sätter stopp för allt det. En bra plan är istället att hänga på beachen. Men börjar något gå åt helvete så kan det väl lika gärna fortsätta... med regn, eller hur!
Till råga på allt glömde jag min 50 dollar bond på nomads, ringde dem idag för att försöka få dem att sätta in det på mitt konto. Någon ny ärthjärna som svarade i telefonen vägrade hjälpa mig. Det löste sig till slut dock.

Min plan är nu att bo hos Aidan i Rose Bay fram till den 8e januari, har sedan bokat in mig på ett hostel mitt i stan, Base x i tre dagar till min kusse Emma kommer den 11e. Förmodligen flyttar vi båda in på wake up! som är himmelriket enligt henne, haha. Jag stannar iallafall några dagar med Emma här i Sydney för att sedan bosätta mig i Melbourne istället. Där är planen att jobba för gratis boende igen, för att skaffa ännu mer vänner för livet, samt att skaffa ett riktigt jobb för att fixa till reskassan mot sitt gamla jag igen.

Daniel åker antagligen till Fiji imorgon vilket betyder att jag inte kommer ha tillgång till varken dator eller internet förrän jag checkar in på hostlet. Tror inte de har gratis internet där, vilket betyder att det kan ta ännu längre innan det blir något längre blogginlägg för min del!


Nu ska jag deppa lite här och så tar vi nya tag imorgon!! Lovar!
Ber för lite sol!
Tjing tjong!










Air Pacific Flight 910

Åkte ut till flygplatsen imorse där jag möttes av beskedet att min flight till Fiji blivit inställd. Flygplanet har mekaniska problem i Los Angeles och man vet i dagsläget inte när detta kommer att vara åtgärdat. Preliminär avgång är 10.55 imorgon så har jag tur kommer jag iväg då. Är tillbaka i Aidans lägenhet i Rose Bay och vädret i Sydney suger idag. Värdelös start på dagen men det kunde vart värre. Bättre att flygplanet får problem på marken än i luften. Idag måste jag alltså försöka styra upp det jag bokat på Fiji och se om det går att skjuta upp till de kommande dagarna om jag nu kommer iväg imorgon. Håller tummarna för att jag gör det

Sayonara Biatches!






"-You're so sweet, Aidan! - That's probably why I kissed two girls last night"

Då var det plötsligt ett nytt år, vad händer med tiden alltså? Känns som om det var igår vi välkomnade år 2010.

Jag mötte upp Hanna vid hamnen i Rose Bay vid 10.30 på nyårsafton, var riktigt kul att ses igen! Vi gick tillbaka till lägenheten där Hanna installerade sig. Jag hade egentligen tänkt att vi skulle gå ner till Bondi Beach men det slutade med att vi stannade hemma hela dagen tills Aidan kom hem. Vi käkade lite och gick och köpte alkohol inför kvällen innan vi gjorde oss i ordning.

Vid åttatiden tog vi tåget till North Sydney och St. Leonards station där vi mötte upp med Ben & Annie, kanadensarna vi träffade i Byron Bay för några månader sen. Vi drog oss sedan till lägenheten där den beryktade festen skulle äga rum. Lägenheten ligger på 15e våningen och du har utsikt över hela Sydney. Jag hade sett lite bilder från förra årets nyårsfest men jag trodde verkligen inte att det skulle vara sån här grym utsikt! Var sjukt kul att träffa Goshie och alla andra vi träffade på Cool Bananas i Agnes Water igen. Det blev en legendarisk kväll och att se fyrverkerierna från Harbour Bridge lysa upp hela Sydney var verkligen så jävla häftigt. Aidan och Hanna åkte hem vid fyra tiden medan jag själv rundade av någon gång vid fem.

Igår fick vi den godaste frukosten jag någonsin käkat av Aidan. Rostat turkiskt bröd med korv, bacon, hash browns, stekt halloumi, hemgjord tomatsalsa och ruccola, helt fantastisk start på 2011. Drack faktiskt ett par bärs till frukosten också, lite alkisvarning kanske men jag mådde faktiskt mycket bättre efteråt. Drog ner på Bondi Beach där vi mötte upp med Lexi & Vic och vi stannade på stranden hela dagen. Aidan gick ut senare på kvällen men jag och Hanna stannade hemma och kollade på film.

Idag var jag och Hanna och såg Megamind 3D på världens största IMAX-biograf i Darling Harbour. Filmen var inte jättebra men 3D uplevelsen på en IMAX-biograf är verkligen så sjukt häftig! Efter filmen mötte vi upp med Caroline, en tjej som Hanna jobbade med i Byron Bay, och hennes kompis Nick. Vi köpte lite frukt på Sydney's Paddy's Markets och gick till botaniska trädgården där vi hade något av en liten picknick i solen.

Denna fantastiska dag (förövrigt min sista dag i Sydney) avslutades hemma hos Lexi i Bondi Beach där vi käkade barbecue och drack alkohol.
Imorgon säger jag adjö till Australien för att bege mig till Fiji där jag kommer att spendera nästkommande vecka. Vet inte alls vilken möjlighet jag kommer att ha till internet eller om min telefon överhuvudtaget kommer fungera där, det får helt enkelt visa sig.

Hej så länge!


Extreme makeover - Hanna plockar Aidans ögonbryn


Alkohol'n inför kväll'n


Aidan & Hanna


Lägan


Fest och fylla




Random snubbe & Dave


Jagerbombs


Jag och Goshie hänger ut med ett gäng bärkeljunga


Caroline & Hanna






Tolvslaget


Fyrverkerierrrrrrr


Onyktert, javisst!


Ben


Goshie, Dave och några random brudar


Jag och Aidan spelade biljard. Något Aidan inte kommer ihåg att vi gjorde, haha!


Happy New Year!


2011 börjar bra. King frukost!!


Nyårsdagen på Bondi Beach. Aidan, Lexi och Vic, eller ja, Vic's rygg


Hanna-Banana


Bio-dags


What up?


Barbecue @ Lexi's - Vic, Lexi, Hanna & Aidan


Vic & Lexi förbereder maten


Alex aka the grillmaster
























RSS 2.0