South Perth

Vi tog färjan ut till South Perth i förmiddags och strosade runt i ett par timmar. Är verkligen mysigt i den här delen av stan och det känns som att man kommer långt ifrån stressen i centrum även fast det bara ligger ett stenkast därifrån, det är väldigt lugnt och stillsamt överallt. Nu tycker jag i och för sig inte att Perth är någon stressig stad direkt, det är faktiskt jäkligt laid back stämning här. Stan är lagom stor och jag trivs sjukt bra redan efter ett par dagar. Det är med andra ord en stad i min smak.

I South Perth ligger också Perth Zoo, vi löste aldrig biljett utan kollade bara in stället utanför. $21 för inträde låter ändå väldigt prisvärt och vi sa att om vi blir uttråkade någon dag så kanske vi åker tillbaka och kollar in vad zoot har att erbjuda.

Efter att  vi kollat in de södra delarna av stan tog vi färjan tillbaka och planen var att kolla in Kings Park, en park som enligt rykten ska vara sevärd. Vi bestämde oss tillslut för att skippa det och efter en liten sväng på stan åkte vi istället gratisbussen tillbaka till hostelet för att boka ytterligare boende. Detta blir vår sista natt på det här hostelet (skööönt!) och imorgon drar vi ut till Scarborough Beach där vi har bokat fem nätter. Scarborough verkar sjukt chill och det ska bli skönt att bo på ett ställe nära stranden. I den här värmen vill man mer än gärna kunna ta sig ett dopp då och då, något vi inte alls har möjlighet att göra inne i stan där vi bor nu. Det får vi däremot möjlighet att göra imorn, 1a December, någon av er där hemma som också tänker bada?

 

Nöjd kille

 

South Perth

 

Vy över Perth

 

Fika

 

Schteker på med Patas 3D glajjer

 

Flådig Ferarri

 

South Perth

 

Färjan tillbaka

 

Perth skyline

 

Folk längs Murray street mall

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Bleaaa

Gratis bbq fran chefen! Yummi!
Idag har varit en seg, hemsk dag, bara kant mig less. Fick reda pa igar att det finns ganska mycket ryktesspridare pa Nomads, vilket ar sa himla trakigt. Tydligen ar jag kar i Joe och forsta veckan trodde alla att jag var strippa. Jag tror aven att Gloria tror att jag hatar henne for hon ar sa bitchig mot mig. Men hon aker imorgon! 

Funderar pa att kora asien innan jag kommer hem, for billigt att inte gora det! Det ar billigare for mig att aka till thailand ett par manader och sen aka hem darifran - an att flyga direkt hem! Jag funderar pa att kanske flyga till Perth efter nyar och jobba dar ett tag och sen flyga darifran till Thai. Fast Rebecka fragade om jag inte var sugen pa att hanga pa till Fiji istallet. Och Toffes Madde ar i Thailand nu, jag fragade precis henne over mail vad hennes plan ar till (svensk) var. PAPPA, vad ska jag gora?

Annars hittade jag en ripcurl-tunika idag pa housekeeping med prislappen kvar! SCOOOOOORE. Jag firade med att kopa lite parlor och hemp, ska pilla till lite armband tankte jag!

Langtar till min middag: lamm och blomkal! Yepp, det var nog allt som jag hade pa min (borttappade) hjarna nu.
Glomde kameran igen..












Western Australia

Mitt på dagen igår landade vi på flygplatsen i Perth efter en tre timmars flight från Alice Springs. Flög faktiskt över Uluru som man kunde se från luften, den var något mindre än när man ser den från marken kan jag meddela, haha! Vi tog en shuttlebuss till vårt hostel, "The Old Swan Barracks" som ligger i Northbridge, jäkligt centralt. Är inte speciellt nöjd med boendet. Har självklart vart med om värre men det är inte någon vidare standard här och man får inte riktigt vad man betalar för tycker jag. Men men, skitsamma, bättre lycka nästa gång! Det är sjukt varmt i Perth, vissa stunder är det nästan värre än det var i Alice. Och då är det inte ens högsommar än! Vi gick ändå en sväng på stan men insåg snart att vi var alldeles för trötta för att utforska stället så vi tog en gratisbuss från hamnen tillbaka till hostelet. Vi tog det lugnt och gjorde, efter några telefonsamtal till nära och kära, tidig kväll. Apropå telefonsamtal så är ni jäkligt dåliga på att höra av er där hemma. Och när man försöker ringa er så är det oftast inget svar, även fast man försöker tajma in det med tidzoner osv. +61 401856377 är fortfarande mitt nummer, ett sms är ju alltid kul att få, eller nån fylleringning då och då. För tillfället är vi sju timmar före er hemma i Sverige.

 

Jag vaknade vid fem imorse och kunde inte somna om. Tog istället fram datorn, satte på Madlib på iPoden och gick igenom bilderna jag tagit på den här resan. Har bestämt att det är dags att slänga upp ett album på Facebook snart och jag började därför sortera ut de bästa bilderna. Vid åtta-tiden gick jag ner till vår "jättegenerösa" gratisfrukost i köket bestående av rostbröd och sylt. Jag tvingade i mig ett par sliskiga mackor och  gick upp och väckte Patrik genom att kissa honom i munnen, nääääääärå. Medan Patrik låg och drog sig gick jag iväg till ett bibliotek som ligger alldeles i närheten. De har gratis wifi på biblioteket och jag passade på att kolla lite flygbiljetter runt jul och nyår. Vi har ännu inte bestämt hur länge vi stannar i Perth eller vad vi ska hitta på sen men nu vet jag lite bättre vad vi har för alternativ iallafall. Det lutar åt Melbourne på julafton iallafall.

När Patrik vaknat till liv drog vi ut på stan. Det första vi gjorde var att träffa Dennis Jonsén, Mathilda Heimer och deras polare Simon. För er som inte vet vilka det är så är det Årefolk som bor och jobbar 30 mil söder om Perth. Vi hann inte snacka allt för länge då de hade lite bråttom tillbaka hem men vi snackade om att eventuellt åka ner och hälsa på dem ett par dagar, vi får se. Vi gjorde sedan stan ett tag och efter ett tag började vi bli lite hungriga. Men istället för att köpa mat på Coles eller Woolworths tog vi tunnelbanan ut till Stirling och käkade lunch på, just det, IKEA! Köttbullar, potatis, brunsås, lingonsylt och grönsaker. Lingondricka till maten och daimtårta till efterrätt. Ursäkta ordvalet men det knullade i munnen! Vi åt båda två under tystnad. Patrik käkade däremot sina köttbullar aussiestyle, med pommes till, retard(s)! Mätta och belåtna strosade vi sedan runt i varuhuset och kikade på samma gamla möbler vi har på IKEA hemma. Det låter kanske konstigt men man får verkligen känslan av att man är hemma och jag måste säga att jag kände mig fruktansvärt svensk idag, haha! Vi avrundade vårt besök i The Swedish Food Mart med att handla knäckebröd, kaviar, Ahlgrens bilar och lingonsylt. Det kommer att bli king frukost de kommande dagarna med andra ord! Såhär i juletider (känns konstigt att ens tänka att det faktiskt är juletider med tanke på att det är sommar här) blev vi också bjudna på julmust, glögg & pepparkakor, GÖTT är ordet!

I skrivande stund hänger vi ut på hostelet och det blir nog kvällens planer med, känns skönt att för en gångs skull ta det lite lugnt.

 

Over and out.

 

I väntan på Flight QF1935. Kaffe & facebook.

 

Uluru från luften

 

Vårt hostel "The Old Swan Barracks" Ser rätt coolt ut på utsidan, synd att jag inte kan säga detsamma om insidan.

 

Trasking

 

Perth

 

Hamnen

 

Perthpata

 

Miss Maud. Ett svenskt hotell/restaurang. Dagen börjar svenskt och mer svenskt skulle det bli

 

Detta fanns på menyn. Åre Chicken Salad. Hahahaha!

 

Represent!

 

Julpynt

 

Jag vill snarare klä av än att klä julgranen i denna värme.

 

Det var lite trixigt att ta sig fram, men tillslut hittade vi det...

 

...IKEA!

 

Så jävla gött! Notera att Patrik ser ut som ett busfrö på fem år.

 

Jo nog smakade det allt!

 

Dagens inköp

 

Pata köpte glass. 30 cent styck. King!

 

Hay Doe!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Beachday

Har haft en UNDERBAR dag (som vanligt). Nar ska jag ha otur, som jag sa till Daniel haromdagen.
Housekeeping idag var sa himla roligt, vi hade bara 36 baddar (till skillnad fran 165 haromdagen) sa vi sjong (skrek), dansade, hangde i sangarna och tog kort istallet, som sma barn! Vi fick sluta tidigt sa Lache tvingade med alla till the main beach, annars hanger vi vid the wreck, vi fick surfa gratis, hade skon musik och fick gratis mat och dricka. Ska florta lite mer med honom sen sa kan jag fa lite gratis internet ocksa kanske!

Jag glomde tyvarr kameran sa jag kan inte lagga upp bilder.
Annars ar det stekande javla hett, fantastiskt, och jag har verkligen borjat fa branna nu efter dessa harliga dagar pa beachen. Som vanligt: jag alskar mitt liv!

