God Morgon Hanna Jansson

Hoppas du har sovit gott på bussen inatt!








Välkommen till Sydney!





Update från Kilvingtons residens

G'day!

Var ett tag sen jag uppdarerade nu. Det beror till största del på att jag inte har orkat. Det är så jävla skönt att bo hos Aidan och äntligen ha lite space. De senaste dagarna har jag inte behövt tänka på att ha mina saker i ryggsäcken, bry mig om att gömma/låsa in värdesaker osv. Är verkligen hur skönt som helst!

En kort uppdatering på vad som hänt de senaste dagarna - Första kvällen gick vi ut i Bondi Beach tillsammans med Lexi & Victoria, två kompisar till Aidan från England, som bor nere i Bondi. Det tar ca en kvart att gå ner till stranden, nära och bra. Jag blev tyvärr alldeles för full och vi drog hem ganska tidigt. Hade knappt ätit den dagen så jag skyller på det (man kan ju inte låta alkoholen få skulden, haha)

På Tisdag morgon fick jag en king English Breakfast av Aidan som kurerade min bakfylla och resten av dagen spenderade jag på Taronga Zoo tillsammans med Lexi & Vic, Aidan stannade hemma och kollade cricketmatchen på TV. Det blev en ganska jobbig dag på zoot då det var fruktansvärt mycket människor där. Dagen spenderades mestadels i diverse köer och själva zoot var egentligen inte något att ha. Var jättemycket djur som inte var "on display" och det var faktiskt jäkligt svårt att hitta vart man skulle gå för att se de djur man ville se. Ett plus var däremot att de hade ganska många djur som de flesta andra zoon inte har. Många av djuren hade jag heller inte sett eller hört om tidigare. Blev en lugn kväll med några bärs och slappande framför TVn.

Aidan jobbade både igår och idag och igår var min plan att dra in till stan men precis när jag skulle dra från lägeheten ringde Lexi och undrade om jag ville komma ner till Bondi istället. Sagt och gjort. Det blev en chillaxed dag på beachen med tjejerna och jag måste säga att jag är imponerad av Bondi Beach. Många av stränderna vi sett längs östkusten har vart ganska skitiga och inte alls så underbara som vissa säger. Här däremot är vattnet kristallklart och området är riktigt nice. Vet inte hur mycket folk som var på stranden men den var hursomhelst tvärfull, var helt seriöst folk ÖVERALLT. Tjejerna gick ut igår kväll men jag tog beslutet att stanna hemma istället. Det är ju trots allt nyårsafton imorn. Har kollat lite på youtube från fyrverkerierna över Harbour Bridge från tidigare nyår och det här kommer bli så jävla fett!!

Idag tog jag färjan från Rose Bay in till Circular Quay och traskade runt lite i Sydney för att återuppliva gamla minnen. Jag älskar verkligen den här stan! Åkte faktiskt ett varv runt stan med gratisbussen också bara för att minnas tillbaka från våra första dagar här i Australien. Efter nån timme i stan tog jag nästa färja ut till Manly Beach, vilket jag har hört ska vara ett nice ställe. Blev inte jätteimponerad men det var ändå helt okej. Jag antar att jag har sett så mycket vackra stränder och ställen vid det här laget så det är svårt att få samma "wow-känsla" varje gång, man blir lite mätt på något vis. Var alldeles för mycket folk på stranden så jag orkade inte lägga mig i solen utan åkte istället tillbaka till Bondi och traskade runt lite i Bondi Junction, ett shoppingområde.

Nu sitter jag i lägenheten och väntar på att Aidan ska komma hem från jobbet så vi kan styra lite käk. Vad kvällen har att erbjuda får vi se.


Aidans crib. 3 Plumer Rd, Rose Bay.


Utsikt från balkongen




Vardagsrummet


Köket


Kylen, vilken jag fyllt med bärkeljunga för att visa min uppskattning för att jag får bo här gratis


Skitan


Aidan




Mitt rum, som jag får ha för mig själv sista natten idag innan Hanna kommer.


Taronga Zoo - Börje Lundin


Tigerrrrrrrrrrrrrrrrr


"I so want to see the djiraaaaafs"


Bondi Beach






Bondi Beach






Rose Bay


Påväg ut till Manly


Manly Beach


Crowded like a motherfucker!


Kajen i Manly


Ett flygplan som gör reklam för nåt jippo imorn


Ännu en bild på operahuset


Harbour Bridge, bron vilka fyrverkerierna kommer att avfyras från imorgon, förra året såg det ut såhär...


...












"DID YOU SEE THAT MAN? HE WAS COMPLETELY NAKED!!"


Igar hade vi en hejda-Hanna fest. Jag, Heylo, Johan, Nick och Senja var pa stranden igar pa dagen och surfade, solade och tog en ol. Heylo kom med forslaget att alla borde kla sig i blatt och gult dagen till ara. Nar jag kom tillbaka fran duschen nagra timmar senare hade halften av alla klatt ut sig. Vi bestamde oss for att aka till Buddha bar, ett skont stalle en liten bit utanfor Byron. De hade open mic, dvs att helt fruktansvart begavade manniskor far stalla upp och sjunga/spela!
Vi bestallde in mat, jag at den godaste pizzan nagonsin, och lite senare ramlade resten in. De visade sig att alla till slut klatt ut sig for min skull, och jag blev sa himla glad!!!! Kolla vad fina vi ar!


Mina favoritpojkar, Nick, Liam, Ben och Simon kom till Buddhabar lite senare. Ocksa dom utkladda till svenskar. Godisstringkalsongerna som Liam haller i handen akte pa efter detta foto.


Simon, Struan, Nick, Liam, Ben, Jo, Tessa, Elodie och jaaagee!



Elodie och English Ben
Hittade massa kort pa alla imorse pa kameran. Nagon har gatt runt och sagt at alla att gora ledsna miner for att jag aker. Aldrig att nagon varit sa gullig som alla var igar mot mig!


"I did it so good i almost cried honey"




Senare in pa smatimmarna. Jag och Nick satte igang i vanlig ordning. AAH! Honom kommer jag sakna mest, man kan inte bli mer stord pa ett speciellt skottskt vis. All my love to you honey, come on. Alskar Simons min btw! haha

(jag hor just nu utanfor varat rum att chefen ar tillbaka. Ska bli skont att slippa den bajshogen!!)


"Again, guapa, again!! Aj niid to haf a najz fotow" Aitzi


jag och johan



Vi spenderade nagra timmar tillsammans pa hostlet sen gick jag sjalv till Woodies for att mota upp nagra fran skydive-jobbet. De tre som var kvar nar jag kom forsvann efter tva sekunder sa jag shakade loss lite pa dansgolvet, och gick sedan tillbaka till nomads for att leka kurragomma med Nick i sallskapsrummet. Nagra nakenfisar hade smygit sig in till en jacuzzi och kom springandes under tiden vi var dar inne, men de sag oss inte. Sa sjukt kul att kolla pa videokamerorna sen i receptionen! Ingen trodde oss och det tog ett tag att hitta tillbaka. Garvade sa sjukt mycket!



Maste packa idag, kopa nasspray for jag har blivit sjuk, leta nyarsklanning, kopa mat till bussresan, kopa lite armband och halsband. Som sagt, jag ar sjuk. Det gor att allt kanns meningslost, speciellt en dag som denna nar jag maste lamna alla. Men eftersom jag ar ledsen sa betyder det att jag haft en underbar tid har och jag ar saaaaaa himla glad att jag akte hit till Byron Bay! Hors i Sydney!












Pa tvrummets balkong med utsikt pa stjarnorna

Nast sista dagen i Byron Bay. Sista kvallen ikvall.
Jag saknar redan detta stalle. Igar lamnade jag hostlet tva ganger, en gang for att leta nyarsblasan, en gang for att kopa pizza med Nick. Jag langtade tillbaka sa mycket att jag var tvungen att skynda hem! Alla hade en lugn och mysig filmkvall igar i tvrummet. Efter klockan 11 ar det ratt lugnt i hostlet eftersom alla fyllon slangs ut, trots att tvrummet, koket, utegarden och sallskapsrummet ar stangt kan vi hanga dar for oss sjalva. Softish!
Eftersom Nomads ar skyldig mig timmar sa behover jag inte jobba nagot mer. Det betyder att jag har tva lediga dagar att tvatta, packa och bara ha roligt med mina kara lite extra! Ahh vad jag kommer sakna Byron bubblan. Inte langre kunna ga ut i flipflops, eller bara strosa runt barfota i butiker. Inte langre motas av folk som stannar dig och berattar om jesusfodelse och vilken idiot du ar som inte tror pa gud. Mannen som dansar sig fram pa gatorna. Mannen som skriker rakt ut nar han passerar manniskor med dalig energi, ber dig att blasa at olika hall for att hjalpa dig att bli en battre manniska. Alla sma marknader, alla talangkvallar pa buddha bar, sondagar pa beach hotel, nakenbad pa wreck side, wreck side overhuvudtaget(!), alla mysiga resturanger, cafeer, glassbarer. Har har alla tid for alla, ingen stress i Byron bubblan. "Plopp"


Sista dagen igar.