Eftersom jag sparar sa mycket pengar pa att jobba for free accomm sa ater jag som en gud (det var inte sa illa som jag skrev forut, jag ville bara ha lite mer tips, och vill fortfarande ha). Har dessutom startat mitt halsosamma liv idag, forsta gangen nagonsin. Igar gick jag, Chelsea och Caroline till fyren(bilder kommer nar jag kommer ihag min kamera), sa HIMLA vackert dar uppe. Ska gora det varje dag fran och med nu, om jag inte gor det(som idag) sa ska jag ha styrketraning for mig sjalv och pa onsdagar ska jag DANSAAAAAAAAAAAAAA! Sooo exited!!
Dagens meny, iallafall
frukost: havregrynsgrot, mjolk och russin, japp jag gillar havregrynsgrot nu, fast bara om man kokar med pyttelite vatten sa grynen inte blir grotiga. ett hett tips, va
lunch: scrambled eggs med lok, bladspenat och tomat (ett riktigt munk....l)
och till middag blir det en fet kottbit, sas och blomkal.
Later det inte smaskens? :)

Pratade nyss med Dana, han och Pata har varit pa IKEA idag och fatt kottbullar! Gosh! Jag langtar inte ens langre efter svensk mat, bara knackebrod... och pepparkakor lat gott!

Signing out, maste ha mat :D
















"Oh, this should be fun. Walking through a crowd of aborigines. I guess you gotta try something new everyday"

Sista dagen i Alice Springs. Ska bli jäkligt skönt att lämna det här stället nu då vi spenderat alldeles för många dagar här. Luke lämnade oss för några timmar sen. Han flyger tillbaka till Cairns för att åka till Nya Zeeland om ett par dagar. Riktigt trist att skiljas åt måste jag säga, Luke är verkligen den vi kommit närmast av de vi har träffat hittils. Vi ska försöka styra upp en reunion i Sverige eller Jersey om något år har vi kommit överens om. Igårkväll var det världens storm ute i öknen. På håll kunde man se hur det blixtrade utav bara den och det liknade ingenting jag sett förut. Blixtarna var som en strobe, det tog liksom aldrig slut. I flera minuter pågick det, var riktigt mäktigt att se! Själva klarade vi oss ifrån åskvädret sånär som på en liten regnskur. Idag har vi slappat vid poolen och njutit av finvädret. Vi tog en sväng på stan förut för att inhandla lite middag, blir en backpackervariant med nudlar och "bok choy", en kålliknande grönsak vi hittade på Woolworths igår. Blir lugna lakan med film och chips ikväll. Uppstigning vid 07.00 imorgon för att 10.10 ta nästa flight mot Western Australia och Perth.

 

Adjö mina vännerrrrrrrrrr


love

Jag ar sa himla ledsen att jag inte tog med kameran idag till beachen for det har varit HELT underbart!
Lyssnat pa musik, solat massor, badat i detta underbara hav, spelat strandfotboll (och gjort helt sjukt snygga mal). Bryans sista dag i Byron vilket SUGER for vi hade blivit ett bra team han och jag!! Han flyttar till sin flickvan i Oslo nu sa vi kan catcha up om ett ar eller sa nar jag ocksa flyttar mitt ass dit! :D



Bryan



Varldens finaste Joe


varldens finaste kjol som jag anvander jamt pa nomads, tack mormor!


Nick (prast) viger mig och sexy lexy. Vi sade ja. Fantastisk rolig dag aven igar!


byron bay in this very moment, gotta love it ffs


Lache, min basta reception-buddy. Den bast lache jag nagonsin kommer traffa, helt sjuk i huvudet!


Chicago, helt obeskrivligt bra han ar. Nick njuter av varat rena golv med lite hostmedicin.

Nu: sallad till middag! Puss pa er :)


















"You so should have "tjingpaxed" that!"

Back in Alice. De tre senaste dagarna har vart helt underbara. Hanna, du har verkligen missat något! Ni andra också för den delen! Pga lathet har jag inte orkat uppdatera bloggen sen vi kom tillbaka men här kommer därför ett lite längre inlägg!

 

06.00 i Måndags blev vi upphämtade av en minibuss som skulle ta oss på "The Rock Tour", en tredagars tripp genom The Red Centre, australiens outback. Vi stannade först till vid företagets kontor och fick lite information av vår guide Sarah, om vad de kommande dagarna skulle komma att inkludera. Sedan gav vi oss av, vi skulle komma att köra 70 mil första dagen. Att åka 70 mil på en väg som mer eller mindre är spikrak hela tiden är rätt segt alltså. Landskapet ser dessutom exakt likadant ut överallt och ändrar sig inte för fem öre. Vi var runt 20 pers på bussen och under vår färd körde vi en presentationslek där alla fick komma fram och berätta lite om sig själv inför alla i mikrofonen som fanns på bussen. Det var fyra italienare med på bussen och Francesco, en av dem var verkligen en tvättäkta italiano. Hela gruppen höll stundtals på att dö av skratt när hans polare tog bilder på honom i olika poser. Han gick även alla vandringsleder i antingen lädersandaler eller Pradaskor. Presentationsleken tog runt en halvtimme. Resten av resan var mer eller mindre dötid och jag roade mig med min iPod samtidigt som jag blickade ut över ett landskap som förblev oförändrat. Vårt första stopp var efter 50 mil, Kings Canyon. Här gick vi en fyra timmars vandring och Sarah berättade en massa om aboriginkulturen då The Red Centre är stället kulturen är som mest präglad. Vandringens höjdpunkt var när vi fick bada i en billabong i "The Garden of Eden", ett vattenhål mitt i bergsklyftan, sjukt nice! Efter vandringen var det dags att dräpa ytterligare 20 mil och iochmed vår vandring rann tiden iväg ganska snabbt. I solnedgången stannade vi till vid vägkanten för att samla ihop ved för kvällen. Vi fick själva bryta kvistar och trädstammar och när vi hade nog med ved drog vi iväg igen. Vi svängde av vid en avtagsväg och stannade vid en öppen plats för att campa över natten. Detta var verkligen mitt ute i ingen-jävla-stans och det kändes så jäkla häftigt! Vi lagade chili con carne över öppen eld och drack lite bärs innan vi rullade ut våra swags (en swag är ungefär som en kombinerad sovsäck/liggunderlag) på marken och somnade under en stjärnklar himmel.

 

Halv sex morgonen därpå var det uppstigning. Vi käkade frukost, packade ihop våra grejer och drog iväg igen. Dagens första stopp var Kata Tjuta (The Olgas). På vägen dit får jag plötsligt syn på hur Ayers Rock uppenbarar sig i det platta landskapet. Vi stannade till vid en utkiksplats och tog några bilder. Väl framme vid Kata Tjuta gick vi vandringsleden "The Valley Of The Winds" även detta en vandring på tre-fyra timmar. Vandrigen var grymt häftig och Kata Tjuta är verkligen en ofattbar stenformation. Ett parti påminde väldigt mycket om Trollheimsporten i Skardalen men i övrigt är det inte likt något jag sett förr. Framåt slutet av vandringen var det nästan olidligt varmt och flugorna var verkligen överallt. Jag kan inte med ord beskriva hur frustrerande flugorna var. De låter helt enkelt inte bli dig. Du har tur om du får vara ifred två sekunder. Helst ska de vara i ansiktet och gärna vid partiet runt munnen. Mygg hemma kan vara en pain in the ass ibland men det här var verkligen helt sjukt! Det blev inte direkt bättre när vi skulle till att käka lunch, vilket vi självklart gjorde utomhus. Efter en fruktad lunch åkte vi till "The Aboriginal Centre" vilket ligger vid foten av Ayers Rock (Uluru) Här spenderade vi cirka en timme och vi fick gå runt och kika på egen hand innan det var dags att se solnedgången över Uluru. Uluru, som är turens höjdpunkt är verkligen sjukt stor. Jag trodde inte, trots att ha sett massa bilder av stenen, att den skulle vara så stor som den faktiskt är. Vi fick förresten veta att det man ser av Uluru faktiskt bara är en jätteliten del av den, då forskare tror att den är närmare sex kilometer lång under marken, ofattbart! Men å andra sidan är den ju ett av världens sju underverk också. Kombinationen middag, iskall bärs och att se solnedgången över Ayers Rock är rtt oslagbart och något jag kommer att minnas länge. Det är oerhört häftigt att se hur stenen skiftar färg medan solen sakta sänker sig över horisonten. Vi övernattade på ett annat ställe den här natten. Här fanns både toaletter och duschar så vi kunde fräscha till oss lite. Det styggaste var när jag kliver ut ur duschen och får se Francesco, italienaren, stå i bara handduken, och blåsa sin yviga lejonman till hår med sin hårtork samtidigt som han sprayar parfym över hela sig själv ur en stor flaska. Snubben var dessutom livrädd för att sova under öppen himmel och sov därför i bussen båda nätter fick jag veta i efterhand, haha! Vi drack öl och snackade lite skit runt elden innan vi, på samma sätt som natten innan, kurade ihop oss och somnade i våra swags.

 

Det var fortfarande mörkt när vi blev väckta dagen därpå. Det var bara att rulla ihop sin swag och vräka sig på bussen som gällde. Vi drog iväg och såg sedan soluppgången över Uluru samtidigt som vi käkade frukost. Var riktigt coolt att se men solnedgången var bättre måste jag säga. Det var också bättre i det avseende att flugorna också vaknat tidigt och började terrorisera oss direkt. När vi käkat klart och solen gått upp gick vi "The Base Walk", en rätt behaglig vandring (bortsett från flugorna) på ca 10 km runt hela Uluru. Vi hade möjligheten att bestiga stenen också, ett val vi fick göra själva, men det blåste lite för mycket så "klättringen" var inte öppen. Guiderna råder en däremot att inte klättra på Uluru, dels för att det är så pass många som dött när de försökt bestiga den, men också för att Uluru är helig för aboriginerna och det är allt annat än respektfullt att klättra på stenen. Det såg även förbannat läskigt ut där man kunde klättra och det är ingenting jag skulle riskera att göra. Vi satte kurs mot Alice Springs efter vandringen och stannade på vägen till vid en kamelfarm där vi fick rida kamel. Red kamel gjorde jag första gången i Egypten och det är jäkligt kul eftersom kamelerna går sk "passgång", dvs att de flyttar fram båda ben på samma sida samtidigt. Den här gången började även kamelerna springa och det var jäkligt kul. Apropå kameler såg vi även ett gäng vilda kameler från vägen på vägen hem, coolt! Väl framme i Alice Springs blev vi avsläppta vid våra respektive hostels och vi hann mer eller mindre bara duscha och byta om innan vi möttes upp igen på "The Rock Bar" där vi avrundade turen med middag och fest, en bra avslutning på en GRYM tur! Jag blev däremot nekad inträde på grannpuben då jag hade linne på mig och man var tvungen att ha ärmar för att få komma in. Det slutade med att jag gick tillbaka till hostelet själv. Det var en aning creepy och jag skulle inte rekommendera att göra det. Aboriginerna här är inte att lita på alltså och de flesta resguider råder en till att INTE gå själv i Alice Springs nattetid. Dumt, men det gick ju bra den här gången iallafall, haha!

 

Måste bara berätta om mitt uppvaknade igår morse vilket är mitt värsta uppvaknande någonsin. Redan innan jag slår upp ögonen inser jag att det är blött i hela min säng. Min första tanke var att jag kanske inte skruvat åt korken på min vattenflaska ordentligt men det skulle visa sig vara något mycket värre. Snubben som ligger ovanför mig i sängen är Julien, en av fransmännen som var med på Uluru-turen. Jag hör hur han rör litegrann på sig och iochmed detta ser och känner jag hur det droppar från hans madrass ner i min säng. Det är då jag inser det. Den jäveln har pissat på sig och det har trängt igenom hans madrass och ner på mig. Så där ligger jag alltså, genomblöt, indränkt, i en fransmans jävla piss. Såhär i efterhand kan jag garva åt det men fyfan vad äckligt det var! Det var bara raka vägen till duschen och där stod jag länge vill jag lova. Usch och fy och fan!

 

Igår checkade vi ut från Toddys (ovanstående incident toppade liksom vistelsen med råge) och de resterande nätterna ska vi bo på Annie's Place, Det nya hostelet är verkligen sjysst. $20/natt och det ligger dessutom närmare stan, win win situation! Gjorde inte alls mycket under gårdagen och det var riktigt skönt måste jag säga. Vi tog oss dock bort till BO's Saloon och käkade middag tillsammans med Dan, en helskön Aussie från Brisbane som också var med på turen till Uluru. Vi testade självklart Outback tallriken vilken var fruktansvärt god!

 

Här är ett urval av bilder från tre underbara dagar i The Red Centre!



Påväg upp mot Kings Canyon

Kings Canyon

Hej Börje!

En Perentie, världens näst största ödla. Här med en annan ödla i munnen.

Billabongen i The Garden of Eden

Luke & Patrik

Kings Canyon

The Kings of the canyon

Kings Canyon

Samla ved inför kvällen

Vår buss. Packning av ved

Tidig morgon vid vår första campsite

Kata Tjuta

Röd sand

Patrik smeker upp bergamusen i Kata Tjuta

Kata Tjuta

Kata Tjuta

Platsen som påminner om Trollheimsporten.

Längs denna "stig" kan man bestiga Uluru.

Uluru @ sunset

En välbehövd bärkeljunga efter en dags vandring

Ayers Rock är inte så stor när man tänker efter

Påväg till vårt camp andra natten

Our little campsite

Trötta pajkah!

Fullmåne vid lägerelden

Soluppgång över Uluru

Beautiful

Rak vägjävel!

Vilda kameljävlar!

"Fooluru" Många som åkt för att se Uluru har trott att detta är den riktiga stenen. De har därför vänt tillbaka med ett leende på läpparna men sedan blivit informerade om att detta INTE är Uluru. Därav namnet, Fooluru.

The Ayers Rock Crew

Kamelridning

Bojangles Outback Mixed Grill. Kamel, Buffel, Känguru, Emu & Krokodil
















"Duuude, THAT is some really fucked up shit right there, man!"

- Chicago, om allt, hela tiden. haha

Ni som kanner mig val vet att jag hatar att befinna mig i kok!
Darfor ser mina maltider ut ungefar sahar nu:
Nudlar och vitt brod med smor pa.

Ni ar typ 200 som laser bloggen varje vecka, jag vill ha ett mat tips fran VAR OCH EN AV ER. Annars kommer jag inte hem levande. Gloria larde mig skrika Jag ar hungrig idag pa italienska; HO FAMEEEE!

Pizza, hummer och flaskfile funkar inte, jag ar backpacker, inte rik. Vi har heller ingen ugn!

Det har ar ett desperat rop pa hjalp(/hot), sa att ni vet.
Lat karma vara med er i beslutet om att lamna detta inlagg okommenterat, HO FAME.

ciao, amore














"JAAAAAA"



The fab hostel Nomads! Har jobbar alltsa jag och balkongen som ar inringad ar varan alldeles egna fina!


For 20 min sen: Kommer in i varat rum och det ligger har overallt. Rob rakar en mohawk pa Chicago!



Gloria, the italian mafia! Och vid hennes kna kan ni skada en lada goon, av basta SEXY LEXY sort. Lagg pa minnet!


Nick, helt galen dude fran england

Mer bilder kommer pa alla andra ocksa! Vi ska ha beachparty idag! Med bbq och grejer!!
Och btw sa blev jag flyttad fran receptionen imorse. FAN! Fast det var bra, nu jobbar jag tillsammans med min familj pa housekeeping istallet fran 10-13 varje dag, vilket dessutom betyder att jag kommer kunna dansa pa den dar dansstudion! Vi hade roligt idag och tiden gick sa himla snabbt!




Hittade antligen den har forbaskade laten idag, som jag letat! Ollie spelade den pa Cool Bananas i Agnes water typ 1 miljon ganger om dagen :)


Crazy Ollie fran cool bananas


Jag vet, helt plotsligt visar jag bilder fran Agnes Water! Har ar Serg med sitt alskade shackspel.

Nej maste jag gora nagon nytta. Typ lagga mig i havet med en ol tillsammans med mina staff eller WHATEVER!
Forst ska jag namna att jag fick varldens finaste basta roligaste sms fran min bastis imorse som gjorde att jag inte kunde somna om, men det gjorde inget! Tack for att du finns bajskorvsEmma!



Over and out. Ciao!















have i told you that i love my life


Jill, en as skon bona fran Aussi



Min frisor fran england



Flip the cup och en liten jakel pa det.


Mitt nya hem for 5 veckor framat!


Forsta dagen pa jobbet igar. Jag ar receptionist, forstar ni vad coolt?! Jag har ett jobb dar jag far traffa manniskor hela tiden, jobba med ett GRYMT team och dessutom lara mig engelska!
Jag borjade som sagt klockan 18 igar och jobbade fram till 21, vilket jag kommer gora nu anda fram till julafton. Det ar ju bara 3 timmar eftersom jag bara jobbar for gratis boende, sa mycket pengar som jag gjort av med sammanlagt de senaste 4 dagarna, gjorde jag minst av med pa en dag med grabbarna. Nu maste jag ju spara pengar OM tomten kommer till Mallan pa julafton. Jag fick precis ett mail fran tomten (Bodil) att Mallan vill komma hit till mig! AH vad kul det skulle varit, da kanske vi kan aka och kolla pa den stora stenen i Alice Springs eller Melbourne, den staden ska tydligen vara helt fantastiskt bra!
   Iallafall, tillbaka till jobbet. Det var skit svart att lara sig datasystemet for bokningar och varje gast som kommer till receptionen kan inte halla sig till det man lart sig utan ska halla pa att krangla hit och dit! Killen som jag jobbade med ar helskon och vi garvade och tontade oss hela tiden, vilket alla staff gor. De ar ganska lika mig, vilket ar sa himla skont! Nar mitt pass var slut kom Joe ner och jag tvingade honom att hjalpa mig med min risotto, kopte lite ingredienser pa affaren och hoppades pa det basta. Men vi hade sant teamwork, gar inte att ana. Alla andra staff sop men jag ville verkligen bara ga och lagga mig, deckade direkt!