Chicaco, jag, Colleen, Nick och Ben


Aitzi, min galna spanska syster, skulle lara mig surfa i dom vagorna som ni ser pa bilden. Med en brada som ar lika lang som mig. Samtidigt som hon skrek rakt ut puttade hon ivag mig nar "vagen" kom. Resultat: Jag tvar dok! Och fick saltvattenfyllda lungor. Anda skulle jag gora "again, guapa, again!!" Vi skrattade sa sjukt mycket haha

Jag forsokte fixa ihop skydive videon pa Daisys dator men den krashade. Alltsa maste jag vanta lite till. Det ar dock fore och efter video... Men ni ska se hur lyckliga vi ar direkt nar vi landat. Jag och min Caroline <3
















"Dude, are you lost? What's going on?"

Då sitter jag i Aidans lägenhet i Rose Bay och chillar medan regnet fullkomligt öser ner ute. Klev upp 04.30 imorse vilket var alldeles för tidigt med tanke på hur lite sömn det har blivit de senaste dygnet. Köket på hostelet var stängt så jag hade inget annat val än att lämna kvar min mat. Köpte istället en sausage roll i butiken på hörnet som fick bli min frukost. Det var första och sista gången jag povar en sån kan jag meddela, fyfan så äckligt det var! Tog bussen ut till flygplatsen där det var stört mycket folk, antar att det beror på att folk har julledigt.

Väl framme i Sydney skulle jag ta bussen ut till Bondi men busschauffören hade inte växel på en $50-lapp så jag var tvungen att vänta på nästa buss och under tiden gå och växla pengar. Det tog nästan en timme innan nästa buss kom och denna busschaufför hade heller inte växel, den här gången skulle jag betala med en $10-sedel. Jag fick istället åka gratis, vilket inte var mer än rätt efter att ha fått vänta på bussen en timme i regnet, win win!

Bytte buss vid Bondi Junction och hoppade av vid busstoppet som ligger precis utanför Aidans lägenhet. Snubben som han bor med är bortrest i Asien fram till mitten av Januari så jag har ett eget rum här fram tills Hanna kommer.

Ikväll ska vi, inte oväntat nog, ut och dricka alkohol i Bondi Beach. Känner att det kommer att göra min dygnsrytm ännu bättre (inte) haha.

För er som inte kollat så har jag postat bilder från Tasmanien och Melbourne i mitt Australien-album på facebook nu.

Adjö mina vännerrrrrrr!













Mary and Tom

Utgång igår. Förfestade på hostelet som vi mer eller mindre hade helt för oss själva innan vi drog oss vidare mot Blue Bar. Fruktansvärt kul kväll med mycket härj. Träffade svenskar i kön som bjöd på snus, första snusen på över tre månader, gött var det! Jamie tyckte att det var en jättebra idé att vi skulle stanna uppe och kolla på TV innan vi gick och la oss vilket resulterade i att vi däckade i TV-rummet och blev väckta av en skogstokig städerska 06.50 imorse som jagade ut oss. Uuh, man mår väl som man förtjänar idag antar jag. Vi gick iallafall en sväng på stan idag och kikade lite, tog en fika med Karin också.

Även fast jag är grymt peppad på att fira nyår i Sydney känns det jävligt tråkigt att lämna Melbourne imorn. Det känns som att jag har haft alldeles för kort tid här och Melbourne är också den stad jag fastnat mest för av alla städer jag har besökt i Australien. Som det ser ut nu kommer jag med största sannolikhet att åka tillbaka hit efter nyår och kanske försöka hitta ett jobb. Apropå efter nyår kan jag tala om att jag kommer att lämna Australien den 3e Januari för att åka till Fiji i en vecka. Mer om detta senare.

Bjuder på lite bilder från gårdagens supa och sista dagen i Melbourne


Förfest




"No drinks on the pool table"


Jamie efter en snus


Johan och en retarderad irländare


"Wombat, wombat..."


"...sexy, sexy"


"Where's the drugs?"


Härj






Boxing day, fruktat mycket folk på stan.


Federation Square






Southbank - Eureka Skydeck 88


Eureka Skydeck 88


Melbourne














Yeah, it's a bit like försvarets hudsalva

Julafton 2010 är något jag kommer att minnas länge.
Vid 15-tiden åkte vi ner till Oran och Karin i Caulfield där vårt julfirande skulle äga rum. Vi svenskar hade med oss svensk julmat från IKEA och Jamie hade även tagit med sig lite delikatesser som man har på "julbordet" i Kanada.
Oran hade lånat sina föräldrars hus vilket jag snarare skulle beskriva som ett palats än ett hus. Ett riktigt jävla mansion var det! Orans familj är judar och de firar inte jul så detta var verkligen en mix av olika kulturer.

Vi bakade lussebullar och förberedde maten som vi ställde fram på bordet. Oran hade också bjudit dit några polare och de styrde upp lite käk på grillen.
Mitt i all förberedelse inser vi att vi glömt köttbullarna, det viktigaste på julbordet, på hostelet. Adrian, som lånat sina föräldrars Mercedes cabriolet var inte sen att ge mig skjuts tillbaka till Back of Chapel där jag hämtade "bullarna", helvete vad bilen gick alltså!

När det var dags att äta stod på bordet alltså svensk julmat, kanadensisk julmat samt en australiensk barbecue. Detta blev mitt första julfirande mitt i sommaren, utan snö samt utanför Sverige. Som om det inte var nog med det rökte aussiefolket även en spliff innan vi satte oss till bords. Hela situationen var jäkligt märklig och verkligen inte vad vi svenskar är vana vid.

Det blev hursomhelst ett väldigt lyckat "julbord" och vi hade jättetrevligt. Efter maten värmde vi på glögg och åt pepparkakor och nybakta lussebullar. Vi hade egentligen tänkt att gå ut senare på kvällen men maten slog verkligen ut oss och vi var sjukt trötta så vi tog istället beslutet att strunta i utgång och ta det ikväll istället. Vid 23.30 drog vi oss mot hostelet där vi ringde våra respektive familjer för att önska god jul. Jag stötte även på Zoe, som vi bodde tillsammans med uppe i Cairns, på Chapel Street, var grymt kul att se henne igen!

Har vart en slapp dag idag. Vi sov ut och kollade sedan på Bad Santa i Tv-rummet. Eftersom allt är stängt idag (man firar ju jul 25e i Australien) kommer vi nog att ta det ganska lugnt resten av dagen och inte göra något speciellt, iallafall fram tills ikväll då en utgång står på schemat.

Här är lite bilder från vår Svensk-kanadensisk-australiensk-judiska-julafton


Dags att handla julmat!


Vi hade lite av ett swedish moment - Karin, Johan & Anna


En sjukt rolig skylt jag såg påväg till Caulfield. Man får vad man förtjänar! Hahahaha!


Julbak och julöl....eller nej, bara vanlig öl.


Bakjävlar!


Brännvin som Oran köpt i Sverige


Glögg-Johan


Julbordet


Julmat!


Merry Christmas!


























Senaste dagarna i bilder

Hej mina fina nara och kara, GOD JUL PA ER! Det bokstavligen SPOregnar i Byron Bay, underbart!


IKEA BABYYY! Daisy(team Denmark), jag, Johan och August(team Sviiden)


Kottbullslunch, kan ju saga att kottbullarna smakade sket jamfort med lingonsylten och brunsasen. OMG, OMG.


"Come on honey, wich movie are we watching?" Min favorit, Nick(team Scottland)!


JULAFTON:

Detta var imorse under housekeeping. Jag, Daisy och Jimmi, kladda i vitt, var de tre vise mannen.
Pannkaksfesten var Carolines ide, aven hon har lamnat nomadsfamily nu :( Men vi kommer hanga mer i Sydney!
Alla ser helt mongo ut, men fran vanster har vi iallafall: Susanne, French Joe, English Ben, Struan, Nick, Skonheten sjalv, Daisy, Caroline, Tessa och Jimmy.


Julfest for nomads awesome work for accomm i forrgar! Detta med gratis ol, (lyxxxxx) gratis bbq(och da snackar vi inte korvar drankta i ketchup i vitt brod). Vi snackar stek, korv, sallad osv.osv! Vi hade aven glogg och ett band som spelade for oss halva kvallen!


fr.v. langst bak. French Joe, Lenny, Sinja(en av de nya finska tjejerna i tomteluva)
fr.v. mitten. Caroline, Susanne, Tessa
fr.v. fram. Jag, Aitzi, Jimmy.
Liam och Simon i bakgrunden i rutigt

Jag far forhoppningsvis lana nagons dator idag sa jag kan skypa gratis och visa en rundtur pa hostlet! Sag bara till sa skypar vi(genom sms eller att ringa saklart), det skulle gora min julafton :D
Puss pa er













God Jul!

Då var det julaftons morgon i Melbourne. Solen håller på att gå upp och detta kommer att bli en fruktat varm dag. Är fortfarande svårt att förstå att det faktiskt är julafton idag men det är väl bara att inse att så är fallet.
Igår var vi på IKEA och inhandlade diverse delikatesser till vårt svenska julbord. Anna och Johan har en kompis, Karin, som pluggar här i Melbourne och vi kommer att fira hemma hos hennes pojkvän och hans familj. Något som är lite kul är att Karin är barndomskompis med Sara Eriksson och Christine Jensen som gått hotell och restaurang i Åre. Visst, världen är liten men jag lyckas nästan alltid träffa folk som känner folk som jag själv känner.

Jag vill med detta inlägg önska er alla en riktigt god jul, och i väntan på Kalle Anka, julmat och klappar kan ni spela dessa beter på hög volym för att få den rätta julstämningen!












Pigs, Beer and Babies

Imorse blev det så att säga Hitlertidig uppstigning, 04.00. Lämnade Tasmanien vid 06.30 och landade in i Melbourne 40 minuter senare. Det tog ett tag att ta sig till hostelet jag bor på men när jag väl kom fram träffade jag på Johan och Anna direkt, de hade ganska precis anlänt de med. Var riktigt kul att ses igen, senast var i Cairns och ingen av oss kunde ha förutspått att vi skulle ses igen. Träffade även Jamie som också bor här. Det känns grymt skönt att ha några att fira jul med och att inte behöva resa ensam länge, även fast jag tycker att det har funkat rätt bra.
Jamie hade planer för dagen men vi andra tog oss an Melbourne, en stad jag hört mycket delade meningar om. Jag kände därför att staden skulle bli extra spännande att ta sig an men det tog inte lång tid innan jag fattade tycke för den. Melbourne är en GRYM stad, verkligen i min smak! Vi hade även strålande solsken hela dagen vilket gjorde saken ännu bättre!
Men, innan jag går in på Melbourne ska jag redogöra för mina äventyr på Tasmanien. Pga fruktad trötthet igår sket jag helt enkelt i att posta något inlägg men den som väntar på något gott....

Dag 1 - 07.45 blev jag upphämtad av Under Down Under Tours och vår guide John. Totalt var vi en grupp på 10 pers. Hälften av gruppen var koreaner och inte särskilt duktiga på engelska, därav inte så pratglada. Resterande var två britter, en holländare och jag, så vi blev som två grupper. Var en del åldersskillnad mellan folket till skillnad från de andra turerna vi gjort men det funkade bra ändå. Jag var tydligen den första svensken på fem års tid som gjorde en tur med företaget. Jag har märkt att det på andra ställen jämfört med östkusten är lite mer "exotiskt" att vara svensk, det märks faktiskt stor skillnad. Även i Perth märkte jag av detta. Patrik och jag var de första svenskarna någonsin på ett av de hostels vi bodde på.

Vi lämnade Hobart och första stoppet var Richmond, en liten by en bit utanför Hobart. Här kollade vi in Australiens äldsta bro och gick en liten runda i byn innan vi fikade på ett bageri. Jag var inte imponerad alls av vårt första stopp, det kändes faktiskt jäkligt lame.

Stopp nummer två var Port Arthur där vi besökte ett gammalt fängelse från 1800-talet. Vi fick en guidad tur och sedan kunde vi strosa runt själva ett tag innan det var dags för en båttur. Turen var mest bara en cruise på 20 minuter runt ett par öar, inte så spektakulärt men ändå ganska nice.

Efter Port Arthur var det dags för dagens sista stopp och enligt mig det bästa - Tasmanian Devil Conservation Park. Här stannade vi ett par timmar och fick vara med när de matade den Tasmanska Djävulen. "Tassie Devils" är något av en ikon för Tasmanien och det finns inte alls många kvar här i det vilda. Man är väldigt mån om att bevara den Tasmanska Djävulen och det här stället är ett av några få på Tasmanien som jobbar hårt för detta. För tillfället fanns fyra ungar i parken och det var riktigt kul att se när de öste omkring och fightades om maten.
Vi fick också träffa lite kängurus och vara med på en fågelshow varav den sistnämnda var sjukt häftig! Bl.a. var det en fågel som hämtade ett $1-mynt ur min hand och jag fick även vara med om att en falk störtdök mot mig innan den planade ut och flög mellan mina ben, sjukt häftigt!

Vi spenderade natten i Hobart.


Dag 2 - Vid åttatiden lämnade vi Hobart och drog oss norrut. John hade plockat upp ytteligare ett gäng och idag var vi totalt 17 personer. Företaget anordnar ju en massa olika turer och tydligen kombinerar man turerna på så vis att när vissa har gjort halva sin tur plockar man upp fler människor som påbörjar sin tur medan resten avslutar sin.

Första stoppet var Ross, en liten by i samma storlek som Richmond. Det var mer eller mindre samma upplägg som Richmond också och dagens första stopp sög. Visst, byn var väl mysig men inte mer än så. Slog till på en fika på bageriet istället och vaknade sakta men säkert till.

Efter besöket i Ross styrde vi vår kos mot Freycinet National Park där vi hade möjlighet att välja mellan ett gäng walking tracks i bergen, The Hazards. Nästan alla valde att gå den längsta turen, via Wineglass Bay och Hazards Beach, 11km. Turen var verkligen givande och det var så jäkla häftig natur. Det är verkligen grymt stor skillnad på landskapet här och på fastlandet, det känns litegrann som Nya Zeeland på något vis, även fast det inte gör det. Det är svårt att beskriva upplevelsen. Med bilder är det också svårt att visa och idag var det dessutom ett fruktat störigt flatljus så det gick inte alls att ta några bra bilder.
Vi såg en massa vilda wallabies också som hoppade omkring i skogen, på stranden osv. Påväg tillbaka från Hazards Beach sprack det upp och solen tittade fram. Jag och Kat, en tjej från England, bestämde oss för att ta ett dopp. Ingen av oss hade däremot badkläder med sig så vi fick bada i underkläderna istället och sen blev det till att köra Italiano tillbaka till bussen, haha! Vi landade in i Bicheno under eftermiddagen där vi också skulle bo. Hostelet var sjukt bra, ett av de bästa ställena jag bott på hittils! På kvällen gick vi ner till stranden och kollade när pingvinerna simmade upp på stranden för att övernatta.


Dag 3 (-) blev en ganska slapp dag. Vi hade ganska mycket körning att göra och dagen innefattade bara två kortare stopp. När vi lämnade Bicheno spöregnade det och det såg inte alls ut att bli någon bra dag. Vi hade däremot en jäkla tur och körde ifrån regnet. När vi stannade till vid Bay of Fires, där vi chillade ett par timmar, sprack det upp och blev riktigt fint. Vi käkade lunch på stranden och gav oss sedan iväg till St Columba Falls, ett vattenfall i regnskogen. Efter vattenfallet  körde vi hela vägen till Launceston. Det är inte särskilt långt egentligen men det är väldigt kurviga och smala vägar så man håller en ganska låg medelhastighet.

Vår guide John skämtade konstant, ibland var det faktiskt svårt att veta om han talade sanning eller skämtade när han berättade om grejer längs vägen osv. Han var även sjukt rörig, något som verkligen skulle visa sig sista dagen.


Dag 4 (-) började mycket konstigt. Efter att ha klivit upp och käkat frukost ringer det på mobilen. Det är en kvinna från företaget som jag åker med. Hon undrar om jag också vill följa med och se ravinen innan vi åker till Cradle Mountain, dagens stopp.
-Ja, varför skulle jag inte vilja göra det? Alla andra ska ju åka dit, svarade jag.
Det visade sig vara så att jag skulle åka med ett annat gäng eftersom mitt "nuvarande" gäng skulle övernatta vid Cradle Mountain. Jag skulle dessutom åka med ett annat företag. Jag hade inte fått någon information av John om detta överhuvudtaget men så blev det iallafall. Vi var en grupp på totalt fem personer som gav oss av. En äldre dam från Holland och en familj från Sverige. Sonen i familjen, Erling, bor i Melbourne och vi kanske ska hooka upp i Melbourne här i dagarna.
Vi stannade till för en fika i Sheffield innan vi åkte upp till Cradle Mountain. Väl framme kunde vi välja mellan två walking tracks. Jag gick tillsammans med Erling och Lennart den längre sträckan. Det var en ganska brant stigning men inte så värst lång. Landskapet påminde riktigt mycket om våra Jämtländska fjäll och jag kände mig lite "hemma" på något vis. Halvvägs upp till utkiksplatsen skulle den känslan styrkas ännu mer. Det började plötsligt, tro det eller ej, SNÖA! Det var helt fantastiskt! Även fast det blåste utav helvete (ja jag fick faktiskt användning för jackan till slut, haha) och var ett riktigt oväder ett tag var det helt underbart. Jag kunde för mitt liv inte föreställa mig att jag skulle få se snö sommartid i Australien.
Senare på eftemiddagen körde vi hela vägen tillbaka till Launceston.

Vistelsen på Tasmanien blev lyckad måste jag säga. Jag är glad att jag gjorde turen. Var kanske inte så "häftigt" som vissa beskriver det men det har nog mycket att göra med att jag sett Nya Zeeland innan, ett land som är helt obeskrivligt och inte går att jämföra med något annat. I och med min vistelse på Tasmanien och att jag nu landat in i Melbourne har jag officiellt besökt samtliga sju stater i Australien.