Alla ar helt fantastiska pa Nomads och gardagen var sa himla rolig! Sprang dessutom bort till mitt gamla hostel och halsade pa Laura(har tyvarr ingen bild pa henne an) och hennes kompisar fran England. Och den tatuerade britten frissade till mig! Han tog 5-6 cm sa det syns ingen skillnad, men gud sa fresh det blev va!

Dagens planer:
Slappa, hanga med min nya familj, jobba och sen maste jag val stalla upp for laget. Min kropp skriker nej nar jag tanker pa goon. Och bara njuta av Byron Bay! ☮











"We are getting married, yes? No?... Yes?!"

JAG AR SA HIMLA LYCKLIG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jag traffar sa underbara, snalla manniskor hela tiden och jag alskar Byron Bay! Det blev en utgang igar igen bara for att jag ville spendera extra tid med manniskorna pa village! Vi hamnade pa beach hotel igen, och avslutade kvallen pa stranden. Byron kryllar av sakallade Schoolish nu, typ studenter, fast de ar 17 ar sa ingen kommer in pa krogen, utan hanger bara pa stan och pa stranden typ.
Var tvungen att masa mig upp klockan 8 imorse, snacka om pain in the ass. Uhh! Kakade frukost och checkade ut. Tidsoptimist som jag ar(vill doda mig sjalv varje gang jag inser detta men fortsatter vara ett pucko och inte andrar mitt beteende) sa fick jag, trots att jag klev upp 1 timma innan, springa till Nomads for att mota min nya boss, Alex. Vi satte oss vid ett bord och borjade "motet".
Alex: "OK Hanna, first question. Are you a cleaning person, or a person person?"
Jag: "Definitly a person person!"
Alex: "That's what i thought, you got the job as a receptionist."
Jag, med arets storsta tontflin pa lapparna, gjorde gigantiska echappe-change hopp och viftade febrilt med armarna inombords.

Efter det fick jag checka in. Jag kliver in i ett 8 bed doorm, mitt rum hemma har varit sa stokigt max en gang under min tid pa denna planet, jag lovar mamma och pappa. Alla i rummet ar staff, och jag fick en top-bed, alltsa overslaf(fuck). Rakade vacka halva rummet nar jag insag att Gloria, en italiensk tjej som jag traffade sist jag var i Byron och hade jatte roligt med, SOVER I SANGEN UNDER MIG och ar ocksa staff!! HELT SJUKT, vi skrek och kramades som sma barn! Jag ar sa lycklig, lycklig!!
Jag tankte ringa er mamma och pappa, men jag stoppade mig sjalv i sista sekund for att jag skulle bara gratit av lycka och det kandes meningslost, prova ring mig igen imorgon? Jag tror det ar billigare for mig att ni ringer.
Iallafall, jag kommer jobba fran 18-21 varje dag i minst 4 veckor och borjar redan ikvall, vilket suger litegranna da jag kom pa att jag inte kommer kunna dansa pa onsdagar som jag trodde.. Kanske att jag kan byta onsdagar, men jag vet inte, vi far la se!

Jag vet inte hur jag ska forklara med ord hur glad jag ar, jag alskar Byron och kan inte sluta saga det(forlat). Mellan klockan 16-17 (aussi-tid) ska jag tillbaka till mitt forra hostel, mittemot Cheeky monkies, och bli klippt av den tatuerade britten som jag namde i forra inlagget! Annars har jag inte sa mycket planerat for dagen, typ sova och smalta denna fantastiska morgon!












"Alright then, let's rape some kangaroos!"

Vår gratismiddag på Gilligans i fredags spårade såklart ur och vi blev alldeles för berusade. Allt började när jag hittade en $20-sedel på toaletten och tänkte att jag kan ju lika gärna bjuda grabbarna på en öl. Det slutade med sju halvlitrar och efter lite party på PJ O'briens sa vi tillslut hejdå till Anna, Johan & Jamie och tog bussen till vårt hostel. Dagen efter vaknade vi, ganska så slitna, och insåg att vi försovit oss en halvtimme. Vi hann som tur var med bussen till flygplatsen och några minuter senare mötte vi upp med en bakfull Luke. Vår flight hade uppenbarligen också försovit sig en halvtimme så vi kom iväg lite senare än förväntat.

Två timmar senare landade vi på flygplatsen i Alice Springs och tog ytterligare en buss till vårt hostel. Busschauffören berättade under färden lite småfakta om Alice Springs. "We've got a fantastic thing here in Alice Springs called 0% humidity". Det märks vill jag lova. Det är en helt annan värme här än vad vi upplevde i Cairns, något behagligare men det är fortfarande stört varmt. Något som är sjukt är att vi var tvungna att ställa tillbaka klockorna en halvtimme(!). Visst, jag har rest genom diverse tidzoner och ställt om klockan hit och dit men en halvtimme var något nytt. Min iPhone, som annars är jäkligt bra på att ställa in tidzoner automatiskt, verkar däremot inte ha fattat vart vi befinner oss då den för tillfället visar samma tid som i Sverige, haha!

Toddys, vilket är det hostel vi bor på är det sämsta vi har bott på hittils under den här resan. Det är jätteskitigt, kackerlackor, spindlar och diverse småkryp överallt, t.om. i sängen hänger de ut! (jag vill inte ens veta vad du skulle tycka, Hanna!) Man måste dessutom hyra allt i köksväg från receptionen mot en deposition. Detta har vi vart med om på många hostels innan men inte på samma sätt. Vanligtvis får du en låda med det nödvändigaste i men här måste du ange precis vad du vill ha och du får ingenting att ha grejerna i, värdelöst!

Vi gick en sväng på stan och kikade men det mesta var stängt så det vi kunde kolla på var packade aboriginer, de är verkligen överallt här. Det enda de gör är att skrika och föra ett jävla liv. Vi gick också en liten stig, kallad "The Lion Walk", upp på en höjd där man hade utsikt över hela stan. Vi tog några bilder och handlade sedan på Woolworths. Gick sedan de 20 minuterna tillbaka till vårt kukhostel och svängde ihop en caesarsallad till middag. På kvällen kollade vi lite på South Park och gick och la oss vid tolvtiden.

 

Idag chillade vi vid en av de två pooler hostelet har att erbjuda (ja, de är också skitiga). På eftermiddagen gick vi också en liten sväng. Traskade längs en torkad flod ett tag och sen tog vi en cola på en bar inne i stan. På deras meny fanns en "mixed grill" tallrik som verkar jäkligt intressant. En blandning av känguru, emu, kamel, krokodil och buffel är något vi redan idag bestämde att vi måste testa innan vi åker härifrån. Vårt hostel serverar också kamel och det tänkte vi att vi skulle käka till middag idag men det var ganska dyrt så vi bestämde oss istället för att köra en mix-tallrik när vi kommer tillbaka från vår Uluru-tur som vi drar iväg på imorn.

 

Mitt första intryck av Alice Springs är att det är större än jag förväntat mig. Det är verkligen annorlunda här ute jämfört med det vi sett av Australien so far, det är nästan lite vilda västern stämning över stället. Själva stan är inte så värst trevlig och det kändes som att vi, trots att det mesta var stängt, hann med det mesta igår och vi är redan nu ganska mätt på staden. "Så varför i helvete ska ni stanna en hel vecka i Alice?" kan man ju kanske undra men det ligger till på det här viset; ska du flyga hit så finns det egentligen bara ett alternativ när det gäller flygbolag och det är Qantas. Qantas är ganska dyra (vi betalade $600 var för flyg hit och till Perth!!) och vi försökte boka de billigaste datumen vi kunde hitta, därav en så lång vistelse.

 

Klockan 06.00 imorgon blir vi som sagt upphämtade av en buss som under de kommande tre dagarna ska ta oss på "The Rock Tour" ett äventyr genom Australiens outback där vi bl.a. kommer att besöka Ayers Rock. Hörs om ett par dagar. Howdy!

 

I väntan på flighten mellan Cairns och Alice Springs

 

Hejdå Cairns!

 

Framme i Alice

 

 

Nåt slags center där fruntimmer tydligen inte är välkomna

 

En ball stenformation

 

"Centrum"

 

Aboriginjävlar!

 

 

En cool julinstallation. Här åker tomten tydligen släde efter kängurus!

 

Påväg upp för "Lion walk"

 

Utsikt från höjden

 

Mer utsikt

 

Ännu mer utsikt

 

 

Gangsta Pat.

 

Wombat, wombat. Sexy, sexy!

 

Torkad flod + berg

 

Lite annorlunda mot varning-för-älg-skyltarna hemma.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Spännande med firren som ville mucka

Haha skrattade ihjal mig inombords nar jag laste den kommentaren, farsan Carlson!

Vaknade igar morse och tankte att det inte ar sant.. Regn, regn, regn, regn. Ska bli battre imorgon sags det! Haller tummarna! Som tur var var det iallafall uppehall nar jag tog en svang pa "stan". JAG ALSKAR BYRON BAY! :) Letade aven upp dansshopen som jag hittade sist vi var har, pa onsdagar kl. 19 halls en contemporary/jazz-klass som jag ska kolla in, de har bara advanced classes sa det kan bli kult. Sa lange de inte ber mig gora 10 piquesnurrar och en split ar jag inte helt lost liksom.. Update om det pa torsdag!

Med leende lappar och en box goon begav jag mig tillbaka till hostlet. Traffade sa himla manga roliga manniskor igar! Vi satt forst typ 50-60 pers pa hostlet och spelade flip the cup, fuck the dealer och what's the name of the game, sen begav vi oss ut mot nya aventyr. Gick till stranden och forfestade lite mer, sedan in en svang pa Beaches osv.osv. (Vi gjorde missen att bara ga till Cheeky monkies sist, Byron har mer bra stallen, grabbar!) Forsokte ladda upp bilder pa nagra av manniskorna, bland annat en heltatuerad britt som ska bli min frisor idag, men datorn samarbetar inte med mig! Istallet bjuder jag pa lite musik som jag onskar nagon kunde ladda ner at mig och skicka till min mail. Kan man gora det? (blinkar just nu allt jag kan med ogonfransarna, snalla)

Forresten traffade jag din femhundrade "blivande fru" Daniel, fran Agnes Water. Hon bor pa mitt hostel :)








Daniel! Har ar laten jag menade pa Cool Bananas! TJOHO!


Sjukt konstigt att denna bild funkade att ladda upp?!











"The girl in the corner can't be seen"

Då har jag vart ute på stora barriärrevet och gjort min dykarkurs. Har nu "Advanced Open Water" certifikatet och jag är grymt nöjd med mina två dagar ute på revet. Det var runt 100 pers på båten vi åkte ut med, de flesta skulle snorkla, vissa göra några enstaka dyk och så var det några som tog dykarcertifikat. I min grupp var vi fyra pers. Jag och tre nordnorskar. Till skillnad från "Open Water" kursen är den här kursen mer praktisk, man läser ingen teori utan inriktar sig bara på själva dykningen. Första dagen gjorde vi tre dyk. Ett djupdyk, ett navigationsdyk och ett dyk mest på skoj. Dag två fick vi utifrån en lista bestämma vad vi ville göra för dyk och vi gjorde även denna dag tre dyk, varav två av dyken helt på egen hand utan guide. Under dyk nummer två i Onsdags tog min luft slut fortare än jag trott och jag fick därför dela luft med vår guide. Medan vi simmar där bredvid varandra får vi syn på en "triggerfish" som uppenbarligen tycker att vi inkräktar på dennes område. Fisken öser rakt emot oss och det är inte en liten fisk vi snackar om här. Det slutade med att vi fick sparka fisken allt vad vi kunde för att undgå att bli biten av den, men det var lite halvknepigt när vi delade luft och var tvungen att simma bredvid varandra samtidigt som vi försökte hålla ögonen på triggerfishen. Lite halvsketchy var det men det gick ju bra och det var en upplevelse måste jag säga. Själva barriärrevet är en upplevelse det med. Det är verkligen en helt annan värld under ytan alltså, kan inte med ord beskriva hur häftigt det var! Man kunde hyra undervattenskameror på båten vilket jag tänkt göra andra dagen men jag var för sent ute och det fanns inga kameror kvar när jag skulle hyra så det blev tyvärr inga bilder från under ytan.

 

I Onsdags var sista kvällen vi kunde ses allihopa så det blev lite "adjö-mina-vänner-fest". Vi gick ut och käkade tillsammans med Rebecca, Luke, Anna & Johan och sedan blev det utgång. Luke och jag höll även på att bli arresterade av länsman då vi fick för oss att bada i lagunen (där det självklart råder badförbud nattetid) efter krogen. Nej, så farligt var det inte men de tyckte inte alls om vår idé, haha!

 

Igår var en mycket seg dag, gjorde inte alls mycket. Låg mest inne på hostelet och kurerade bakfyllan, läste och lyssnade på musik. På eftermiddagen drog Hanna och Patrik iväg för att göra "Jungle Swing" (googla eller youtuba det ni som är intresserade) Själv skippade jag det äventyret då jag redan gjort världens största canyon swing på Nya Zeeland (känns som att allt som är mindre än den skulle kännas som en besvikelse) Under tiden var Luke och jag runt på lite resebyråer för att få en bra deal på en tur till Uluru, även känd som Ayers Rock. Det är egentligen för att se den som är anledningen att vi åker ner till Alice Springs, känns som att det är något man bör se när man är i Australien. Vi fick lite olika förslag på turer man kan göra och när Hanna och Patrik var tillbaka från sin tur i djungelgungan tog vi en diskussion och bestämde oss sedan för vilken tur vi skulle boka. På kvällen blev det bio igen, nya Harry Potter filmen. Jag somnade i biosalongen efter en timme, värt! Haha! Sa sedan adjö till Hanna som nu lämnar oss för att åka tillbaka till Byron Bay, var inget kul men vi kommer ju att ses snart igen.

 

Imorse checkade Patrik & jag ut från hostelet och gick en sväng på stan med Luke efter att ha bokat turen till Uluru. Vi tog oss sedan till vårt nya hostel, Nomads Serpent, vilket är det hostel vi först tänkte bo på när vi kom hit till Cairns. En natt kostar bara $10 och eftersom vi måste gå upp i hyfsad tid imorn för att åka ut till flygplatsen tänkte vi att vi kan lika gära bo här ute inatt och samtidigt spara lite pengar. Ikväll ska vi käka gratis middag på Gilligans och säga adjö till Anna & Johan som vi mest troligt inte kommer att träffa mer under den här resan. Jävligt tråkigt att vi alla splittras nu måste jag säga då vi har blivit ganska tighta på slutet. Men men, det är väl inte sista gången vi ses hoppas jag! Det känns även trist att behöva lämna Cairns, detta är också ett ställe jag verkligen gillar. Är dock sjukt peppad på Alice Springs och 11.30 imorn bär det av. Kollade vädret nyss och det ser ut att kunna bli fruktansvärt varmt! Tills dess, lite bilder från de sista dagarna här i Queensland.

 

Saxon Reef - svårt att med bilder visa hur fint det är.

 

Howdy!

 

Som sagt, man ser jävligt het ut i en stingersuit.

 

Rebecca & Hanna tar haschbrownies. Nääärå!

 

Sista middagen på Rattle N Hum. Hanna, Johan, Anna & Rebecca

 

Den onde, den gode, den fule.

 

En börjar fyllna te.

 

Breakin' the law, breakin' the law.

 

Haha!

 

Armwrestling! Hanna vs. Anna

 

LoL

 

Johan, Luke & Patrik.

 

Hippiestolen

 

Hanna unt Rebecca

 

Lukes gap

 

Luke i sitt ässe

 

Jo det var lite suddigt nere vid lagunen

 

Sista bilden innan det var tack och godnatt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


JUNGLE SWING 45m - 1m - 45 m. 120km/h

Kom pa att jag glomde beratta om mitt och Patriks aventyr igar!!

Vi kastade oss ut i ett fantastiskt jungle swing! Vi fick ligga raklanga i en sele sedan hissades vi upp 45 meter bakat i luften. Val uppe fick Pata den fantastiska uppgiften att dra i ett snore som skulle slappa oss ivag. Den kanslan var sa javla haftig!! Droppet var minst halvvags innan vi fangades upp av sjalva gungan som tog oss ner till 1 meter over marken och sedan upp till 45 meter igen, detta 120 km/h (varldens snabbaste)! Sa javla coolt var det! Nar vi kom ner sa fragade guiden om vi ville gora igen. Patriks bestamda NEJ FAN horde varken jag eller guiden sa han hissade upp oss igen. Denna gang fick jag dra i snoret, jag var sa skakis fran forsta gangen att jag inte hade nagon kraft alls kvar i kroppen. Och sen ivag! Sa javla frant och vart varenda ore! Vi fick bilder med oss sa vi kan visa nar vi kommer hem!

:D

/Hanna igen

Hej! Jag lever!

Nu befinner jag mig alldeles ensam i Byron. Har haft en fordjavlig dag! Sov 2 timmar innan jag var tvungen att kliva upp for att ta bussen till flygplatsen, kl 3 imorse. Bussen tog 40 min, sov hela vagen, sen checkade jag in baggage och mig sjalv och vantade i 30 min. Flyget tog 2 timmar och jag sov hela vagen.
Var lite orolig att jag inte skulle hitta nagot som kunde transportera mig mellan Gold Coast och Byron, men jag hann bara haffa min vaska och vanda mig om sa stod dar en tant med en skylt "Shuttlebus - Byron" for 35 dollar.

Kom fram vid 10-11 imorse (inte helt saker for att jag har bytt tidszon igen) och forsokte sedan hitta billigast mojliga hostel. Hamnade till slut mittemot Cheeky monkies, har hort att det ska vara ratt bra. Men det var sjukt sunkigt! Gick och handlade lite havregryn och russin och kalasade till det med frukost. Blir nudlar till middag. Pengarna har bara flygit ivag den senaste veckan sa jag har en penga-angest-period just nu.. Var dessutom tvungen att kopa en ny handduk for 40 kr, det kandes som om det ruinerade mig. Pa riktigt!
Fick skura ur tvattmedel ur hela min vaska for forpackningen gick sonder under flygtransporten, alla klader var dyngsura med irriterande smorja. Som tur var skulle jag anda tvatta idag. Men ni forstar, har har man endast kallvatten-tvatt sa kladerna kommer ut lika skitiga som innan fast luktar gott. Underbart.