Se fram emot en update från Melbourne de kommande dagarna. Tills dess, lite bilder från Tassie


Port Arthur


Tasmanian Devil Conservation. Eastern Quoll - Ett djur som bara finns på Tasmanien.


En känguru och i pungen; en liten kangalini.


En Tasmansk Djävul och en liten djävul.


Tassie Devil


Feeding time


En festlig spargris på en secondhandbutik i Ross


Wineglass Bay


Jag och en wallaby vid Wineglass Bay


Wineglass Bay


Hazards Beach


Hazards Beach


Hazards Beach


Hej hej!


Vid Bay of Fires


Sol'n


Bay of Fires


St Columba Falls


Ena flod


St Columba Falls


Påväg mot Cradle Mountain


Cradle Mountain


Jajamen, det snöar!


Blommorrrrrrr


Svårt att se men det snöar faktiskt!


Cradle Mountain & Dove Lake


Dove Lake


En poserande korp framför Cradle Mountain


Snö











Tyngdlos och overdrivet javla lycklig

Idag, 21 december 2010, fick tyngdlagen aven tag i mig fran 14 000 ft, 5000meters, hojd. Med bla himmel, stralande sol och nagra enstaka sma puffmoln for att forsoka forsta hur hogt upp vi egentligen var, gjorde dagen helt fantastisk! Jag och Caroline gjorde en egen video idag med min kamera istallet for att betala 150 aud (1020 kr) for en kass video. Ska forsoka klistra ihop den sa fort det blir daligt vader, nar jag inte har nagot att gora och sedan lagga upp den har!
      Sjalva divet agde rum i Ballina, ca 25 min utanfor Byron Bay, vilket betyder att vi anda hade perfekt utsikt over varat hem med vackra fyren och tallow! Utsikten bestod ocksa av Nimbin, det oandligt stora blaa havet och den magiska, (tydligen) beromda f.d. vulkanen the tweed vulcano. Under mina senaste shift pa skydive-jobbet har jag stoppat manniskor och forsokt fa reda pa varsta mojliga satt att gora skydivet pa. Tydligen skulle jag sta upp, istallet for att sitta ner, hoppa sist etc. etc. Hort manga olika versioner att adrenalinet skulle borja pumpa i bilen pa vag dit, sedan annu mer nar man gar mot planet, nar man lyfter och nar dorren oppnas och man ser de andra slungas ut skulle man inte ens vilja gora det langre for det ar sa laskigt. Jag kande ingenting. Ingenting!! Jag tror jag ville sa garna att det skulle vara dodslaskigt att det inte blev det. Jag brukar ju vara en tont, lite iallafall. Det enda jobbiga var nar jag fick ut forsta benet. Den enda kanslan var bara att det var saaa himla roligt!! Och utsikten var helt fantastisk!! Jag skulle gora det igen, om jag fick annu ett till gratis skydive!
Det ar varre att aka karusell, helt seriost! Sa nu maste jag till en sjuhelvetes nojespark for att fa adrenalinkicken jag sokte efter idag. Men jag ar sa himla glad att jag gjorde det med Caroline, min fina, fina Caroline!

Imorgon kommer vi bjudas pa en lyx BBQ och ha en julstaff fest med secret santa (alla har dragit ett namn ur en tomteluva och ska kopa en present till personen vars namn man fick pa lappen). Imorgon ska Nick ringa och hyra en bil tills pa torsdag sa jag, Nick, Johan, August och Daisy kan aka till Ikea och handla upp alla pengar pa svensk mat! Nick ar dock skotte och Daisy danska men vi ar ett riktigt bra team! Vi kommer ha svinkult :)
Pa fredag ar det julafton! Det ar konsigt, for jag har inga som helst julkanslor! Jag hoppas ni vill ringa mig pa julafton och saga god jul iallafall! Da skulle jag blivit glad!
+61413895914

Som sagt, jag lovar en video/bilder fran dagens aventyr sa fort vadret tillater!
Love you guys.
XXXXX
Hanna

(ps, ursaktar grammatiken, for trott for att lasa igenom)












Headache in Hobart

What's crackin' my niggaz?

Idag var det som sagt dags att utforska Hobart. Hade fortfarande huvudvärk när jag vaknade så jag var en aning seg. Käkade frukost, tog en dusch och skulle prata med Hanna-Sofia på Skype men det var nåt knas med hennes uppkoppling så de funkade inte. Jag begav mig ut på stan istället.
Det var som förutspått, lite sämre väder idag. Inget regn men det var ganska mulet och mycket kallare än igår så det fick bli jeans för första gången på jag vet inte hur länge.

Jag började med att kolla in hamnen, har läst i en liten guidebok jag har (Jajamen det är gamle Safari Pete, Hanna-Sofia) att det ska va jäkligt fint där nere.
Så himla jättefint kan jag inte påstå att det var men det var ganska mysigt. Hela stan är egentligen väldigt mysig, det vore lögn att säga något annat. Pittoreskt är väl snarare ordet. Det är däremot inte en stad i min smak.

Hobart är Australiens näst äldsta stad och det märks verkligen på hela omgivningen. Alla hus är ser väldigt gamla ut och det är verkligen skillnad mot hur städerna på fastlandet ser ut. Stan känns lite brittiskt på något vis.

Efter att ha kollat in hamnen drog jag mig mot den Botaniska trädgården som även den ska vare sevärd. Det var en ganska bra bit att gå upp dit och huvudet hade börjat dunka ännu värre nu så jag vände tillbaka efter ett tag och sket helt enkelt i trädgår'n. Drog istället tillbaka till hostelet och vilade lite och när skallen kändes någorlunda okej gick jag ut en sväng igen men den här gången orkade jag inte lägga iväg någon längre sträcka, utan strosade istället runt lite i innerstan.  
Stan är faktiskt större än vad jag trodde att den skulle vara och det finns en del sjyssta butiker här med. Jag tog lite bilder innan jag traskade tillbaka till hostelet igen.
Blev risotto till middag och nu ska jag snart packa ihop mina grejer inför turen imorgon. Blir upphämtad vid 07.30 så det blir relativt tidig uppstigning. Vet inte hur bra tillgång jag kommer att ha till internet de kommande dagarna så jag antar att det kommer att vara ganska tyst här på bloggen. Tills dess får ni hålla till godo med ett gäng bilder från Hobart. Apropå bilder har jag postat ett album på facebook nu med bilder från vad vi hittils gjort under vår resa.

Idag är det exakt en vecka kvar till julafton, det är sjukt vad fort tiden går!


Franklin Wharf, hamnen i Hobart


Från Franklin Wharf. Mt. Wellington i bakgrunden


Hus


Slingriga vägar och branta backar omger staden


Utsikt




Stad


Stad + folk


Skön installation. Stickningar runt cykelställen.


Franklin Wharf


Salamanca Place


Salamanca Square


En skön regplåt. Hoppas på att få se några "Tassie Devils" på turen jag drar iväg på imorn!


En skön pub


Barn sjunger julsånger på Elizabeth Street Mall
















Mt. Wellington

Jag snackade lite med en tysk igår som bor i mitt rum. Han har vart här på Tasmanien i snart en månad så jag frågade om han visste om något som var värt att göra här i Hobart. Han tipsade mig då om Mount Wellington, ett berg som ligger en bit utanför stan. Det skulle tydligen vara ganska nice utsikt över Hobart därifrån sa han. Även Pelle sa att Mount Wellington är ganska coolt (Det visade sig att jag visst känner någon som har vart här förut) så jag bestämde mig imorse för att åka dit. Efter att ha kollat vädret ser det ut som att det ska bli något sämre de kommande dagarna så det passade perfekt att ta det idag eftersom det var fint väder.
Efter frukosten tog jag lite snabbt reda på vart bussen gick ifrån och begav mig sedan dit.

Bussresan tog ungefär en halvtimme och väl framme vid Fern Tree, som ligger vid foten av berget, gick jag in i kiosken som finns där för att höra hur jag skulle gå för att ta mig upp till toppen. Det skulle visa sig ta mycket längre tid än jag trodde.
Det finns en hel del vandringsleder att välja mellan, varav den kortaste skulle ta 4,5h att gå fram och tillbaka, vi snackar alltså en stigning på 10km.
Jag var varken klädd för en sådan tur, inte heller hade jag någon mat med mig så jag fick helt enkelt göra en chansning. Jag började gå bilvägen upp istället och hoppades på att någon kunde tänka sig att  plocka upp mig.
Det kom däremot inga bilar. De få bilar som kom var påväg ner men efter ungefär en kvart fick jag syn på en husbil som var påväg upp på berget. Jag skickade ut tummen och hoppades på det bästa. Jajamen, det funkade!
Fick lift upp till toppen av de två damerna som var från Schweiz. Väl uppe på toppen insåg jag hur jävla lång tid det skulle ha tagit att gå upp och jag tackade så hemskt mycket för skjutsen.

Utsikten gick inte att ta miste på. Det var jäkligt maffigt! Mount Wellington ligger på 1270 möh och berget är på vintrarna tydligen också snötäckt. Naturen runt omkring var också riktigt ball, det går inte riktigt att likna den vid något annat jag sett. Jag njöt av utsikten ett tag och tog lite bilder innan jag bestämde mig för att börja traska neråt. Jag tog beslutet att ta en av vandringslederna ner. Utsikten från den smala stigen var stundtals ännu häftigare än på toppen, det är synd att bilderna inte riktigt visar hur mäktiga vissa saker är!
När jag gått i ungefär en timme hamnade jag på bilvägen igen. Jag kunde välja att fortsätta på en annan stig men det började bil ganska tråkigt att gå och det var heller ingenting särskilt att se så jag fortsatte ner på bilvägen istället. Jag märkte ganska snart att det var säkert halva vägen kvar ner till Fern Tree så jag körde samma taktik som på vägen upp. Problemet nu var att ingen ville plocka upp mig. Efter ett tag fick jag däremot se en ganska välbekant husbil. Det var Schweizarna igen och de plockade självklart upp mig, riktigt hyggligt!

Väl nere vid Fern Tree tog jag bussen tillbaka till Hobart och när jag låste upp dörren till rummet låg det grejer precis överallt. Mina egna grejer som jag lagt på sängen var borta och istället låg där någon annans grejer. Själv hittade jag mina kläder lite här och där på golvet. Rafsade ihop sakerna och slängde sedan skiten som låg på min säng på golvet istället. När det nyincheckade folket kom tillbaka till rummet förklarade jag att jag lagt mina saker på sängen av en anledning, nämligen att det är min säng. De påstod att de inte hade sett att mina saker låg där, något jag tror så mycket jag vill på. De bad iallafall om ursäkt och bytte sedan säng. De "nyinflyttade" skulle senare visa sig vara riktigt dryga jävlar, något som förvånar mig då de är australiensare. Det luktar dessutom Hitlers hantlangare i rummet nu eftersom de har kommit tillbaka efter en åtta dagars vandring och har placerat ut skor, strumpor och ja, det mesta i klädväg lite överallt i rummet.  Som tur är stannar de bara en natt och jag som vanligtvis snarkar  ska försöka snarka extra högt inatt bara för att jävlas, haha!

Jag fick ju inte se så mycket av själva Hobart idag (även fast jag såg hela jäkla stan från toppen av Mount Wellington) då min utflykt tog mer eller mindre hela dagen. Det får istället bli morgondagens projekt.
Nu ska jag försöka kurera min huvudvärk!

P.s
Tidsskillnaden här är +10h. Detta blir även sista gången jag byter tidzon på ett tag så nu vet i det.



Uppe på 1270 möh.


Utsikt


Hobart


Hobart


Påväg ner...


Buskar och snårrrrrr


Obeskrivlig utsikt!





















Tassie

Då mina vänner, befinner jag mig på Tasmanien och närmare bestämt i Hobart, huvudstaden på ön/staten. Lämnade Adelaide i förmiddags och mellanlandade i Melbourne efter en flight på 45 minuter.
Jag hade tre timmar att döda i Melbourne så jag tog det lugnt, käkade lunch och tog en latte som jag kryddade med kanel och vanilj. Jag tänkte att den skulle få en lite "juligare" smak då, nu när det bara är lite drygt en vecka kvar till julafton. Den blev alldeles för söt.

Hittade ett gratis trådlöst nätverk och de tre timmarna innan nästa flight gick faktiskt ganska fort.
Vi blev en halvtimme försenade från Melbourne pga. kö men även denna flight var kort, bara 50 minuter. När vi gick ner för landning fick jag dock uppleva den värsta turbulensen jag någonsin varit med om, det var faktiskt lite halvsketchy! Jag är glad att inte Patrik var med alltså. Han hade nog helt seriöst fått en hjärtinfarkt.

Runt halv sex landade jag på flygplatsen i Hobart, och efter att ha hämtat min rygga och insett att min aftersun läkt ut i ett av facken, tog jag en shuttlebuss till mitt hostel, Brunswick Hotel. Har svårt att säga vad jag tycker om hostelet än så länge, det är både sjysst och risigt på samma gång och det är jäkligt svårt att bilda sig en uppfattning. Något som är sjukt bra är att det är gratis wifi här, och det funkar riktigt bra också. Tog tillfället i akt och tankade lite ny musik, även fast man inte får göra det, breakin' the law, breakin' the law. Något mer som är sjukt, inte sjukt bra utan enbart SJUKT, är att man får röka i köket här, tro det eller ej. Har aldrig vart med om något liknande.

Även fast jag inte gjort något mer än att dega på hostelet sen jag kom hit känns det faktiskt jävligt ball att vara här. Jag känner ingen som vart på Tasmanien förut och har heller inte så stor koll på vad som finns att göra här. Det ska bli riktigt kul att se vad ön har att erbjuda. Jag börjar imorgon med att utforska Hobart!

Har inga bilder att posta idag men jag bjuder på en bild iallafall. Den här skylten satt på insidan av dörren till herrarnas på flygplatsen i Melbourne. Tyckte att den var så jävla stygg. Har man i någon retarderad form av fonetisk skrift försökt illustrera hur själva larmet låter eller? Sjukt fult, haha!



WA-A-E-EL!! Beep beep? Idioterrrrrrrrrrr!







Glenelg

Imorse gick jag ett varv inne på Central Market innan jag hoppade på spårvagnen vid Victoria Square. På spårvagnarna här jobbar det konduktörer, som går runt i spårvagnen och kollar biljetter och tar betalt, är faktiskt första gången jag stöter på det så det var ju lite kul.

30 minuter senare var jag framme vid slutstationen Moseley Square i Glenelg, en förort till Adelaide.Glenelg ligger vid stranden och det är ett riktigt sjysst ställe. Inte alls stort men ändå jäkligt chill. Det var riktigt varmt idag men det mulnade tyvärr på precis när jag anlände så jag skippade stranden och gick istället runt och kikade i diverse butiker. Satt vid torget och chillade i värmen ett tag när jag plötsligt kom på att jag måste ha en regnjacka.

När jag häromdagen snackade med företaget som håller i Tasmanien-turen jag ska åka på, frågade jag om jag behövde något speciellt i klädväg. Vad jag har förstått kan vädret vara ganska växlande på ön och de sa åt mig att ta med en regnjacka. Självklart har jag ju inte någon regnjacka med mig så jag begav mig in till stan för att försöka hitta en. Detta var lättare sagt än gjort. Det verkar inte riktigt vara säsong för regnjackorhär och det var inte en enda butik som sålde det. Jag hittade tillslut en jacka på en Nikebutik, $140. Inte en chans, tänkte jag. Då blir jag hellre blöt. Men efter att ha insett att jag inte skulle hitta nåt annat ställe som sålde regnjackor fick jag tillslut bita i det sura äpplet och köpa jackan för närmare 960SEK. Jag får däremot försöka se det positivt. Jackan är jäkligt snygg och det är dessutom en springjacka som jag kommer kunna använda en hel del hemma också så på ett sätt är det en investering. Men nu får det fan se till att regna på Tasmanien också, haha!

 

Tasmanien ja. Imorgon bär det av. Tar bussen från hostelet vid 08.44 och flighten går 11.35. Något som är drygt är att jag måste flyga via Melbourne vilket gör att jag inte kommer vara framme i Hobart förrän vid 17.20 även fast flighten inte tar mer än ett par timmar, men men.

 

Apropå ingenting stod det igår i den lokala morgontidningen om snubben som sprängde sig själv i Stockholm häromdagen.

 

Hejda!

 

Moseley Square
Beachen
Ena pir!
Feskare
Stranden igen, från piren.
Moseley Sq
Glenelg
Skön streetart vid hörnet av Backpack OZ.
Solnedgång på över Adelaide och Wakefield Street.

Dag 2, Adelaide.

Shit vad jag har gått idag! Vi snackar säkert 1,5 - 2 mil. Jag tänkte att jag skulle vara lite kulturell idag så efter att ha käkat frukost och bokat boende på Tasmanien begav jag mig till South Australian Museum. Jag som inte alls är någon "museum-person" hade inte så höga förväntningar på museet och jag har ju också hört vad Hanna-Sofia, som också vart här, tyckte om museet.

Summa summarum: South Australian Museum var bättre än jag förväntat mig men det var fortfarande inget att hänga i julgranen.

Efter museet traskade jag bort till Botanic Gardens, också det ett ställe jag hört inte ska vara något att ha. Det var det inte heller. Jag tog någon bild och begav mig sedan därifrån.

 

På vägen hem gick jag förbi Central Market, en typ av saluhall som enligt uppgifter ska vara sevärd men de höll på att stänga igen för dagen så jag fick skippa det. Jag handlade istället lite middag och började röra mig hemåt.