Kunde inte vanta langre pa tvatten sa jag drog pa mig ett par skitiga leggings och en skjorta som klarade sig langst ner i ryggan och gick bort pa Nomads. JAG KOMMER FA WFA (working for accommodation) INOM 7 DAGAR! Och det basta ar att han erbjod mig antingen kok eller reception, precis det jag vill gora sa jag traffar manniskor. Men jag ska dit pa mandag klockan 9 pa morgonen och bestamma exakt hur det blir. Eftersom Byron Bay ar helt proppfullt nu (YIHAA) med backpackers, sa fanns inga rum lediga pa Nomads, sa jag maste bo kvar pa det hostlet jag ar pa nu inatt och imorgonnatt. Kanske lanar en surfbrada imorgon :)
Sa himla skont att det gick bra! Beroende pa vilken uppgift jag far pa hostlet sa ska jag soka ett "vanligt jobb" ocksa!
15 timmar drygt ensam och det har anda gatt ganska bra. Jag avskyr att vara ensam, och har ingen lust egentligen att lara mig det. Inte just nu iallafall! Manga sager att det ar mycket battre men vi far la se. Sa fort jag kommer till Nomads kommer det bli lattare iallafall :)

By the way, det regnar i Byron, som vanligt kanske man ska saga. Nar vi var har sist sa regnade det ju sakert 5 av 7 dagar varav 1 solig dag. Det har regnat mer har an det gjorde i Cairns regnperiod under de 8 dagar jag var dar.

Nu blir det nudlar till middag och sen kolla var tv-rummet pa hostlet ar, inte en enda dollar ska ga till spillo ikvall.
Om jag inte skrivit mitt nummer sa ar det +61413895914, jag kan nog behova ett hej sms da och da nu nar jag ar sjalv ;)

Puss och kram
eran Hanna

(PS. PATRIK OCH DANIEL: Skit i Alice, kidnappa med er Luke (och solen, lamna varmen) och kom hit istallet)











en fin dag i cairns

Hej mina kara!

Idag har Daniel varit pa revet och gjort massa dyk sa jag och Pata har haft dagen for oss sjalva! Klev upp tidigt och checkade ut fran hostlet som vi bott pa dom senaste dagarna. Kandes inge kul att betala 20 dollar dar nar jag lika garna kan betala 22 pa gilligans, sa jag flyttade dit sjalv idag och bor nog dar tills pa fredag nar jag aker. Gilligans ar som ett stort hotell, fast hostel, for backpackers. Skit frascht och atmosfaren dar ar ball. At free dinner for en timma sen och ar helt proppmatt, valde chilli con carne idag! Satt dar i min ensamhet och at och tankte att det ar val ungefar sa har det kommer vara de kommande veckorna. Precis i samma stund som jag tankte det startade de en skon Beatles lat och jag kollade upp och ser att de visar runway-klipp fran bl.a. Chanel och Balmain. Hur coolt var inte det da?! Sa jag trivdes ratt bra anda!

Annars har jag och Patrik kollat stan lite idag. Jag ringde min alskade bastavan Emma igar, vi pratade i 10 minuter och det kostade mig lite mer an 200 svenska kronor. Helt sjukt. Sa vi gick till kopcentrumet och forsokte reda ut lite priser. Blev inte sa mycket klokare av det, tyvarr, sa jag vet fortfarande inte vad det kostar i minuten att ringa.. Efter det kollade vi in biblioteket har i stan, ratt mysigt sa jag gar nog tillbaka imorgon och kollar lite :)

Efter att jag checkat in pa gilligans motte jag upp Anna, Luke, Johan, James(?) och tva kompisar till Luke fran Sverige. Tog ett par barkeljunga och bara umgicks. Sen anslot nagra till som Johan tydligen gjort Surflektioner med for massa veckor sen! Vi kom dessutom fram till precis att det ar halva priset pa bio ikvall sa jag kanske hanger med Anna, Luke och Johan pa bio!

Mitt australienska nummer ar btw +61413895914!










Didgeridoo - Didgeridon't

Det är lata dagar här i Cairns. Har vart dålig på att uppdatera bloggen sen vi kom hit men det beror till största del på att vi inte har gjort något speciellt som är värt att berätta om. Hittils har vi haft tur med vädret, trots regnperioden har vi haft bra väder varenda dag sen vi kom hit. Har kommit nån liten skur då och då men annars har vädret växlat mellan strålande solsken och växlande molnighet. När det är mulet känns det nästan som om det är varmare än när solen ligger på, är fruktansvärt varmt alltså! Vill inte ens tänka på hur klimatet är här i Januari/Februari när det är högsommar.

En annan sak jag har märkt med Cairns är att det finns en hel del aboriginer här, visst har vi sett ett par stycken tidigare men det är mycket mer påtagligt här. De flesta av dem sitter mest och super och för ett jävla liv, verkar vara "the aboriginal way of life" om jag har förstått det rätt. Ska bli jäkligt spännande att se Alice Springs också, i staten Northern Territory är ju aboriginkulturen som mest präglad. Apropå urinvånare provade Hanna och jag på att spela Didgeridoo i en butik häromdagen. Vi fick en "minilektion" av butiksbiträdet men jävlar så svårt det var. Lät långt ifrån hur det egentligen ska låta men det var ju kul att ha provat iallafall!

 

Rebecca drog själv upp till Cape Tribulation häromdagen, vi beslutade oss för att skippa det då det har gått en del pengar hittils på den här resan och vi känner att vi kan inte vara med på allt. Luke, Anna & Johan har även anlänt till Cairns nu och vi passade på att svinga ett par bägare tillsammans med dem på Gilligans igår. Vi ska försöka styra upp något kul på Onsdag kväll när Rebecca kommer tillbaka också, då det blir sista kvällen vi kommer att ses alla tillsammans.

 

Innan vi gick ut igår hände något jäkligt sjukt. Jag och Patrik gick och såg Jackass 3D på bio och när vi kom tillbaka satt Hanna och drack vin med två skottar på balkongen. De båda skottarna hade checkat in i vårt rum. Den ena av dem verkade lite skum och det skulle visa sig bli ännu värre. Han var sjukt på Hanna och bad om kyssar hit och kyssar dit. Han började även snacka massa skit om droger och allt slutade med att han mer eller mindre hotade Patrik till livet. Situationen var allmänt obehaglig och vi krävde tillslut att få byta rum. Zoe, en av tjejerna som också bodde i rummet flyttade också in i det nya rummet då hon heller inte kände sig trygg i samma rum som den galna skotten. Det nya rummet är lite dyrare än det gamla, då det har färre sängar, men efter omständigheterna slapp vi betala någon mellanskillnad och vi kommer att få bo kvar i detta rum resterande nätter, win win!

 

En positiv sak däremot är att jag idag fick besked av Aidan, som vi träffade i Surfers, att vi kan få bo hos honom i Sydney några dagar under nyår. Vi har diskuterat boendet i Sydney vid jul och nyår en del på slutet och kommit fram till att det är alldeles för dyrt, 11 dagar på hostelet vi har bokat kommer att kosta oss $550, dvs runt 3300 SEK så häromdagen skickade jag ett mail till Aidan och frågade om det inte var okej att vi hyrde in oss hos honom ett par dagar. Var verkligen ett glädjande besked att få, kontakter betyder en hel del alltså!

 

De kommande två dagarna ska jag ut och dyka på stora barriärrevet. Ska ta en påbyggnadskurs och uppgradera mitt nuvarande dykarcertifikat till "Advanced Open Water" vilket bl.a. kommer att innebära att jag blir berättigad att dyka ner till 30m istället för 20m vilket är djupet jag får dyka till idag.

 

Några bilder från de senaste dagarna.





"Det är fisk här!"



Hamnen



Hamnen


Man får passa sig för krokodiler i Cairns!


Two big guns!


Didgeridizzle my nizzle!


Didgeridoo-Hanna






















 

 

 

 


"Ja... men.... skitsamma!!"

Hej varlden!

Vi skulle leta IKEA idag och fa i oss god svensk mat, kottbullar och knackebrod och massa gott. Sa fanns det inget IKEA i Cairns :pPPPppPPppp
Istallet drog vi med vara lurviga ner till lagunen och kollade in en marknad. Inte ens vart att namna. Kikade in shoppingcentret istallet, pojkan hittade nagra t-shirts, shorts och vad vet jag. Sjalv maste jag halla i pengarna nu om jag inte vill aka hem. Och det vill jag inte. Inte an pa nagra manader!

Inget bestamt infor kvallens planer. Just go with the flow, vi borjar bli ganska bra pa det nu!
Jag fick en gosig kram av Patrik nyss.
Jag ska ta reda pa nar Anna, Johan och Luke kommer efter oss igen. (Tankte paminna er om vilka det ar, men nu insag jag att vi inte ens lagt upp nagra bilder pa dom?!)
Ska tvinga med dom pa skydive/bungyjump/jungle swing. Nagot maste dom val vilja? Jag ska forsoka fa en deal pa 3500. Vi far la se! Hall tummarna for mig!
Jag lagade varldens godaste kottfars och spagetti igar! Ocksa diskade jag efterat!
Och jag larde mig laga havregrynsgrot imorse. Det kanske kan bli en kvinna av mig iallafall, sa smaning om.

Japp. Det var nog allt jag hade pa min fantastiska hjarna just nu!
Puss













"Åh, du har så dejlig pik, mand!"

Vid halv sju-tiden igårmorse rullade vi in på bussterminalen i Cairns. Jag var ganska inställd på att det skulle regna då regnperioden i Cairns som sagt börjar den här tiden på året men det var tvärtom, riktigt bra väder och knappt några moln på himlen. Gött!! Vi hade ingen aning om vart vi skulle ta vägen då vi inte bokat något hostel men vi började hursomhelst traska åt det hållet som kändes "mot stan" och det visade sig vara rätt. Hittade ett McDonald's där vi glufsade i oss hur mycket mat som helst. Nej det gjorde vi inte men vi utnyttjade deras trådlösa internet och kollade upp lite hostels. Hittade ett för $10/natten och det såg på kartan ut att ligga ganska nära. Det visade sig att det inte alls låg nära och efter en promenad på runt 25min gick jag in på en restaurang och frågade hur långt bort hostelet låg. 20 minuter fick jag som svar och jag tänkte direkt på vår episod i Hervey Bay där vi fick samma svar, att det skulle ta 20min att gå till hostelet. Dessa 20min tog oss då en och en halv timme att gå och ingen av oss hade någon större lust att gå någon längre sträcka plus att hostelet visade sig ligga en bit från centrum så vi började gå tillbaka in mot stan igen. Hittade tillslut Global Backpackers där vi bokade in oss i fyra nätter (vi behöver bara betala bara för tre). Hostelet ligger som i en passage till ett köpcentrum och det känns verkligen inte som ett hostel men det ligger jäkligt centralt och det är riktigt bra för $17/natten.

 

Hanna la sig och sov ett tag medan jag och Patrik gick ner till Lagunen och badade. Det slog mig plötsligt att jävlar vad varmt det är, det märks verkligen skillnad på klimatet här och i Airlie Beach. Här uppe är det mer eller mindre tropiskt klimat och luftfuktigheten är mer än påtaglig. Innan klockan slagit 11.00 var det 35 grader i skuggan och det blev tillslut olidligt att vara i solen så vi gick tillbaka till hostelet, duschade och köpte oss lite lunch. Gick sedan en sväng på stan och kollade bl.a. in Cairns Central, ett stort köpcentrum som ligger i anslutning till tågstationen. Man har redan börjat julpynta här och det känns jäkligt märkligt att se julgranar och glitter överallt när det är rena sommaren ute.

 

Fick ett samtal av Rebecca som var påväg upp till Cairns från Townsville och hon bad mig att boka in henne en natt på vårt hostel vilket jag gjorde. I väntan på att hon skulle anlända drog Hanna och jag bort till en närliggande restaurang där man, om man bor på vårt hostel, får gratis middag varje dag. Vi hade redan på hostelet blivit informerade om att det var ganska små portioner men det här var verkligen ett skämt, haha! Två tuggor senare var vi klara och gick och handlade middag istället. Satt sedan och snackade ett tag med Rebecca som precis anlänt. Tjejerna fick sedan för sig att gå ut och ta en öl men Patrik och jag stannade hemma istället.

 

Mitt intryck av Cairns än så länge är att jag diggar staden som bara den. Till skillnad från de andra storstäderna vi besökt här i Australien finns här inga höghus och det är svårt att få grepp om hur stor staden egentligen är. Får lite L.A. feeling samtidigt som staden är så långt ifrån L.A. man kan komma. Vi kommer att stanna här till den 20e så vi har ju ett par dagar att utforska stan.

 

Bilder från soliga Cairns

Cairns
Cairns
The Lagoon
Lagunen med havet i bakgrunden.
Detta var INNAN klockan 11.00!
Svettigt var det ja.
Lunch
Har glömt att visa och berätta om det ni ser på bilden ovanför. Både i Australien och på Nya Zeeland förvarar man hund och kattmat tillsammans med vanligt nötkött osv. Alltså, till vänster - hund & kattmat. Till höger - "människomat"
En festlig skylt.
Julpynt
Vår hostelkorridor.

"Vi är fan som tvillingar. Vi pissar samtidigt, vi tar rök samtidigt och vi beställer samtidigt"

Ikväll är det dags för sista resan med Greyhoundbussarna på ett tag. 20.40 lämnar vi Airlie Beach och åker hela vägen upp till Cairns, 10h. Nattbuss igen känns fruktat drygt men vi sparar ju som sagt in ytterligare en natts boende på det viset. Det finns en del stopp att göra på vägen så som Townsville, Mission Beach & Magnetic Island men vi känner inte att det är något som lockar så jättemycket.

 

Är lite halvtaskigt väder i Airlie Beach idag, det regnar en del. Fast det är väl bara att ställa in sig på att vänja sig vid regn nu när vi ska till Cairns då regnperioden precis har börjat där uppe.

 

Glömde förresten skriva att vi bokat flygbiljetter nu. 20e November flyger Patrik & jag från Cairns till Alice Springs. Får med oss Luke också vilket ska bli grymt kul. I Alice Springs stannar vi till den 28e då vi flyger till Western Australia och Perth. Hanna har även hon bokat sin resa till Byron Bay dit hon åker den 19e.

 

Igår fick Patrik för sig att fixa kalufsen genom att raka av sig håret. När han hade ca en fjärdedel kvar att raka la rakapparaten av. Hanna och jag höll på att dö av skratt när vi fick se hur han såg ut men Patrik den surmulen tyckte inte alls att det var kul. Han tvingade mig och Hanna ut på byn för att hitta en ny rakapparat, men klockan var runt halv tio och ingenting var öppet så vi kom hem tomhänta. Efter lite meck med maskinen fick vi den tillslut att funka (fan, tänkte jag och Hanna, haha!) och Pata blev slutligen sig själv igen.

 

Vi har haft lite tid att döda idag. Har mest slappat på hostelet, spelat kort, kollat på Dr. Phil och lyssnat på musik. Tog också en liten sväng på byn och jag inhandlade två linnen och nya hörsnäckor då mina gamla fick för sig att ge upp igår. Rebecca ringde förut och talade om att hon också kommer till Cairns imorn så vi ska försöka boka in oss på samma hostel. Kanske blir så att vi åker upp till Cape Tribulation tillsammans i helgen.

 

Bjuder på lite bilder från våran otroligt slappa dag (och naturligtvis nån bild på Patriks frilla också, haha!)

 

Holla!



























Just nu: Patrik köpte en glass och är glad som en 3åring igen

Heiii bloggen...

Igår var en riktigt urusel skitdag. Bakfull efter en helt amazing utekväll, svängde förbi de flesta pubarna/klubbarna här i Airlie beach med ett fantastiskt sällskap och alldeles(!!!!) för billig sprit. Men man är bara ung en gång.. Det är kanske därför all-in mottot kommer ofta? Who knows. Denna urusla bakisdag såg ljuset fram mot kvällningen, min mp3 gick sönder. ENDAST för att jag 4 timmar tidigare tänkt för mig själv "Åh min fina älskade mp3, vad jag är glad att jag köpte den i uppsala för dyra pengar. Det var det verkligen värt. Hur tråkigt hade jag inte haft annars sådana här dagar?"

Idag är en bättre dag. Det ösregnar och vi har väl cirka 10 timmar kvar tills bussen går till Cairns, samt 10 timmars busstid. Nämde jag att min mp3 gått sönder?

Såg bilderna på huset på Elins blogg! Det ska bli jätte mysigt när jag kommer hem (jag har inte sagt att jag längtar). Puss på er mamma, pappa och ninja!















"Undrar vad de gör hemma nu...undrar om de också sitter vid ett korallrev och dricker bärkeljunga?"

Whitsundays. I fredags eftermiddag klev vi ombord på Anaconda III, segelbåten som vi skulle komma att spendera de tre följande dagarna på. Vi hade egentligen bokat en annan båt men för ett par dagar sedan fick jag ett telefonsamtal från booking agencyn där de talade om att det var något fel på båten så den kunde inte åka ut. Vi blev därför "förflyttade" till Anaconda vilken kostar dryga $300 mer än båten vi egentligen skulle åkt med plus att den är ute i tre nätter istället för två. Trist att inte få åka med båten vi hade bokat tyckte vi, men det var samtidigt gött att bli uppgraderade!

 

Vi lämnade hamnen när det börjat skymma och seglade ut till havs under en stjärnklar himmel. Vi installerade oss i vår lilla hytt och tog sedan en öl. Blev en lugn första natt och vi gick och la oss vid elva-tiden.