 

Det slog mig när jag var påväg hem, det är sjukt mycket folk på gatorna här i Adelaide, mycket mer än vad det har varit i någon annan stad. Beror det på att det snart är jul eller är det alltid så? Frågan är ju. En annan grej som slog mig igår är återigen att stan är väldigt europeisk och tillochmed lite svensk. jag fick lite svensk småstads-feeling när jag var påväg till Mc Donald's för att interneta (ja, så bra är "free wifi" på Backpack OZ). Det var verkligen ett sån't där söndagslugn på gatorna, knappt en människa ute. Märkligt att det kan vara så stor skillnad på dag och kväll.

 

När jag kom tillbaka till hostelet möttes jag av ett nytt ansikte i vårt rum. Ett ansikte med sneda ögon. Det första som händer är att snubben frågar mig på mer eller mindre obegriplig engelska om jag vet vart man kan köpa en "charger". Han håller upp sin mobiltelefon och jag förstår att han menar mobilladdare. Jag föreslog att han kunde kolla med Dick Smiths, en hi-fi kedja som är rätt stor här i Australien, men att han skulle fråga i receptionen om han ville ha ett bättre svar. Efter en halvtimme kommer han tillbaka med en adapter i handen.

Jaha det var en adapter till en laddare han skulle ha, tänkte jag för mig själv, men det var inte rätt det heller. Jag frågade om han hittade det han skulle och han nickade förstående och viftade med ett kvitto. Det visar sig att det han menade med "charger" var refillkort till sin mobiltelefon. Jag fick dessutom fylla på telefonen åt honom, eftersom han inte begrep instruktionerna som stod på kvittot.

För mig är det helt obegripligt hur man kan åka till ett engelskspråkigt land utan att kunna språket. Jag menar inte att man behöver vara jätteduktig men man bör ändå kunna förstå och göra sig någolunda förstådd.

Märkligt.

Jag bor även tillsammans med en skön snubbe från Holland som diggar hiphop och vi har suttit och snackat musik hela eftermiddagen.

 

Imorn tänkte jag ta mig ut till kusten för att se havet, eventuellt kanske beacha lite också, det ska tydligen bli riktigt varmt. Måste även köpa ett nytt schampo imorn då jag var slarvig imorse och glömde mitt i duschen. Det må väl vara hänt men nu är det fan skärpning som gäller. Detta är säkert 5e gången det händer sen vi kom till Australien. Jag och Patrik har hittils delat schampo och vi har slarvat bort dessa schampoflaskor om vartannat. När började jag bli slarvig undrar jag?

 

Bjuder på några bilder idag med. Hejdå.

 

South Australian Museum
Duvor utanför museet
Botanic Gardens
Drama
Grenfell Street
En av Adelaides många kyrkor
Ytterligare en kyrka

"You're so fluffy i'm gonna DIIIIIIEEE"

Mountains vs. Hills... Boobies?!
I've got the power!

En underbar dag med Nick, Coleen, Chicago och English Ben! Aitzi var ocksa med ett tag men hon lamnade oss for vagorna och surfingen istallet :) Vi gjorde en liten trip med Chics bil till stranden/paradiset Tallows! Paminde oerhort mycket om Fraser island men istallet for djungel overallt kunde man se typ sagan om ringen kullar bakom skogen! Solen sken hela tiden och vi tog ett par harliga dopp i det alskade havet. (JA, jag alskar fortfarande mitt liv)
Chicago fyller 25 imorgon sa nagra ska talta pa stranden, jag vet inte an men jag kommer sakert tycka det ar en bra ide imorgon natt. Vi anordnar vilket som ett sjuhelsikes beachparty med en stor eld! Kommer bli jatte roligt!
Jag sag en orn idag ocksa btw! Det var sa himla haftigt, jag stod helt forstelnad i sakert 60 sek och bara tankte pa friheten som den lille rackarn utgav.

En svensk kille, August, har tagit Struans plats i koket eftersom varan chef ar en komplett douchebag och sparkade Stru. Det ar as konstigt att prata svenska helt plotsligt och fick faktiskt anstranga mig imorse nar vi hade den forsta konversationen. Lite lattare att skriva men jag maste hela tiden tanka efter extra nar jag ska skriva saker som pa eller i till exempel. Grammatik, grammatik. Jag som aldrig haft svart for varken det eller stavning?! Haha Vi planerade iallafall att hyra en bil innan jul och aka och storshoppa pa ikea! Bara for att visa alla andra all svensk mat. Han paminde mig aven om att leverpastejsmackor med gurka finns. TACK. Nu kommer jag inte fa det ur hjarnan tills jag kommer hem. Daniel, vet du om man kan kopa leverpastej pa ikea?!

Igar kvall satt vi pa balkongen efter en fantastisk skaldjursmiddag och kollade pa utsikten, himlen var sa sjukt ball, helt full med fluffiga moln i horisonten och over det var det som rosa norrsken fran solnedgangen! Att fyren dessutom ligger i syne ar inte heeeelt fel.
Ett band spelade i the courtyard (svenska?) for forsta gangen och det slutade med att, efter mitt och Susannas initiativ, att alla dansade och sjong med som galningar pa borden. Detta eskalerade sedan till as roliga lekar som "eat the box" och nagon balanseringsgrej... Jag visar nar jag kommer hem! Rose, en helt fantastisk tjej fran Canada, lamnade Nomadsfamily igar. Vilket var jatte trakigt for vi har haft sa himla roligt tillsammans den senaste veckan. Och medan jag skrivit detta inlagg inser jag hur mycket jag missat att beratta i bloggen. Men tiden flyger verkligen ivag har i Byron bay och jag forsoker ta vara pa tiden med mina underbara vanner och paradiset!

Ett samtal lite da och da skadar inte, eller ett sms. Bara sa ni inte tror att jag struntar i er, men det kostar mig 200 svenska kronor/5min.

Puss, er fantastiskt braiga Hanna















Greetings from Adelaide!

Sådär ja. Då har jag transporterat mig två och en halv timme framåt i tiden och jag befinner mig just nu i Adelaide, South Australia's huvudstad. Flighten tog bara två och en halv timme men det blev en ganska knäpp tidsomställning då jag lämnade Perth vid 16-tiden och landade in i Adelaide 21.30 lokal tid (Jag är numera 9,5h före er hemma i Sverige)

Hostelet jag bor på stänger sin reception 22.00 och med tanke på vad klockan var när jag landade hade jag ganska bråttom. Jag hade inte riktigt tid att leta rätt på någon buss och det duggregnade dessutom så jag bestämde mig för att ta en taxi. $20 senare (ja det sved lite i reskassan) var jag framme vid Backpack OZ. Killen i receptionen var jättesjysst men sjönk i mina ögon när jag frågade om jag kunde få lägga in min kylbag i kylen i köket, som de precis höll på att stänga för natten. "Normally not, I will do it", med betoning på "I", jävla idiot! Annars är hostelet bra. Fräscht och bra standard.

Eftersom jag fortfarande var inställd på Perth-tid hade jag ingen lust att gå och lägga mig direkt så jag utnyttjade hostelets wifi ett par timmar. Trådlöst internet är gratis här men hastigheten är löjligt seg, det är verkligen ett skämt.

 

Sov ut imorse och gick sedan upp och käkade hostelets gratisfrukost som faktiskt är över förväntan. De serverar dessutom frukost fram till 10.30 så man behöver inte vara uppe med tuppen för att få käka.

Efter frullen begav jag mig ut på stan för att se vad Adelaide har att erbjuda. Eftersom det är Söndag idag var det inte så mycket rörelse i centrum. Många butiker var dessutom stängda men på eftermiddagen brakade det loss. Helt plötsligt var det folk överallt och förmiddags-lugnet var helt som bortblåst. Även förmiddags-vädret blåste bort, det sprack upp och blev riktigt bra väder. Är något kyligare här än i Perth men det är fortfarande behagligt att gå i shorts och t-shirt.

Har traskat runt i stan mest hela dagen och jag hittade faktiskt en hel del sjyssta butiker. Spenderade ganska lång tid i en skivaffär, vilken faktiskt är den bästa skivaffären jag besökt i Australien. De skivaffärer jag har vart inne i hittils har jag faktiskt blivit riktigt besviken på. Köpte även ett linne som var nedsatt med 50% även fast jag har intalat mig själv att försöka hålla lite bättre i pengarna nu, men men.

 

Mitt första spontana intryck av Adelaide är hursomhelst att den påminner väldigt mycket en europeisk stad. Stan är faktiskt ganska mysig och det känns som att här finns något för alla smaker. Fick inte direkt någon wow-känsla men Adelaide är helt klart värt ett besök!

Första dagen på egen hand idag också. Det har varit något tystare än vad det vart de senaste två månaderna måste jag säga men det här ska nog gå bra, är ju trots allt inte så många dagar jag ska vara själv.

 

Adelaide i bilder

 

I väntan på flighten till ADL

 

Jul på flygplatsen i Perth

 

Flight JQ975

 

Spårvagnsjävel

 

Från Adelaide Festival Theatre. Torrens River i bakgrunden

 

 

 

Haha, fett fult!

 

Julkängurur på Rundle Mall

 

Rundle Mall

 

Tjena!

 

Rundle Street Market, en söndagsmarknad.

 

Jajamän!

 

Adelaide

 

Victoria Square

 

Treeed

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Godagadjö.

Det var lite sorgligt att ta farväl av Pata och ensam ta bussen in till Perth imorse. Även fast det bara handlar om ett par veckor så känns det ändå jäkligt konstigt att splittras då vi har hållt ihop 24/7 de senaste månaderna. Hursomhelst ska jag om ett par timmar hoppa på Jetstars flight JQ975 som ska ta mig till South Australia och Adelaide. Under tiden fördriver jag lite tid på biblioteket som har gratis wifi, bussen till flygplatsen går 13.00.

Vi var med om en rätt kul grej när vi var påväg ner till bussen i Scarborough imorse. När vi passerar spritbutiken "Thirsty Camel" får vi syn på en tjej som står och spyr som en gris på parkeringsplatsen. Det står en buss några meter bort och i den sitter alla och skrattar, antar att det var hennes ressällskap som fick sig ett gott skratt. Vi fick aldrig veta om hon var sjuk eller om det var bakfylla som var orsaken till kaskaderna av spya. Kul var det iallafall! Nej, nu ska jag gå på Woolworths och handla lite färdkost. Hade inte så mycket att säga idag. Klippet nedan summerar mitt inlägg ganska bra.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Howdy!

Våra grannar på Handelsbanken i världens rikaste u-land, i folkmun även känt som Norge, fick härom veckan för sig att skicka mig ett nytt VISA-kort. John och Mårten brukar kolla min post lite då och då och leverera adresserade brev och övrigt till min kära mor. I brevet som följde med mitt kort informerade man om att mitt nuvarande kort kommer att sluta att gälla 31/12/2010. Jag skickade omgående ett mail till min kontaktperson på Handelsbanken i Norge där jag förklarade läget, att jag är på resande fot och inte vet när jag kommer hem, och bad dem att jag ville att mitt nuvarande kort skulle fortsätta gälla. Ni som bott i Norge vet med största sannolikhet att allt, och då menar jag ALLT, tar tid i detta förbannade land. Har fortfarande inte fått något svar på mitt mail men det är tydligen så att det inte går att göra någonting åt situationen. Har de redan skickat ett nytt kort går det inte att "avbryta" detta. Som tur är kunde jag be mamma att skicka kortet till Aidan i Sydney, där vi kommer att bo över nyår. Förhoppningsvis hinner det komma fram tills dess och då är problemet ur världen. Problemet Norge dröjer nog betydligt längre innan vi får ur världen.

 

Idag är det exakt två veckor kvar till jul. Är helt sjukt vad fort tiden går alltså!

Sista dagen i Perth idag. Imorn bär det alltså av mot South Australia och Adelaide för min del. Patrik stannar kvar ett par dagar till i Scarborough innan han drar sig neröver till Margaret River.

 

Hej och hå!

 

 

 


"Fan man skulle haft en snorkel nu"

Igår var planen att åka till Cottesloe Beach med några tjejer som bor på vårt hostel. Vi missade dock bussen och bussarna bort till Cottesloe går inte så ofta så vi var tvungna att vänta i ett par timmar tills nästa buss. Vi tog beslutet att strunta i det och gick istället bort till Trigg Beach som ligger ca en kilometer från Scarborough. Vi tog det lugnt och solade, badade och snackade skit hela dagen, är soliga dagar i Perth för tillfället, riktig sommar! Life's good!

 

Även idag har vi chillat på stranden. Det var helt vindstilla imorse och det var riktigt varmt och skönt. Vi slappade i solen hela föriddagen. Patrik gick plötsligt upp till hostelet för att bajsa, haha jag var bara tvungen att skriva det! När han kom tillbaka hade han även vart förbi Coles och köpt med sig lite snask. Han bjöd på Ginger Beer och Sesame-bars, en hyvens grabb den där Pata må jag säga! Efter vårt snack-break började det blåsa upp igen. Det var inte lika behagligt att ligga i solen när man blev piskad av en massa sand så vi gick tillbaka till hostelet istället. Man kan låna bodyboards gratis här vilket vi gjorde. Var faktiskt ganska stora vågor när vi kom ner till stranden igen och det var grymt kul! Vi höll väl på i ungefär en timme men tillslut var det så starka strömmar så vi var tvungna att ge oss. Har aldrig vart med om något liknande förr. Försökte man sig på att simma eller gå emot strömmen tog man sig ingenvart. Försökte man däremot inte med någonting så fick strömmen bestämma vart du hamnade. Förstår lite bättre nu hur viktigt det är att hålla sig relativt nära standkanten när det är så pass strömt, det är inte att leka med alltså.

Apropå ingenting kan jag berätta att det finns sjukt festliga kråkor här i Perth. När de kraxar låter det sjukt skevt, ungefär som att man inte skruvat upp dem tillräckligt. Är lika roligt varje gång, haha!

Vi blev verkligen tagna av solen idag båda två. Käkade nyss middag bestående av soppa och varma mackor. Resten av kvällen kommer att gå i lugnets tecken. Sista dagen i Perth imorn. Väderleksrapporten sägen 30 grader. Jag säger stranden.

 

Adjö mina vännerrrrrr

 

En busskur där man får gratis solkräm.

 

Solnedgång över Scarborough Beach

 

 

Konturerna av Rottnest Island

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


"Det blir ungefär som tvi, tvi, ta i peppar"

Hallais!

 

Har inte uppdaterat på ett par dagar nu men det beror till största del på att jag inte har så mycket att berätta, vi har med andra ord inte gjort så mycket. Söndag och Måndag bjöd på mindre bra väder och vi roade oss med att slöa på hostelet samt åka in till Perth och strosa runt i diverse butiker.

Vi åkte även in till Perth idag men vädret var desto bättre, bluebird! Me like!

Vi började dagen med att gå till Tribal Travel, en av de många resebyråer som kan hjälpa en med att boka diverse turer. Som jag skrev i mitt förra inlägg kommer jag den 15e December att åka till Tasmanien, den lilla ön söder om Australiens fastland. Jag hade egentligen inte så stor koll på vad som finns att göra där mer än att det ska vara väldigt olikt övriga Australien. Koll kan jag väl fortfarande inte säga att jag har men nu har jag bokat en fyra dagars tur iallafall så vi får se vad det blir. Jag passade också på att boka en flight från Tasmanien till Melbourne dit jag kommer att flyga den 22a.

Patrik gjorde lite av min dag idag. Ni kanske har märkt att mina rubriker här på bloggen brukar bestå av olika citat? Även fast ni där hemma kanske inte fattar ett jota, eller att citatet i fråga har något som helst att göra med själva inlägget är dessa citat fraser hämtade ur vardagen och mer än en gång har vi nästan skrattat ihjäl oss åt dessa. Patrik är som de flesta vet en mästare på att spotta ur sig roliga saker och idag börjar det med att vi går förbi en gubbe som sitter längs Murray Street Mall och rent ut sagt öser på ett piano.

 

Patrik:

-Den där jäveln kan lira gitarr han!

 

Nästa "quote" gäller också det en gatumusikant. Det sitter en liten japan och spelar japansk fiol på gatan. Patrik stannar till.

-Åh, japansk flöjt!

 

På eftermiddagen gick vi en runda i Kings Park, en botanisk trädgård som ligger i västra Perth. Parken var riktigt nice och man har sinnessjukt bra utsikt över stan. Vi käkade lunch i Kings Park och brände av några bilder innan vi tog bussen tillbaka till Scarborough Beach.

De kommande dagarna ser ut att kunna bli riktigt bra så det blir nog till att ligga på beachen och bättra på brännan skulle jag tro.

 

Me snakkes!

 

Perth

 

Hej hej Kings Park!

 

Kings Park

 

(Apa)trik

 

En paviljong. South Perth i bakgrunden

 

Patrik ser impad av krigsmonumentet

 

Vy över Perth

 

 

Perth

 

Skön kille, skön stad.

 

 

 

 


"Swedish house mafia!! -Is that Really your way to say housekeeping, Hanna?"


uppe till vanster: MJ, Elodie, Susanne, Kelsey, Aiti(varldens basta)
mitten, Caroline, Rachel. langst ner, Nick, Gloria, jag och Chicago


Vi hade hattfest igar.
Joe samt Berry och Val fran Holland. Jag har sommarjobb genom dom en bit utanfor Amsterdam nasta sommar om jag vill och bo gratis mer eller mindre pa stranden i ett hus fullt med skona manniskor, ata gratis mat osv. osv. Val och Berry lamnade tyvarr Nomads idag och aker till Bali imorgon!



Jag och varldens basta Rose pa hattfest. Valdigt sent, darav de hemskt trotta ogonen.


Berry gor det hn ar bast pa, spelar gitarr, Nick ligger i sin sang, kollar pa mig och beskriver hur manga ogon jag har om och om igen i typ 10 min. Sedan kommer Ben in i speedos och halvt rakat huvud.


Ikvall ska vi ha hejdafest for Joe som lamnar Nomadsfamily imorgon :( Jag har fixat sa vi ska ge ut inbjudningskort till alla staff och sedan ha en rubiks kub fest. Dvs att alla ska bara minst 4 plagg med olika farger och under kvallens gang byta till sig sa man blir en fullandad farg. Helfestligt!!