 

Vi möttes av en enastående syn när vi vaknade upp dagen efter - Whitehaven Beach. Har aldrig sett en finare strand. Sanden är precis som mjöl, och den är helt kritvit. Kristallklart turkost vatten på det, otroligt vackert! Är t.om. svårt att med bilder visa hur jävla fint det faktiskt är! Vi chillade några timmar på stranden i solen och de som ville fick lära sig lite grunder vad gäller dykning och även prova på dykarutrustning. P.g.a. väldigt stor risk att bli stucken av diverse dödliga maneter måste du ha en s.k. "stinger suit" (en tunnare våtdräkt) på dig om du ska bada i vattnet. Som ni ser på bilderna nedanför ser man förbannat sexig ut i dessa dräkter, haha!

 

Medan Hanna & Patrik testade dykarutrustningen gick jag tillsammans med några från båten en liten sväng i skogen och upp till en utsiktspunkt där vi möttes av ytterligare en obeskrivlig vy över Whitsundays öarna. Det tar ett tag för intrycken att smälta in och det är egentligen inte förrän nu i efterhand när jag kollat igenom bilderna som jag inser vilket paradis Whitehaven Beach är!

 

Tillbaka på båten fick vi lunch bestående av tacos (fruktat gott) och sedan seglade vi i några timmar innan vi kastade ankar uppe vid stora barriärrevet (Anaconda III är förövrigt den enda whitsundaysbåten som seglar upp till barriärrevet). Här fick vi möjlighet att både snorkla och dyka. Snorklingen var gratis men att dyka var ganska dyrt så jag bestämde mig för att skippa det och ta det uppe i Cairns istället där jag också hört att dykningen ska vara bättre. Jag fick nöja mig med snorkling även fast jag var sjukt peppad på att dyka. Var jäkligt ball att snorkla med och vi såg både det ena och det andra under vattnet. "Hitta nemo"-fiskar, sköldpaddor och haj är bara något av det vi såg.

 

Även denna kväll blev lugn, det blev väl egentigen hela resten av resan också. Vi socialiserade oss inte allt för mycket med de andra på båten heller så vi var egentligen ganska svenska och tråkiga, haha! Var en hel del äldre människor på båten och väldigt många par, inte riktigt vad vi föreställt oss. Apollo, båten vi från början skulle åkt med har en lite mer ungdomlig publik och det är mer av en partybåt så det var väl den bilden vi hade målat upp om denna resa. I efterhand kan jag ändå tycka att det var skönt att vi inte åkte med någon partybåt. Jag har en förmåga att kunna bli jäkligt sjösjuk och jag vill inte ens tänka tanken hur en kombinerad bakfylla/sjösjuka skulle kännas.

 

De två sista dagarna ägnades åt snorkling och dykning och sista dagen innan vi styrde vår kos tillbaka mot Airlie Beach fick vi med oss bröd ut i vattnet där vi kunde mata fiskarna, var riktigt kul! Roligast var nog ändå Hannas panikattacker i vattnet, haha!

 

Igår kväll hade vi efterfest på Phoenix, en bar/klubb här i Airlie Beach. Spenderade man $5 i baren fick man gratis pizza. Sedan barkade det såklart ur och vi blev svinfulla på Mama Africa. Patriks barnota slutade inte på $5 kan jag meddela och dagsformen idag har inte vart något vidare. Vi hade däremot jävligt kul och det är väl det som räknas. 

 
Inga fyllebilder den här gången men däremot lite bilder från Whitsundays-turen. Håll till godo!



Vår lilla hytt.


Whitehaven Beach


Stinger-Pat


Plaska!





Från utkikspunkten.


Spindeljävel!


Whitehaven




Tacos!








Tjena!


Solnedgång vid stora barriärrevet


Solnedgång vid stora barriärrevet















 

 

 


"-Då var det två par som gökade i vårt rum samtidigt. -Fan va festligt! -Nej, det var fan inte festligt!"

Sista kvällen i Agnes Water blev faktiskt inte sista kvällen. När det är en timme kvar tills bussen ska gå får vi för oss att vi inte alls ska åka till Airlie Beach utan stanna i Agnes ytterligare en natt. Det var bara att sätta igång. Avboka bussen, avboka hostelet i Airlie Beach och boka en till natt på Cool Bananas. Ett bra val kan jag tycka såhär i efterhand. Vi käkade tacos tillsammans med Johan, Anna & Luke och sen drack vi öl och hängde ut med Goshie och hans polare hela kvällen.

 

Vaknade upp dagen efter och checkade ut, igen, haha! Dagen spenderades med häng på stranden och slappande på hostelet. Vid 21.10 på kvällen tog vi nattbussen norrut. Bussen var nästintill proppfull och det var inte lätt att försöka sova. Blev konstigt nog förvånansvärt mycket sömn ändå och de tio timmarna upp till Airlie Beach gick snabbare än jag trott.

 

Vi rullade in i Airlie vid sju-tiden igår morse. Eftersom vi inte kunde checka in på hostelet förrän 12.30 hade vi lite tid att döda och jag passade på att kolla lite flygbiljetter till Alice Springs. Vi har nämligen kommit till en punkt nu där vi har beslutat oss för att dela på oss. Jag och Patrik är så jävla less på Hanna nu så finns inte och vi känner att nu är det fanimig....

 

...Nejdå jag skojar bara. Men vi kommer däremot att splittras efter Cairns. Hanna kommer åka tillbaka till Byron Bay för att försöka hitta ett jobb medan Patrik och jag kommer att åka till Alice Springs för att se Central Australia och "Uluru"

Lite trist att vi inte kommer fortsätta resa tillsammans men å andra sidan kommer vi ju att ses under jul och nyår när vi åker tillbaka till Sydney.

 

Snart är det dags att checka ut från Beaches, vårt hostel här i Airlie. I eftermiddag drar vi ut på segelbåten Anaconda III för en tre dagars segeltur runt Whitsundays-öarna. Ska bli grymt kul!

 

We hears!

 

 

 

 

 


from airlie with love

Klev upp tididgt imorse och tog en springtur (jag vet att jag ar grym!) sen tillbaka till hostlet for gratis frukost! Hoppades pa att en viss Emma Rothoff skulle vara inne pa facebook sa jag kunde fa henne att skypa med, men hon ar som vanligt en duktig tjej och gar och lagger sig alldeles for tidigt.
Ska snart till lagoonen har i Airlie beach och ta en simtur. Ikvall ska vi ut med Anaconda 3, en sjukt stor segelbat (kanske till och med yacht om jag inte minns fel) som kommer ta oss ut till kritvita strander och turkost vatten. Vadret har itne varit det basta senaste dygnet sa jag hoppas att solen som visade sig i morse haller i sig!
Sa vi hors mer nar vi kommer tillbaka pa mandag, for nu vantar 3 dygns solande pa deck(forhoppningsvis da), snorkling och goon!

Forresten! Jag har bokat min flygbiljett till Byron nu sa jag flyger till Surfers sjalv den 19 november och tar buss darifran till Byron. Nervost som tusan, men kul ocksa, kul som tusan! Har mailat Nomads i Byron och fragat om free accommodation sa nu haller jag bara tummarna att jag far gora det!

Hur ar det hemma? Lever alla och star ut med den deprimerande hosten? :)

Pusspuss Hanna
















"Skål för fan! Squirrel for fun?"

Agnes Water och 1770 är det nordligaste stället på östkusten där du kan bada i havet utan att behöva oroa dig över att möta på massa otrevligheter som livsfarliga maneter, stingrockor, hajar och krokodiler i vattnet. Då vi inte surfat något än har alltså de senaste dagarna gått i surfingens tecken. I Agnes Water finns Australiens billigaste surfskola ($17 för tre timmar) och Hanna anmälde sig till den häromdagen. Själv hyrde jag bara en bräda då jag testat att surfa förut. Patrik ville av okänd anledning inte prova på att surfa men listiga som vi är så lurade vi med honom idag och jag är ganska säker på att han inte ångrar det. Tillsammans med Johan, Anna & Luke, några sköningar vi träffade på Fraser, har vi hängt ut på stranden hela dagen och surfat, riktigt roligt! Man blir verkligen helt slut i kroppen efter en dag i vattnet och man förstår verkligen varför surfare har de kroppar de har.

 

De senaste kvällarna har gått i brännvinets tecken, eller ja, vi har tagit det ganska lugnt faktiskt (förutom Hanna då, haha!) Är riktigt skön stämning på vårt hostel och vi har träffat en hel del sköna människor, bl.a Goshie, en sjukt trevlig snubbe från Sydney som åkt till Agnes Water med några polare för att fiska. Fiskeförhållandena har däremot inte vart särskilt bra så de har mest druckit öl från de att de vaknar på morgonen tills de att de går och lägger sig (läs däckar). Goshie bjöd oss även på fest hos en av hans polare i Sydney på nyårsafton vilket låter jäkligt nice.

 

Ja, en månad har vi nu spenderat i landet "down under" Känns nästan overkligt hur snabbt tiden har gått med tanke på allt vi hunnit med. Nu har vi kommit ungefär halvvägs upp längs östkusten och nästa stopp blir Airlie Beach, dit vi tar bussen ikväll klockan 21.00. Bussresan tar runt 10h och vi tjänar på så vis in en natts boende.

 

Bilder från de senaste dagarnas surfing

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


RSS 2.0