 
















Freo

Igår tog vi oss en tur till Fremantle, en stad/förort till Perth. Vi har under våra dagar här hört att stället skulle vara värt ett besök och det kan jag såhär i efterhand hålla med om. Fremantle är ett väldigt mysigt ställe, det påminner på något konstigt vis om Amsterdam, även fast det inte alls är likt Amsterdam på något vis. Vi tog en kaffe i finvädret och gick sedan och kollade i diverse butiker. Patrik var på jakt efter sockar så vi gick in på "Cotton On", vilket är Australiens motsvarighet till H&M.

 

"-Hej, har ni sockar?

- Ja det har vi. Kolla här, ni får två lin nen för $20. Vart är ni från?

-Sverige, men vi är på jakt efter sockar.

-De här tröjorna är så himla coola.

-Sockar?!

-Hur länge har ni vart här då?"

 

Tillslut ledsnade vi på stolpskottet till butiksbiträde och lämnade butiken. Gick in på Target istället men mitt förslag att Patrik ju kunde köpa två stycken julstrumpor istället blev ganska snabbt nedröstat. Vi gick även därifrån tomhänta.

Efter några timmar i Fremantle, eller Freo som Aussiefolket säger, tog vi tåget in till Perth. Vad gäller tåget kan jag berätta att det var verkligen ett projekt att ta sig ut till Fremantle. Stället ligger 17km från Scarborough och man kan faktiskt se Fremantle härifrån. Men för att ta sig dit måste man först ta buss från Scarborough till Glendalough och därifrån tåg in till centrala Perth. Väl inne i Perth byter man till ett annat tåg och åker till slutstationen på den linjen. Att transportera sig en och en halv mil har aldrig tagit så lång tid.

Vi kikade runt en liten sväng inne i Perth innan vi åkte bussen tillbaka till Scarborough. Vi käkade resterna av risotto från dagen innan (jag testade en ny variant med rödbetor i, blev sjukt gott!) och sen chillade vi på rummet och läste ett tag. Vi avrundade kvällen med att kolla på Idiocracy och käka chips.

 

Måste bara berätta om en kul grej vi var med om häromdagen. Var påväg ner på macken då det drog i sockertarmen på Pata. Det blåste en del och jag hade min hood på mig, jag hade även huvan på. När indiern i kassan får syn på att vi närmar oss skyndar han sig att låsa dörren. Vi står mer eller mindre som frågetecken utanför butiken och fattar ingenting men när han gestikulerar åt mig att jag ska ta av mig huvan förstår vi varför han låst. När jag tagit av mig huvan var vi välkomna in i butiken igen, haha!

 

Nu kan jag också meddela att vi efter vår vistelse här i Perth kommer att splittras igen, fast bara i ett par veckor. Jag kommer den 11e December att flyga till Adelaide och spendera några dagar där innan jag åker vidare till Tasmanien den 15e. Patrik kommer att åka ner till Margaret River och hänga med Dennis och co. så länge då han inte är så peppad på att resa runt något mer. Vi kommer däremot att möta upp i Melbourne vid jul igen, vilken vi även kommer att fira med våra skånska vänner Anna & Johan! Vad Hanna har för planer i jul vet jag faktiskt inte. Vad säger du Hanna? Jul i Melbourne, kan det vara nåt? Ja ni andra som vill får gärna komma ner också!

 

Andra advent idag ja, julstämningen har INTE infunnit sig.

 

Ormvarning!

 

Promenad till stranden

 

Scarborough Beach

 

 

Nöjd kille

 

Patrik är med på "hoppkort" haha!

 

Sanddynor

 

 

Haha!

 

Fremantle

 

Street art

 

Banana-Pat

 

Patrik skulle växla en $50-sedel så han fick lite mynt och kunde betala tågbiljetten. Han fick 25 stycken $2-mynt. Hahaha!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


"My ass hurts! -Did your gas hurt?! ...... AAH, I thought you were saying that you fart hurting you"

Hej! Jag lever, knappt ioforsig. Housekeeping idag var hemskt jobbigt da jag har sadan sjuk traningsverk sen i torsdagsmorse nar jag gick till den dar dansklassen! Det var skiiiiiit kul och jag ska dit nasta vecka med! Iallafall, alla schoolies checkade ut idag, eftersom det ar lordag. Sa rummen var FULLA med diverse, typ spyor, goon, kondomer osv.osv. Som tur var hade jag sangarna idag sa jag behovde bara koncentrera mig pa att badda! Efter housekeeping slangde jag i mig lunch och sprang till mitt nya jobb, for gratis skydive!! Hur svart som helst. Jag star pa gatan och forsoker stoppa manniskor, prata lite pa engelska och sen fa dom att ga in till skydive-shopen. Helt omojligt da det kostar 350 dollar och ingen backpacker har pengar..

Har traffat minst 20 pers fran fraser/withsundays/ostkustresan igen de senaste tva dagarna har i Byron vilket ar hur kult som helst! Pratar aven nu med den tatuerade frisoren fran england som jag traffade i mina forsta dagar i Byron. Han och hans kompisar kommer tydligen vara i Sydney i januari. Jag funderar just nu valdigt mycket pa att stanna i Sydney och jobba och bo ett par manader med kusinEmma! Som sagt.. Alla dessa beslut!

Nu ska jag springa tillbaka till Nomads, decka i min lilla grotta i alskade 201 och sedan slanga ihop nagot atbart!
Btw. Rosta pa min bastis till Lucia, Emma! Skicka campusåre (mellanslag) Emma till 72500! Jag kan inte gora det fran min aussi telefon sa vill ni vara snalla att gora det at mig? Hon ar ju anda min bastis! :)

Puss, peace















"Jag tror jag ska lyxa till det lite idag och ta mina läderskor"

Då befinner vi oss i Scarborough Beach, ca en mil väster om centrala Perth. Landade in här igår mitt på dagen med buss från centrum. Hostelet vi först tänkte bo på hade inga lediga rum igår så vi fick ta in en natt på ett annat hostel i närheten. Vi hamnade på Sunset Coast Backpackers, ett jättemysigt hostel med världens trevligaste ägare. Vanligtvis när man checkar in på ett hostel är det samma historia varje gång. "Vill du betala med kort eller cash?" Utcheckning är den och den tiden osv. Här var det andra bullar. Vi stod och snackade skit i säkert tio minuter innan incheckning ens kom på tal och kvinnan som ägde hostelet visade oss runt överallt och berättade att skulle vi bo på hennes hostel var vi tvungna att kunna chilla, det var liksom mottot på stället. Rummet var också jättemysigt, det kändes mer som att vi bodde hemma hos någon än på ett hostel. Det var ganska mulet igår och efter att ha kollat in Scarborough, som förövrigt är väldigt litet, gick vi tillbaka till hostelet och chillade, allt enligt order från ägaren, haha! Käkade körv med bröd till middag och kollade sedan på "Into The Wild" innan vi somnade tidigt.

 

Imorse käkade vi den godaste frukosten jag ätit sedan vi kom hit. Havregrynsgröt med lingonsylt & knäckebröd med kokt ägg och kaviar, obeskrivligt gott! Vi checkade sedan ut och gick ca en kilometer till vårt nya hostel där vi kommer att bo i en och en halv vecka framöver. Anledningen till att vi valt att bo här är för att det är relativt billigt i förhållande till de flesta andra hostel i Perth. Vi bor några hundra meter från både stranden och Coles så det är all good!

Dagen spenderade vi självklart nere på stranden. Det blåste en hel del idag (tror faktiskt att det gör det mer eller mindre varje dag här) och det var inte så värst bekvämt att ligga på själva stranden men vi hittade en plats på en gräsmatta i närheten där det var lite mer lä. Vattnet är mycket kallare här än på de senaste ställena vi badat men det beror nog mestadels på att vi är längre söderut igen, samt att vi badar i Indiska oceanen nu istället för i Tasmanhavet som vi gjorde på östkusten. Hursomhelst känns det skönt att vi är där vi är nu. Scarborough Beach är verkligen mysigt och riktigt fint. Detta är utan tvekan den finaste stranden vi besökt hittils på fastlandet. Det känns också skönt att vi för en gångs skull kan ta det lugnt utan att behöva tänka på någonting annat så som att boka buss, boka nästa boende osv. Inte för att det varit jobbigt på något sätt innan men nu känns det mer som att vi kan ta dagen som den kommer.

Det kommer kanske inte att bli så mycket uppdateringar under de kommande dagarna men jag bjuder iallafall på lite bilder från vår otroligt lata dag.

 

Ps. Vi var t.o.m så lata så vi orkade inte laga middag utan käkade mackor med jordnötssmör till middag, haha!

 

Frukost!

 

Scarborough Beach

 

 

 

 

Scarborough Beach Amphitheatre

 

 

 

 

 

Vårt hostel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Hej hej!

Idag har vi vart i Australien i exakt två månader. Detta firar vi med en låt!



RSS 2.0